April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۶۲۲۲۳
۲۸ مهر ۱۴۰۰ - ۰۸:۴۵
0
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد گفت: بنابر آمار تولید شیرخشک ناشی از مشکلات ترخیص مواد اولیه مطلوب نیست.
مواد اولیه شیرخشک همچنان در گمرکات مانده است
هانی تحویل زاده رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک نوزاد با اشاره به اینکه مواد اولیه شیرخشک همچنان در گمرکات مانده است، اظهار کرد: مسئولان وزارت صمت اذعان می‌کنند که مواد اولیه شیرخشک با ارز نیما ترخیص شود، اما به سبب عرضه محصول با نرخ دولتی، این امکان وجود ندارد.

او افزود: بنابر اعلام مسئولان وزارت بهداشت مبنی بر ترخیص مواد اولیه با ارز دولتی و مخالفت وزارت صمت به نظر می‌رسد که ناهماهنگی بین دستگاه وزارت صمت با وزارت بهداشت وجود دارد.

تحویل زاده ادامه داد: با ترخیص مواد اولیه با ارز نیما، قیمت شیرخشک ۲ برابر افزایش می‌یابد که به نظر می‌رسد این امر هر چه سریع‌تر باید تعیین تکلیف شود؛ چرا که تولیدکنندگان پیرو قانون هستند و همواره ۲ وزارتخانه باید به توافق برسند که با ترخیص کالا با ارز نیما، قیمت گذاری مجدد باید انجام شود، در غیر این صورت امکان عرضه با قیمت قبل از سوی کارخانه‌ها وجود ندارد.

این مقام مسئول درباره آخرین وضعیت تولید شیرخشک گفت: اگر کارخانه‌ها خواهان بازگشت واردات به نحو قبل هستند، ارز دستوری را باید حذف کنند و همواره با تخصیص ارز به شیوه قبل، تولید به سال‌های قبل باز می‌گردد و در مقابل دولت یارانه کالا را در اختیار خانوار‌ها قرار می‌دهد.

او ادامه داد: بنابر آمار روند تولید شیرخشک ناشی از مشکلات ترخیص مواد اولیه مطلوب نیست و میزان تولید تا پایان سال همچنان کاهشی خواهد بود.

تحویل زاده با بیان اینکه تا ۲ سال قبل به طور متوسط سالیانه ۵۰ میلیون عدد شیرخشک در کشور تولید می‌شد، گفت: سال گذشته تولید به ۴۰ میلیون عدد رسیده است. اما از آنجا که نمی‌دانیم سیاست ارزی مسئولان چگونه خواهد بود، نسبت به سال قبل تولید کاهش می‌یابد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک افزود: در حال حاضر نیاز سالیانه کشور ۳۵ میلیون عدد شیر خشک است که تمامی مشکلات ناشی از مواد اولیه و تغییر قوانین بر بازار اثرمنفی می‌گذارد. در حالی که با تغییر سیاست ارزی و بازگشت تولید به ۵۰ میلیون عدد، علاوه بر تامین‌نیاز داخل، ۱۵ میلیون عدد آن صادر می‌شود.

این‌مقام مسئول در پایان با اشاره به اینکه ۸۰ درصد مواد اولیه شیرخشک نوزاد وارداتی است، تصریح کرد: مشکلات کنونی با حذف ارز دولتی و تخصیص یارانه به سبدخانوار‌ها رفع می‌شود که با این وجود نمی‌دانیم علت تعلل در اجرای این طرح چیست؟ در حالی که تولیدکنندگان بار‌ها تقاضا کردند که با حذف ارز دولتی و اصلاح قیمت، یارانه کالا در اختیار خانوار‌ها قرار بگیرد.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: