April 2024 30 / سه‌شنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۰۴۱۹۹
۲۳ فروردين ۱۳۹۸ - ۲۰:۵۰
0
پول‌نیوز -  محققان دانشگاه استنفورد با طراحی آنتنی حدوداً 10 سانتی‌متری، ارسال پیامک‌های ضروری از درون زیردریایی‌ها، پناهگاه‌های زیرزمینی و معادن را ممکن کردند.

 قوانین فیزیک مانع از نفوذ سیگنال‌های رادیویی به آب، خاک و سنگ می‌شوند و این یکی از محدودیت‌های جدی ارتباطات بی‌سیم امروز بوده و هست.

محققان لابراتوار ملی شتاب‌دهنده اسلک دانشگاه استنفورد آمریکا، آنتنی جیبی به طول تقریبی 10 سانتی‌متر ساخته‌اند که امواجی با فرکانس بسیار پایین منتشر کرده و می‌تواند راه‌حلی برای این مسئله باشد.

برخلاف امواج رادیویی به‌کاررفته در رادیو، رادار و سامانه‌های جهت‌یاب، موج‌هایی که فرکانس خیلی پایینی دارند می‌توانند تا هزاران مایل فراتر از خط افق و هزاران فوت در دل زمین و آب نفوذ کنند.

این نخستین بار نیست که از امواج با فرکانس بسیار پایین برای عبور از موانع فیزیکی استفاده می‌شود اما این آنتن جدید خیلی کوچک‌تر است و می‌توان از آن در ساخت فرستنده‌هایی استفاده کرد که وزن خیلی کمی دارند. چیزی که آن را به گزینه‌ای مناسب برای استفاده در عملیات‌های نجات نظامی و مأموریت‌های دفاعی تبدیل می‌کند.

تیم سازنده این آنتن جزئیات تحقیقات خود را در نشریه Nature Communications منتشر کرده‌اند.

با استناد به این داده‌ها، این ابزار جدید در آزمایش‌ها، امواج با فرکانس بسیار پایینی را تولید کرده که 300 بار کارآمدتر از آنتن‌های فشرده پیشین بود و اطلاعات را با یک پهنای باند 100 برابری منتقل می‌کرد.

این امر می‌تواند نرخ انتقال داده را به بیش از 100 بیت در ثانیه افزایش دهد که برای فرستادن یک پیامک ساده کفایت می‌کند. شاید به نظر ساده بیاید اما استفاده از این فناوری برقراری ارتباطات نجات‌بخش از زیردریایی‌ها، پناهگاه‌های زیرزمینی یا معادن را ممکن می‌کند.
منبع: ایرنا
برچسب ها: رادیو ، پیامک
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: