April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۰۸۰۹۷
۰۴ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۰۷
0
تابش گفت: تاکنون به سازمان حمایت مصوبه‌ای مبنی بر بازگشت قیمت گذاری خودرو به شورای رقابت ارسال نشده است.
پول‌نیوز - عباس تابش رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان در حاشیه نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: سازمان حمایت حلقه آخر نظارت بر بازار در بحث رصد و پایش است که مردم از آن موضوعاتی مانند گرانی و افزایش قیمت را سئوال می‌کنند. ما هم یکی از حلقه‌های رسیدن کالا به مردم و مصرف کننده هستیم که شناخت همه حلقه‌ها ضروری است.

قیمت گذاری خودرو همچنان دست سازمان حمایت است

تابش افزود: یکصد قلم کالا را بر اساس دستور وزارتخانه در بازار رصد و تحلیل می‌کنیم و اگر احساس کردیم برای کالایی نیاز به هشدار است، مکاتبه می‌کنیم. در کالا‌هایی که دچار تنش شده است پس از ارایه هشدار به دستگا‌های متولی تامین، شاهد کاهش قیمت بودیم.

رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان تصریح کرد: پس از مصوبه شورای هماهنگی اقتصادی و سران قوا، کار کارشناسی قیمت با سازمان حمایت است. ۲ نوع قیمت گذاری داریم. یکی مربوط به کالا‌هایی که مشمول قیمت گذاری است و یکی مختص کالا‌هایی است که شرکت‌ها قیمت گذاری می‌کنند و سازمان حمایت رصد می‌کند.

وی ادامه داد: گرانی با گرانفروشی متفاوت است، این باید مدنظر واقع شود. وقتی عرضه و تقاضا با هم برابر نباشد، گرانی اتفاق می‌افتد. منشا برخی گرانی‌ها که مربوط به کالا‌های خارجی است، به دلیل افزایش جهانی قیمت کالا است.

تابش با بیان اینکه برخی تغییر قیمت‌ها متاثر از برخی تصمیمات داخلی و مصوبات قانونی است گفت: سالیانه ۲۰۰ هزار تن ماهی "تن" نیاز داریم، ۵۰ درصد این ماهی مورد نیاز وارداتی است، وقتی ارز این کالا از ۴۲۰۰ به نیمایی تغییر می‌کند، تن ماهی در بازار دچار افزایش قیمت می‌شود. بخشی از افزایش قیمت تن ماهی به خاطر افزایش قیمت مواد اولیه و بخشی دیگر به خاطر عدم تولید است.

رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان اظهار کرد: نظارت‌ها را استانی کردیم و شب و روز در استان‌ها در حال رصد و پایش هستیم. نسبت به سال ۹۶ از لحاظ عددی حدود ۸ درصد افزایش بازرسی داشتیم در حالی که به لحاظ بودجه و نیروی انسانی افزایشی نداشتیم.

وی افزود: ارزش پرونده‌های تشکیل شده ۱۲۴۵ درصد افزایش داشت، به لحاظ جرایم وصولی ۷۶ درصد و به لحاظ گشت‌های مشترک ۳۲ درصد افزایش داشت. تعداد پرونده‌های قاچاق تشکیل شده ۷۶ درصد افزایش داشت.

تابش تصریح کرد: کالا به اندازه کافی برای مردم داریم، نیازی نیست مردم، کالا انبار کنند تا گرانی کاذب به وجود آید. تاکنون مصوبه‌ای مبنی بر بازگشت قیمتگذاری خودرو به شورای رقابت برای سازمان حمایت ارسال نشده است، تا این لحظه هیچ وظیفه‌ای از سازمان حمایت به جایی منتقل نشده است.

رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان ادامه داد: خودروسازی ما از درد‌هایی رنج می‌برد که وزیر صنعت، معدن و تجارت پکیجی برای درمان این درد تدوین کردند و این پکیج باید تمام و کمال اجرا شود تا نتایجش را ببینیم. این وضعیت بازار خودرو زمانی پیش آمد که مطالبات مردم یک میلیون خودرو و تولید خودرو ۴۰۰ هزار خودرو بود، یعنی عرضه نسبت به تقاضا خیلی کم بود.

وی گفت: تولیدمان را در خودروسازی به ۲۰۰۰ خودرو رساندیم و افزایش تولید و تحویل، قیمت‌ها را متعادل می‌کند که این موضوع در حال رصد است.

تابش افزود: هیچ پیش فروشی را در خودرو سازی‌ها نداریم. حدود ۷۰ تا ۸۰ هزار خودرو به صورت ناقص در خودروسازی‌ها مانده است که تمام تلاش این است که با تامین قطعات، ساخته و کامل شوند تا به بازار ارایه شوند. ۲ خودورسازی ایران خودرو و سایپا برای تامین قطعات داخلی به دست شرکت‌های داخلی فراخوان دادند، که ۳۸ میلیون دلار سایپا و ۴۰ میلیون دلار ایران خودرو از مجرای تامین داخلی قطعات صرفه جویی ارزی داشت.

رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان ادامه داد: سازمان حمایت قیمت برنج و قیمت گوشت دام زنده داخلی را بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار باید قیمت گذاری کند. مبنای قیمت گذاری برنج داخلی و گوشت دام داخلی را از وزارت جهاد کشاورزی پیگیری می‌کنیم.

وی تاکید کرد: تولید روغن موتور به خاطر صفر شدن یارانه برخی مواد اولیه صنعتی اش کم شده بود، افزایش قیمت این کالا به این خاطر بود. افزایش بیش از ۶۰ درصد روغن موتور دیزلی و بیش از ۷۰ درصد روغن موتور بنزینی را رصد و رسیدگی می‌کنیم.

تابش اظهار کرد: محصولات جدید روغن موتور با قیمت جدید و با لیبل و برچسب جدید به بازار در حال عرضه است.

فروش سبدی مانند فروش روغن موتور به همراه فیلتر چه در واحد تولیدی و چه در واحد صنفی غیرقانونی است.

رئیس سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان ادامه داد: استفاده از عوارض صادراتی برای صفر کردن ممنوعیت صادراتی کالا‌ها در داخل کشور را دنبال می‌کنیم. موضع سازمان حمایت برای صادرات با اولویت تامین داخل مثبت است.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: