April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۳۱۳۱۳
۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۹:۴۸
0
برخی گذرگاه های مرزی بین ایران و عراق علی‌رغم نگرانی در مورد تهدید ویروس کرونا بازگشایی شده اند. در چهارم ماه مه (پانزدهم اردیبهشت) یکی از مقامات ایران اعلام کرد دو مرز شوشمی و شیخ صالح پس از دو ماه دوباره بازگشایی شده اند.

به گزارش  پول نیوز به نقل از المانیتور، حسن روحانی، رئیس جمهور ایران در تماسی تلفنی از مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق خواست روند بازگشایی مرز بین دو کشور با هدف تبادلات اقتصادی تسریع شود.

برخی گذرگاه های مرزی بین ایران و عراق بازگشایی شده اند. در چهارم ماه مه (پانزدهم اردیبهشت) یکی از مقامات ایران اعلام کرد دو مرز شوشمی و شیخ صالح پس از دو ماه دوباره بازگشایی شده اند.

این مقام ایرانی اشاره کرد این دو گذرگاه مرزی از نظر اقتصادی برای ایران اهمیت بالایی دارند چون نیمی از صادرات غیر نفتی ایران از طریق عراق انجام می‌شود و حدود 200 کامیون روزانه از مرز شیخ صالح برای انتقال کالاهای ایرانی عبور می کنند. این کالاها شامل 567 هزار تن محصولات غیر نفتی به ارزش 25 میلیون دلار می‌شود که سال گذشته صادر شد.

 

مقامات بنادر مرزی عراق در هشتم مارس تصمیم گرفتند برای مهار گسترش ویروس کرونا پنج گذرگاه مرزی و تجاری با ایران را ببندند که شامل مرز شلمچه، الشیب، زرباطیه، منظریه و مندلی می شد. مقامات عراق در 25 آوریل اعلام کردند تمام مرزهای این کشور با کشورهای همسایه کاملاً بسته شده اند و هیچ تصمیمی برای بازگشایی آنها ندارد.

 

سرپرست بنادر مرزی عراق گفت هیچ تصمیمی برای بازگشایی دائم مرزها وجود ندارد. این اقدامات استثنایی و موقتی هستند و هدف آنها تجارت غذا و محصولات کشاورزی لازم برای تقویت بازار های داخلی و جلوگیری از افزایش قیمت و دوری از یک بحران مواد غذایی است.

 

فاضل ابو رقیف، یکی از متخصصان امنیتی عراق و محقق مرکز مطالعات استراتژیک النهرین با اشاره به فشار داخلی و منطقه‌ای برای بازگشایی مرز های شرقی و جنوبی با ایران می گوید:« تصمیم‌گیری برای بازگشایی مرزها بستگی به بررسی شرایط بهداشتی به وجود آمده توسط همه گیری ویروس کرونا دارد».

 

به گفته یکی از اعضای پارلمان عراق، این مرزها به مدت دو روز تنها برای تبادلات اقتصادی باز هستند و هیچ مسافری اجازه عبور ندارد. این تصمیم به نفع اقتصاد عراق بوده است.

 

در بحبوحه تحریم های اعمال شده بر ایران، کنترل گذرگاه‌های مرزی برای حفظ تبادلات تجاری اهمیت بالایی برای احیای اقتصاد عراق دارد. امکان وجود دارد که سقوط قیمت نفت عراق را مجبور کند از بازگشایی غیررسمی مرزها به منظور تسهیل مشکلات مالی به وجود آمده چشم پوشی کند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: