رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و ترکیه:
کد خبر: ۳۵۶۶۷۸
۱۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۹
0
سعادت اظهار داشت: دولت ترکیه از بخش خصوصی این کشور به صورت کاملا حرفه ای، هوشمندانه، تخصصی و ویژه حمایت می‌کند. این حمایت‌های شگفت انگیز از فعالان تجاری ترکیه موجب شده است که امروزه این کشور در تمام کشور‌های منطقه سهم بازار بسیار گسترده‌ای داشته باشد.
چرا ترکیه در مرز ایران دیوار می‌سازد؟
به گزارش پول نیوز، ترکیه به عنوان یکی از فعال‌ترین کشور‌ها در حوزه تجارت سهم بازار بسیار گسترده‌ای در کشور‌های منطقه و حتی جهان دارد. این کشور، اما در اقدامی بی سابقه اقدام به ساخت دیوار و حفر خندق در مرز خود با کشور ما کرده است. اما آیا این اقدام حاصل یک پیش بینی اقتصادی ترک‌ها از آینده ایران یا صرفا یک اقدام ایذایی برای کاهش روابط با ایران است؟

خبرنگار سرویس تجارت گسترش نیوز در همین رابطه گفتگویی را با مهرداد سعادت رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و ترکیه ترتیب داده است که در ادامه از نظر می‌گذرانید.

سعادت در ابتدای این گفتگو به شیوع ویروس کرونا و تاثیر آن بر تجارت خارجی کشور‌ها اشاره کرد و گفت: به عقیده من شیوع این ویروس در کلیات تجارت تاثیر گذاشته است. این در حالی است که تجارت ما با کشور ترکیه از این موضوع تاثیر چندانی نگرفت. به عبارتی می‌توان ادعا کرد که تنها در ۴ ماه نخست شیوع این ویروس تجارت ما با ترکیه به دلیل بسته شدن مرز‌ها و منع تردد بسیار کاهش یافت.

وی افزود: خوشبختانه در شرایط کنونی که شیوع ویروس کرونا تا حدودی کنترل شده است و عبور و مرور در مرز‌ها نیز به شرایط عادی بازگشته است تجارت ما با این کشور نیز به شرایط عادی بازگشته است.

رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و ترکیه در ادامه به تشریح دلایل رویگردانی ترکیه از بازار ایران پرداخت و گفت: یکی از موضوعات اساسی که بار‌ها در جلسات مختلف مطرح شده است اخلاق تجارت است. این موضوع به بحرانی بزرگ در زمینه تجارت ما با کشور ترکیه تبدیل شده است. متاسفانه ما نتوانسته ایم اخلاق تجارت را با طرف ترک رعایت کنیم. در کمال تاسف سرمایه گذارانی که از کشور ترکیه قصد سرمایه گذاری در کشور ما را داشتند فعلا نتوانستند به اهداف و برنامه ریزی‌های خود در خصوص سرمایه گذاری در کشور دست پیدا کنند و هنگامی که شرایط با پیش بینی‌های آن‌ها تطابق نداشت، فعلا از ادامه همکاری با ایران انصراف دادند.

سعادت با بیان اینکه در کمال تاسف در بسیاری از مواقع سرمایه گذاری‌های خارجی در کشور ما به در بسته برخورد کرده است، گفت: از همین رو ما باید در این خصوص جلسات متعددی را برگزار کنیم و از جوانب مختلف راهکار‌های رفع این چالش را بررسی کنیم تا به نتایج مثمر ثمر دست پیدا کنیم. البته در خصوص موضوع کاهش سرمایه گذاری ترکیه در ایران نباید از تاثیر تحریم‌ها نیز غافل بود. ترک‌ها منتظرند تا ببینید سرنوشت تحریم‌ها به صورت ختم خواهد شد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به عملکرد موفق ترکیه در کسب بازار‌های منطقه اشاره کرد و گفت: دولت ترکیه از بخش خصوصی این کشور به صورت کاملا حرفه ای، هوشمندانه، تخصصی و ویژه حمایت می‌کند. این حمایت‌های شگفت انگیز از فعالان تجاری ترکیه موجب شده است که امروزه این کشور در تمام کشور‌های منطقه سهم بازار بسیار گسترده‌ای داشته باشد. سیاست‌هایی که این کشور در روابط و تجارت خارجی خود در پیش گرفته است موجب شده است که فعالان این کشور در کسب بازار‌های صادراتی از ما سبقت چشم گیری بگیرند. متاسفانه بر خلاف کشور ترکیه جایگاه بخش خصوصی در کشور ما هنوز مشخص نیست.

رییس اتاق بازرگانی مشترک ایران و ترکیه در ادامه به موضوع دیوارکشی و حفر خندق توسط دولت ترکیه در مرز ایران و این کشور اشاره کرد و گفت: ترکیه از ناحیه مرز ما به دلیل تردد‌های غیرقانونی و قاچاق به ستوه آمده است. این حق طبیعی این کشور است که در خصوص مرز‌های خود تصمیم بگیرد. احتمال دارد ما نیز اگر در مرز‌های خود با مشکل یا چالشی روبرو شویم دست به چنین اقدامی بزنیم؛ بنابراین این دیوارکشی نه به دلایل اقتصادی بلکه بیشتر به دلایل سیاسی است. این اقدام ترکیه بدون شک در روابط تجاری ما با این کشور تاثیری نخواهد داشت.

این فعال تجاری کشور در بخش پایانی صحبت‌های خود به کاهش حجم تجارت ایران و ترکیه اشاره کرد و گفت: سال گذشته حجم تجارت ایران و ترکیه به ۶.۹ میلیارد دلار رسید. امیدواریم با افزایش حجم صادرات ایران به ترکیه که در ۳ ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل رقمی در حدود ۵۳ درصد بود حجم تجارت دو کشور نیز در پایان سال رقمی قابل توجه و افزایشی باشد. بدون شک ما به افق‌هایی که مد نظر هست و البته دور از دسترس هم نیست خواهیم رسید.
 
 
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: