کد خبر: ۳۲۴۱۷۹
۱۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۵
0
پول نیوز- رییس کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: عرضه انواع محصولات و مواد اولیه در بورس کالا علاوه بر آنکه طی این سال‌ها به کشف قیمت و شفافیت بازار کمک ویژه‌ای کرده است

باید محصولات استراتژیک در بورس عرضه شود

به گزارش پول نیوز؛ غلامرضا مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌گوید که طی چند سال اخیر روند توسعه ابزار‌های مالی اسلامی در بازار سرمایه سرعت گرفته و این اتفاق می‌تواند فرصت مناسبی در جهت افزایش عمق معاملات بازار و برآورده شدن نیاز سرمایه گذاران باشد.

رییس کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار  عنوان کرد: یکی از بازار‌های پیشرفته در حوزه ابزار‌های مالی اسلامی، بازار سرمایه ایران است که همه ابزار‌های فعال موجود با قواعد شریعت تطابق کامل دارد.

وی اظهار داشت: به عنوان مثال انتشار اوراق خرید دین کالایی در بورس کالا با توجه به تطبیق آن با موازین فقهی مورد تصویب کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار قرار گرفته است که با عملیاتی شدن آن، ابزاری جدید و کارآمد به جمع ابزار‌های مالی بازار سرمایه برای تامین مالی شرکت‌ها اضافه می‌شود.

مصباحی مقدم در ادامه به توسعه ارکان بازار سرمایه اشاره کرد و در خصوص عرضه محصولات مهم و استراتژیک در بورس کالا گفت: هر چه زمان می‌گذرد اهمیت بازار سرمایه برای اقتصاد کشور بیشتر نمایان می‌شود و ظرفیت‌های ناشناخته بورس‌ها برای همگان مبرهن می‌شود. در همین زمینه عرضه انواع محصولات و مواد اولیه در بورس کالا علاوه بر آنکه طی این سال‌ها به کشف قیمت و شفافیت بازار کمک ویژه‌ای کرده است در حوزه استانداردسازی و تامین مالی نیز اثرگذار بوده که این نقش‌های جدید به مرور پررنگ‌تر می‌شود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تجربیات چند سال گذشته بار دیگر نشان داد که با وجود سازوکار شفافی همچون بورس‌ها نیاز به قیمت گذاری و ورود مستقیم دولت به بازار نیست، گفت: باید توجه کرد که بورس‌ها خود نقشی در تعیین قیمت‌ها ندارند بلکه بستری برای کشف قیمت از جمله سهام و کالا هستند که کشف قیمت‌ها به شکل سریع و دقیق در این بازار انجام می‌شود.

همچنین همانند بانک مرکزی که بر فعالیت بانک‌ها نظارت دارد سازمان بورس نیز بر عملکرد بورس‌ها نظارت می‌کند تا معاملات به بهترین نحو ممکن انجام شود.

به گفته مصباحی مقدم دولت در مواردی همچون خرید گندم از کشاورزان با مشکلات ساختاری و بودجه‌ای روبه رو است که وجود خدمات مالی در بورس کالا مانند اجرای طرح قیمت تضمینی به صورت گواهی سپرده کالا یا روش‌های دیگر می‌تواند به بسیاری از مشکلات دولت پایان دهد.

وی در پایان اظهار داشت که یکی از رویداد‌های مثبت در اقتصاد افزایش اقبال به سمت بازار سرمایه است که این اتفاق به سود اقتصاد و تولید کشور خواهد بود

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: