April 2024 28 / يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۴۷۶۱۲
۲۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۸
0
معاون اداره عملیات بازار باز بانک مرکزی تاکید کرد فروش اوراق بدهی اقدامی در حوزه سیاستگذاری بودجه‌ای است و نباید آن را با سیاستگذاری پولی و عملیات بازار باز یکسان دانست.

در شرایط سخت، نیازمند ابزار نوین برای سیاستگذاری پولی بودیم

 

به گزارش گروه بانک و بیمه پول نیوز، رضا بوستانی با بیان اینکه اقتصاد ایران در سه سال گذشته با تکانه‌های شدیدی از سمت تحریم‌ها و همه‌گیری کرونا روبرو شده است، تاکید کرد: هر یک از این تکانه‌ها به تنهایی می‌تواند اثرات درازمدتی بر عملکرد اقتصاد هر کشوری داشته باشد؛ حال آنکه اقتصاد ایران این تکانه‌ها را به طور همزمان و در دوره‌ای بسیار کوتاه تجربه کرده است.

بوستانی تصریح کرد: گذر از این شرایط سخت نیازمند نوآوری در ابزارهای مدیریت اقتصاد بود و بانک مرکزی که از سال‌ها قبل‌تر ضرورت بازنگری در چارچوب سیاستگذاری پولی را احساس کرده بود، چارچوب هدفگذاری تورم و ابزار سیاستی نرخ سود را برگزید که از جنبه اجرایی بر عملیات بازار باز متکی بود.

وی ادامه داد: عملیات بازار باز نه تنها امکان هدایت نرخ سود بازار بین‌بانکی را برای بانک مرکزی فرآهم کرد، بلکه از طریق الزام به ارائه وثیقه در قالب توافق بازخرید، رابطه میان بانک‌ها و بانک مرکزی را بازتعریف کرد. همچنین عملیات بازار باز علاوه بر وثیقه‌محور کردن فعالیت‌های اعتباری بانک مرکزی، با انتشار اطلاعیه‌های هفتگی و همچنین اطلاع‌رسانی در مورد نرخ سود بازار بین‌بانکی همراه بود تا شفافیت نسبت به عملکرد بانک مرکزی را بهبود بخشد.

بوستانی افزود: از طرف دیگر، برای پوشش کسری بودجه، دولت تا حد ممکن مخارج را کاهش داد و برای تامین کسری باقی‌مانده، - و در هماهنگی با سایر قوا - اقدام به انتشار اوراق بدهی کرد. بانک مرکزی نیز با شروع برگزاری حراج‌های فروش اوراق بدهی دولتی تلاش کرد از طریق انتشار اطلاعیه‌های جداگانه علاوه بر اطلاع‌رسانی در جهت رفع ابهامات نسبت به نحوه تامین غیرتورمی کسری بودجه، نشان دهد که فروش اوراق بدهی اقدامی در حوزه سیاستگذاری بودجه‌ای است و نباید آن را با سیاستگذاری پولی و عملیات بازار باز یکسان دانست.

معاون اداره عملیات بازار باز همچنین با اشاره به اینکه اجرای عملیات بازار باز با تکانه‌های بزرگی هم‌زمان شده است، خاطر نشان کرد: اما نباید این همزمانی را به صورت علیت تفسیر کرد و این عملیات را علت مشکلات اقتصادی از جمله رشد نقدینگی، تورم مزمن و ... دانست.

وی افزود: عملیات بازار باز ابزاری در اختیار بانک مرکزی است که می‌تواند اجرای سیاست پولی را تسهیل کند و مسلماً این ابزار نباید به صورت یگانه نوشدارویی برای همه زخم‌های تاریخی اقتصاد تعبیر شود.

 

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: