April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۲۶۵۰۶
۱۶ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۵:۲۹
0
بر اساس قانون امسال باید سهم صندوق توسعه ملی از محل صادرات نفت به ۳۶ درصد می‌رسید، اما به دلیل تحریم‌های نفتی و فشار بر منابع مالی دولت، مقرر شده تا در بودجه ۹۹، سهم این صندوق ۲۰ درصد باشد و ۱۶ درصد مابه التفاوت تا سهم قانونی ۳۶ درصد صندوق توسعه ملی به عنوان بدهی دولت به این صندوق تلقی شود.

بدهی نفتی دولت به صندوق توسعه ملی در بودجه ۹۹ چقدر است؟

به گزارش پول نیوز؛در بودجه سال ۹۹ که به شورای نگهبان ارسال شده، سهم صندوق توسعه ملی ازمنابع حاصل از صادرات نفت خام، میعانات گازی و خالص صادرات گاز ۲۰ درصد تعیین شده است.

بر این اساس، همچنین بانک مرکزی مکلف است در طول سال و متناسب با وصول منابع، بلافاصله نسبت به واریز این وجوه و سهم ۱۴.۵ درصدی شرکت ملی نفت از کل صادرات نفت خام و میعانات گازی و سهم ۱۴.۵ درصدی شزکت ملی گازاز محل خالص صادرات گاز اقدام کند.

در بودجه سال ۹۹ تاکید شده که این مبالغ به صورت ماهانه واریز و از ماه یازدهم سال محاسبه تسویه می‌شود.

با این حال، بر اساس قانون امسال باید سهم صندوق توسعه ملی از محل صادرات نفت به ۳۶ درصد می‌رسید، اما به دلیل تحریم‌های نفتی و فشار بر منابع مالی دولت، مقرر شده تا سهم این صندوق ۲۰ درصد باشد و ۱۶ درصد مابه التفاوت تا سهم قانونی ۳۶ درصد صندوق توسعه ملی به عنوان بدهی دولت به این صندوق تلقی شود.

با توجه به اینکه در بودجه سال اینده درآمدایران از محل صادرات نفت ۴۵.۵ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده، سهم ۲۰ درصدی صندوق توسعه ملی حدود ۹ هزار میلیارد تومان خواهد بود.

همچنین بدهی دولت به صندوق توسعه ملی که سهم ۱۶ درصدی می‌شود نیز بیش از ۷.۲ میلیارد تومان خواهد بود.

همچنین این بخش از بودجه تاکید دارد که گزارش هزینه کرد وجوه سهم ۱۴.۵ درصدی مربوط به سهم شرکت ملی نفت ایران هر ۳ ماه یکبار توسط وزارت نفت به مجلس شورای اسلامی و کمیسیون‌های برنامه و بودجه و محاسبات و انرژی مجلس و سازمان برنامه و بودجه کشور ارائه می‌شود.

بنا به این گزارش، لایحه بودجه سال ۹۹ پس از تصویب در کمیسیون تلفیق به صحن مجلس فرستاده شد، اما نمایندگان مجلس به کلیت آن رای منفی داده و لایحه را به کمیسیون بازگرداندند.

در این حال رییس مجلس شورای اسلامی با استفاده از اصل ۸۵ قانون اساسی و حکم حکومتی رهبر معظم انقلاب، بودجه تصویب شده در کمیسیون تلفیق را برای تایید به شورای نگهبان ارسال کرد.

این در شرایطی است که جلسات علنی مجلس به دلیل شیوع ویروس کرونا تا اطلاع ثانوی تعطیل است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: