به گزارش
پول نیوز، آرژنین یکی از اسیدهای آمینه نیمه ضروری برای بدن انسان است که بخشی از آن توسط غذاهای پروتئینی تامین میشود. این اسید آمینه دو ایزومر متداول به نامهای ال آرژنین و دی آرژنین دارد که تمرکز اصلی ما بر مورد اول خواهد بود.
به طور کلی اسیدهای آمینه واحدهای سازنده پروتئینها به شمار میروند و در دو دسته ضروری و غیر ضروری جای میگیرند. اسیدهای آمینه غیر ضروری به وسیله بدن ساخته میشوند، اما در مقابل گروه ضروریها این چنین نیستند و باید از طریق رژیم غذایی تامین شوند.
ال آرژنین را بشناسیمبر اساس مقالهای که به وسیله مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری آمریکا قابل دسترسی است، ال آرژنین یک اسید آمینه نیمه ضروری است. بدین معنا که تحت شرایط خاصی از جمله بارداری، یک سری بیماریهای مشخص و همینطور تروما تبدیل به اسید آمینهای ضروری میشود. این ماده برای تولید نیتریک اکسید که یک مولکول سیگنالینگ ارزشمند در راستای انجام انواع فرآیندها و عملکردهای داخلی بدن از جمله تنظیم جریان خون، فعالیت میتوکندری و
ارتباطات محسوب میشود هم حیاتی خواهد بود.
از طرفی دیگر ال آرژنین به عنوان پیش ماده سایر اسیدهای آمینه از جمله گلوتامات، پرولین و کراتین عمل میکند و به همین دلیل برای سلامت عمومی بدن و در عین حال بهبود عملکرد سیستم ایمنی لازم است. آرژنین همچنین به رشد سلولهای T دستگاه دفاعی بدن کمک میکند. این سلولهای سفید خون نقش اصلی را در پاسخ ایمنی بدن به دوش دارند.
با توجه به آن که ال آرژنین یک سری وظایف کلیدی را در بدن بر عهده دارد، کمبود این اسید آمینه میتواند منجر به اختلال در عملکرد سلولها و اندامها شود و در نهایت تمام این مجموعه را با بیماریهای مختلف مواجه سازد.