کد خبر: ۳۲۷۴۲۲
۲۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۰
0
وزارت خارجه آمریکا تلاش می‌کند با استفاده از یک خط ارتباطی در پیام رسان تلگرام و همچنین نظرسنجی‌های آنلاین از ایرانی ها، به اطلاعاتی درباره شیوع این ویروس در ایران دست پیدا کند.
به گزارش پول نیوز، وزارت خارجه آمریکا با استفاده از یک خط ارتباطی در پیام رسان رمزنگاری شده تلگرام و نظرسنجی‌های آنلاین، ایرانی‌ها را تشویق می‌کند تا اطلاعاتشان درباره شیوع ویروس کرونا را با دولت ترامپ به اشتراک بگذارند.

یکی از مقامات دولت آمریکا با ادعای این که ویروس کرونا «چرنوبیل ایران» است، شبکه‌های اجتماعی را به عنوان ابزاری برای دور زدن دولت ایران و ارتباط مستقیم با مردم توصیف کرده است.

ایالات متحده از پاییز گذشته و زمانی که معترضان به گرانی بنزین به خیابان‌ها ریختند استفاده از این خط ارتباطی را برای تشویق ایرانی‌ها آغاز کرد و با شیوع ویروس کرونا، بار دیگر استفاده از آن را آغاز کرده است.

مقامات آمریکایی به «سی ان ان» گفته اند هدف از این اقدام جمع آوری اطلاعات از ایرانی ها، یافتن راه‌هایی برای به اشتراک گذاشتن این اطلاعات پس از اطمینان یافتن از صحت آنها، و استفاده از ویروس کرونا برای تقویت روابط با مردم ایران است.

یک مقام وزارت خارجه آمریکا هم گفته است: «پیامی که ارسال می‌کنیم این است که ما روایت‌ها و ویدیو‌های شما را می‌خواهیم. ما می‌خواهیم ببینیم چه اتفاقی افتاده است و آن را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت، چرا که رژیم ایران اجازه نمی‌دهد خودتان آن را ببینید.»

مقام دولتی آمریکا می‌گوید هدف از این اقدامات تا اندازه‌ای برای ارسال این پیام به مردم ایران است که «آمریکا دشمن شما نیست.»

او مدعی شده است که تحریم‌های آمریکا علیه «رژیم ایران» اعمال شده اند و مستنثی کردن فعالیت‌های انساندوستانه از تحریم‌ها نشان دهنده این است که مردم هدف نیستند.

این خط ارتباطی در تلگرام که در ابتدا با عنوان «جایزه برای عدالت» راه اندازی شده بود، کانالی بود تا مردم اطلاعاتشان درباره مظنونان به تروریسم را در ازای دریافت جایزه‌های نقدی در اختیار واشنگتن قرار دهند.

یک مقام وزارت خارجه آمریکا گفته است ایرانی‌های از سال گذشته تا کنون بیش از ۱۳۰ هزار پیام به این خط ارسال کرده اند که نزدیک به ۱۳۰۰ پیام آن مربوط به ویروس کرونا بوده است. او مشخص نکرد این اطلاعات چقدر مفید بوده اند، اما گفته شده است که اطلاعات مزبور برای درک آنچه واقعا در ایران جریان دارد تا اندازه زیادی مفید بوده است.
 
مقام آمریکایی گفته است اطلاعات ارسال شده شامل «اماکن خاص که افرادی قربانیان ویروس کرونا را دیده اند، مناطق خاص، اظهارات غلط خاص توسط مقامات» می‌شود. او گفت: «در نتیجه راه اندازی این کانال، جریان دائمی از اطلاعات را از سوی هزاران ایرانی دریافت می‌کنیم.»

شیوع ویروس کرونا به میدان نبرد تازه‌ای میان تهران و واشنگتن بدل شده است. ایران آمریکا را به تروریسم اقتصادی، استفاده از اقلام پزشکی برای باجگیری و عامل کمبود منابع حیاتی لازم ضروری برای مبارزه با کرونا متهم می‌کند. مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، بار‌ها گفته است که پیشنهاد کمک ایالات متحده برای مبارزه با ویروس کرونا از سوی ایران رد شده است. او البته گفته است که ایران تنها زمانی این کمک‌ها را دریافت می‌کند که شهروندان خارجی و افراد دوتابعیتی که به اشتباه بازداشت شده اند را آزاد کند.

راه اندازی دوباره کانال ارتباطی تلگرام برای جمع آوری اطلاعات از ایرانی‌ها با اظهارات تندتر مقامات این کشور همراه شده است.

پومپئو روز سه شنبه، ۲۷ اسفند، مقامات ایران را متهم کرد که درباره «ویروس ووهان» دروغ گفته اند و «تلاش می‌کنند تا از مسئولیت بی کفایتی فاحش خود شانه خالی کنند.»

پومپئو تلاش می‌کند برای سرزنش چین، به جای استفاده از نام «ویروس کرونا»، آن را «ویروس ووهان» بخواند.

علاوه بر پیام رسان تلگرام، وزارت خارجه آمریکا تلاش می‌کند تا از طریق نظرسنجی‌های آنلاین دریابد که چه تعداد ایرانی به ویروس کرونا مبتلا شده اند. این اقدام از هفته گذشته و از سوی «حساب توییتری وزارت خارجه آمریکا به زبان فارسی» آغاز شده است.

از روز جمعه که این توییت منتشر شد تا سه روز پس از آن، ۷ هزار ایرانی به ۳۷ سوال مطرح شده پاسخ داده اند. وزارت خارجه آمریکا تلاش می‌کند تا با استفاده از منابع دیگر، همچون نهاد‌های حقوق بشری، صحت اطلاعات وارد شده را بررسی کند.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: