April 2024 30 / سه‌شنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
داستان تکراری تناقض گفتاری مسئولان در آمارها
کد خبر: ۳۲۷۷۰۸
۰۷ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۸
0
با وجود توصیه‌های اکیدی که به مردم درباره خارج نشدن از منزل و تعطیلی سفرها صورت گرفته اما؛ در همین هفته اول فروردین بیش از سه میلیون مسافر از استان های درگیر کرونا خارج شده‌اند. به گفته سرپرست جمعیت هلال احمر تست کرونای دست‌کم ۲ هزار و ۴۰۰ نفر از این مسافران مثبت بوده است.

به گزارش خبرنگار پول نیوز، درحالی‌که از سویی برخی مسئولان گزارش شده که حدود ۳ میلیون نفر در فاصله چهار روز، به سفر رفته‌اند، برخی مسؤولان دیگر بر کاهش حدود ۵۰ درصدی سفرها تاکید دارند. هرچند که پلیس راهور ناجا همین تعداد سفر انجام شده را زیاد دانسته است. تناقض‌ها درباره کم و زیاد بودن سفرهای نوروزی در مقطع حساس کنونی، درحالی ادامه دارد که استان‌ها از روش یکدست و برنامه‌ریزی شده‌ای در برخورد با مسافران و کنترل جریان سفرها پیروی نمی‌کنند.

با وجود هشدار‌های پیاپی و اعمال محدودیت‌ برای ورود خودروها و حتی طرح غربال‌گری و تب‌سنجی مبتلایان به ویروس جدید کرونا، در بسیاری از جاده‌ها ترافیکی سنگین برقرار است. در این میان، تصاویر عوارضی قم - تهران هم خبرساز شده است.

با اینکه به منظور قطع شیوع کرونا، بسیاری از استان‌ها و شهرها به طور صریح اعلام کرده اند که از پذیرش میهمانان نوروزی معذور هستند و مسافران را باز می‌گردانند اما؛ شماری از ایرانیان، که تعدادشان هم کم نیست، به توصیه‌ها برای خودداری از تردد و سفرهای غیرضروری برای کند شدن روند شیوع ویروس جدید کرونا کم‌توجه‌اند و راهی جاده ها شده اند.
 
اینجا ناکجاآباد است، کسی کرونا را جدی نگرفته!///// تولیدی

سرپرست جمعیت هلال احمر گزارش داد که از ۲۷ اسفند نزدیک به ۹۷۰ هزار خودرو با حدود سه میلیون سرنشین از ۱۳ استان در گیر کرونا برای انجام سفر نوروزی خارج شده‌اند.

کریم همتی می‌گوید تست کرونای ۲ هزار و ۴۰۰ نفر از این مسافران مثبت بوده است. در خروجی برخی استان‌ها مانند تهران از سرنشینان خودروها تست حرارت‌سنجی انجام می‌شد و همین امر باعث سنگینی ترافیک و ازدحام شده است.

با این همه، به طور دقیق مشخص نیست چه تعداد از مسافران بدون آزمایش از شهری به شهر دیگر رفته‌اند و چه تعداد از آنها به ویروس کرونا مبتلا بوده‌اد.

سرپرست جمعیت هلال احمر با گلایه از کم‌توجهی مردم به درخواست در خانه ماندن می‌پرسد: «اشخاصی که از ابتدای بحران به قرنطینه نکردن قم خورده می‌گرفتند، چرا الان بار سفر بسته‌اند؟»

همچنین وقتی رئیس جمهور، حسن روحانی ۲۵ اسفند به صراحت تاکید می‌کند که چیزی به اسم قرنطینه، نه در ایام نوروز و نه بعد از آن وجود ندارد و دو روز بعد ادامه آزاد راه همت تا کرج را به طور رسمی افتتاح می‌کند، مجاب کردن مردم برای ماندن در خانه دشوارتر می‌شود.

روحانی ۲۹ اسفند در نشست مشترک سران قوا با روسای کمیته‌های اصلی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به گزارش وزیر راه که ظاهرا حکایت از "همراهی مردم در رعایت پروتکل‌ها و توصیه‌های بهداشتی به ویژه در خصوص ماندن در منزل و خودداری  از سفر" دارد، ابراز امیدواری کرد که شهروندان "به طور جدی‌تر و بیشتر" به این توصیه‌ها عمل کنند.

چین به عنوان کشوری که کانون شیوع ویروس جدید کرونا شناخته می‌شود با قرنطینه کردن چند شهر و منطقه پر جمعیت و اقدامات دیگر موفق شده دست‌کم تا کنون شیوع بیماری را مهار کند.

برخی از کشورهای اروپایی نیز با بهره‌گیری از تجربه چین راهکارهای مشابهی در پیش گرفته‌اند. کریم همتی در این باره گفته است: «فرهنگ و شرایط کشور ما همانند چین نیست و نمی‌توان در نقاط مختلف دنیا برای یک بیماری یک نسخه واحد تجویز کرد، چنانچه در حال حاضر هر کدام از کشورها به تناسب شرایط خود با کرونا برخورد می‌کنند.»

در حال حاضر تمام استان‌های ایران درگیر ویروس کرونا هستند و شدت شیوع بیماری موسوم به کووید- ۱۹ در استان‌هایی مانند تهران، گیلان، خراسان رضوی، گلستان، مرکزی و آذربایجان شرقی شدیدتر است.
 
اینجا ناکجاآباد است، کسی کرونا را جدی نگرفته!///// تولیدی

هرچند که گزارش‌های پلیس راهور ناجا در بازه ۲۸ اسفند تا اول فرودین‌ماه هم حدود ۴۰ درصد کاهش در تردد خودروهای شخصی و ۶۰ درصد کاهش در جابه‌جایی اتوبوس‌ها را نشان می‌دهد اما فرمانده پلیس راه کشور که گزارش کرده در ۲۸ اسفندماه یک میلیون و ۱۱۲ هزار تردد در جاده‌های کشور ثبت شده، همین آمار را با وجود کاهش ۵۰ درصدی که در مقایسه با مدت زمان مشابه سال گذشته داشته، زیاد دانسته و تاکید کرده است: باید سفرها به حداقل ممکن برسد.

اما مساله مهم‌تر وضعیت این مسافران بعد از ورود به شهر دیگر است. با تعطیلی مراکز اقامتی از جمله هتل‌ها و با آن‌که مصوب شده بود خانه‌های شخصی اجاره‌ای، مثل مدارس و کمپ‌ها و زائرسراها و مهمانسراهای دولتی تعطیل باشند اما همچنان گزارش می‌شود مسافران، این خانه‌ها را برای اقامت نوروزی، انتخاب کرده‌اند.
ستاد هماهنگی خدمات سفر موظف است دستورات ستاد ملی مبارزه با کرونا را اجرا کند، اما این پرسش مطرح است که این ستاد چه تدابیر بعدی را برای مسافرانی که به هر انگیزه راهی جاده شده‌اند، سنجیده است.

آیا ستادهای استانی، گزارش‌های روزانه از نیروی انتظامی درباره رسیدگی به خانه‌ها و اقامتگاه‌های فاقد مجوز که همچنان پذیرش مسافر دارند، دریافت می‌کنند؟ آیا اقدامی شده که مکان‌های امن و پاک برای اسکان این مسافران؛ شناسایی و تعیین شود. ستادهای سفر که هر سال یکسری بروشور و نقشه‌هایی با اطلاعات بروز نشده، بین مسافران توزیع می‌کردند آیا امسال برای آگاهی‌بخشی مسافران اقدامی کرده‌اند، مثلا نقشه  یا نرم‌افزارهایی تهیه شده که مکان‌های پاک و آلوده را برای اسکان معین و مسافر را به محیط امن هدایت کند؟

با اینکه ارگان هایی مانند وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با طرح پیشنهاد ایجاد فرصت تعطیلی یا مرخصی برای سفر و راه‌اندازی کمپین‌هایی با عنوان «سفرت را لغو نکن»، سعی کرده مشوق‌ها و انگیزه‌هایی را برای خانه ماندن و مسافرت در آینده ایجاد کند اما حجم و بُرد اطلاع‌رسانی و تبلیغ این حرکت‌ها به قدری اندک بوده که به نظر می‌رسد فراگیری و اثرگذاری آن‌چنان نداشته است و هنوز شنیده می‌شود برخی با توجیه این‌که هرگز زمانی برای مرخصی طولانی و مسافرت پیدا نمی‌کنند، به سفر رفته‌اند.
 
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: