May 2024 12 / يکشنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۲۴۰۹۹
۰۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۹:۰۰
0
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن با حمایت تمام قد از وام ۲۴۰ میلیون تومانی مسکن با اقساط حدود ۴.۴ میلیونی، این تسهیلات را بر افزایش قیمت مسکن در دی ۹۸ بی تاثیر دانست.

به گزارش پول نیوز، پروانه اصلانی اظهار کرد: در آذرماه امسال بیشترین قیمت در منطقه 16 با رشد 68درصد اتفاق افتاد و در همان ماه در همان منطقه ما بیشترین کاهش نرخ معاملات را معادل منفی 2.5 درصد در همان منطقه شاهد بودیم. در دی‌ماه همان اتفاق روی منطقه 13 شهر تهران روی داد. این منطقه  که در آذرماه جزو کم رشدترین‌ها بود در دی‌ماه جزو پر رونق‌ترین و پرمعامله‌ترین‌ها شناخته شد که همین باعث شده رشدی را در معاملات در منطقه 13 شاهد باشیم که این توانسته عدد رشد دی‌ماه را جابجا کند.

وی افزود: بخش مسکن از اقتصاد کلان و اتفافات برون‌بخشی تاثیر می‌پذیرد. کاهش نرخ سود بانکی و توانمندشدن خانوارها در حوزه تقاضا نیز می‌تواند منجر به افزایش قیمت مسکن شود که البته این روند در بلندمدت به دلیل تقویت طرف عرضه با برنامه‌هایی که برای بخش مسکن از سوی دولت و وزارت راه و شهرسازی تدارک دیده شده، پیش‌بینی نمی‌شود.

وی تصریح کرد: به زودی با آغاز تولید و عرضه مسکن در طرح اقدام ملی، شاهد تاثیر آثار واقعی برنامه‌های بخش مسکن در حوزه عرضه خواهیم بود و این آثار می‌تواند این موضوع را تعدیل کند. همچنین، با توجه به اینکه تسهیلات نیز افزایش یافته است، جمیع این موارد می‌تواند تعادلی را در تثبیت حوزه بخش مسکن ایجاد کند.

وی در بیان برخی از دلایل افزایش معاملات در دی ماه 98 گفت: این موضوع می تواند ناشی از افزایش سقف تسهیلات باشد یا ناشی از این باشد که سررسید صندوق پس انداز مسکن یکم برخی از متقاضیان فرا رسیده است که البته اینها دلیل بر اتفاقات خاصی نمی‌تواند باشد.

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن افزود: باید توجه کنیم که اگر بازارهای موازی برای جذب پول جذابیت داشته باشد نقدینگی به آن سمت می‌رود، اما اگر در آن بازارها، ثباتی را ببینیم یا یک بی‌ثباتی را به دلیل انتظارات تورمی شاهد باشیم طبیعی است که نقدینگی‌ها به سمت بازارهای دارایی که با دوام هستند از جمله مسکن می‌رود.

اصلانی با این ادعا که طرح اقدام ملی مسکن برای تولید و عرضه مسکن سیاستی کارآمد است، اظهار کرد:‌ طرح اقدام ملی مسکن که منجر به تولید گسترده مسکن در سطح کشور است با اعلام اسامی از هفته آینده عملیات اجرایی این طرح آغاز می شود.

به گفته وی، اعلام این اسامی می تواند تکانه های مثبتی را در بازار مسکن ایجاد کند و با توجه به اینکه ابزارهایی در حوزه توانمندی تقاضا از جمله افزایش سقف تسهیلات و صندوق مسکن یکم نیز ایجاد شده است اینها می تواند تعادلی را در بازار مسکن ایجاد کند.  

اصلانی در پاسخ به این پرسش که به دلیل عدم تولید مسکن، افزایش قیمت مسکن در دیماه روی داد را قبول دارد یا خیر، گفت: این بحث به شکل نظری درست است که افزایش سقف تسهیلات منجر به افزایش تقاضا شده و تقاضا نیز به سمت معامله می‌آید و در این شکل، چنانچه طرف عرضه، تقویت نشود منجر به افزایش قیمت خواهد شد. اما، بحث اینجاست که یکی از اشکالاتی که در بازار مسکن وجود دارد پایین بودن نسبت وام به قیمت مسکن است.

وی یادآور شد: دولت سال 96 با ابزار صندوق مسکن یکم توانست نسبت وام به قیمت مسکن را بهبود دهد و این رقم را  به حدود 58 تا 60 درصد برساند که این یک اتفاق خیلی بزرگ و خوبی بود. ولی به مرور در طی این دو سال و با نوساناتی که در قیمت مسکن اتفاق افتاد، عملا وام‌های مسکن قدرت خرید یک واحد مسکونی را به خانوارها نمی‌داد. بنابراین اینکه سیاست افزایش سقف تسهیلات سیاست ناکارآمدی است را قبول ندارم. اما همزمانی افزایش سقف تسهیلات با تشویق و عرضه مسکن کاملا سیاست درستی بوده که ما این سیاست را پیش گرفتیم. بدین معنا وزارت راه و شهرسازی همزمان طرح اقدام ملی را به شکل گسترده دنبال کرده است و با جدیتی پیگیری می‌کند تا این واحدها به سرعت به بازار عرضه شده و بتواند بخشی از نیاز بازار را تامین کند.

مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن تصریح کرد: از نظر بنده، افزایش قیمت‌ها در دی‌ماه به دلیل افزایش سقف تسهیلات نبود، بلکه دلیل افزایش قیمت‌ها در دی‌ماه، انتظارات تورمی بوده است.

اصلانی ادامه داد: این انتظارات که همه آنها از حوزه مسکن نبود منجر به این شد تا این نقدینگی سیال بالاخره جایی را به عنوان مامن پیدا کند. این تحلیل درست تری است تا اینکه ما بگوییم سقف تسهیلات مسکن نباید افزایش پیدا می کرد. سقف تسهیلات حتما باید افزایش پیدا می کرد به این دلیل که مردم نیازمند مسکن بودند.

وی اضافه کرد: در ایران تامین مالی مسکن بانک محور است و هیچ راه دیگری تاکنون عملیاتی نشده است و به هر دلیل ممکن ما از ابزارهای بازار سرمایه نتوانستیم استفاده کنیم.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه اگر مردم قرار است تامین مسکن کنند راهشان استفاده از پس اندازهای خود و تسهیلات بانکی است و تسهیلات بانکی افت زیادی را نسبت به افزایش قیمت‌ها داشته است بنابراین گزینه افزایش تسهیلات گزینه ناگزیری بود. اما در عین حال، همزمان وزارت راه و شهرسازی باید عرضه مسکن را تقویت کند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: