کد خبر: ۳۶۵۱۶۰
۰۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۰
0
با آغاز دولت سیزدهم در مردادماه سال جاری، تنظیم بازار و بازگرداندن اقلام اساسی به سفره مردم در اولویت کاری مسوولان قرار گرفت و در این راستا، رییس جمهوری بر اولویت دانستن تنظیم بازار از سوی همه بخش‌های دولت تاکید کرد.
آرامش بازار کالا‌های اساسی چگونه برقرار می‌شود؟
مدیرکل دفتر بازرگانی داخلی کالاهای کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی با اعلام این مطلب گفت: با توجه به برآورد معاونت امور زراعت مبنی بر تولید دو میلیون تا دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج در سال جاری، احتمالا برای تامین مابقی نیاز کشور حدود یک میلیون تن برنج باید وارد شود.

ابراهیم زارع، نیاز سالانه کشور به برنج را بر اساس برآوردهای صورت گرفته سه میلیون تا ۳.۲ میلیون تن عنوان کرد.

وی اظهار داشت: واردات برنج در فصل برداشت برنج داخلی از ابتدای مرداد تا پایان آبان ماه ممنوع است، اما در مابقی سال برنج بر اساس نیاز کشور وارد می‌شود.

زارع با بیان این که از ابتدای امسال تا ۲۲ آبان ماه نزدیک به ۶۶۰ هزار تن برنج از گمرکات کشور ترخیص شده است، گفت: بخشی از این برنج ترخیص شده مربوط به واردات سال گذشته است.

وی ادامه داد: عمده این واردات از کشور هند و بخشی هم از پاکستان و با ارز نیمایی صورت گرفته است.

مدیرکل دفتر بازرگانی داخلی کالاهای کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: تولید محصولات کشاورزی تابعی از شرایط اقلیمی است و امسال در حوزه برنج در استان‌های شمالی، تنش‌های خشکسالی و دمایی داشته‌ایم.

زارع در مورد تامین گوشت قرمز و مرغ مورد نیاز کشور اعلام کرد: از ابتدای امسال تا ۲۲ آبان ماه ۱۰ هزار و ۵۵۴ تن گوشت گوساله و ۳۶ هزار و ۸۰۰ تن گوشت مرغ از گمرک ترخیص شده است.

وی درباره تخم مرغ نیز گفت: در حوزه تولید تخم مرغ مشکلی نداریم، اما برای تنظیم بازار مجوز افزایش واردات ماهانه ۱۵ هزار تن به تناسب نیاز جامعه تا پایان سال جاری صادر شده که ۱۸۰۰ تن آن تاکنون وارد شده است و اگر نیاز باشد واردات ادامه خواهد یافت.

زارع اضافه کرد: هر شانه تخم مرغ در میادین تره‌بار با قیمت ۴۳ هزار تومان عرضه می‌شود و تقریبا از هفته پیش، عرضه این محصول با همین قیمت در واحدهای صنفی نیز آغاز شده است.

وی گفت: با توزیع گسترده تخم‌مرغ، مغازه‌ها نیز به تدریج این محصول را با قیمت هر شانه ۴۳ هزار تومان باید توزیع کنند و در صورت عدم رعایت قیمت‌گذاری با آنان برخورد خواهد شد.

مدیرکل دفتر بازرگانی داخلی کالاهای کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در مورد تامین حبوبات نیز افزود: از ابتدای امسال تا ۲۲ آبان ماه در مجموع ۳۷ هزار و ۴۲۸ تن حبوبات ترخیص شده است.

با آغاز دولت سیزدهم در مردادماه سال جاری، تنظیم بازار و بازگرداندن اقلام اساسی به سفره مردم در اولویت کاری مسوولان قرار گرفت و در این راستا، رییس جمهوری بر اولویت دانستن تنظیم بازار از سوی همه بخش‌های دولت تاکید کرد.

از همان روزهای نخست دولت سیزدهم، آیت الله «سید ابراهیم رییسی» اولویت خود را تنظیم بازار کالاهای اساسی اعلام کرد و خواستار فعالیت مردم، اتحادیه‌ها و اصناف، برای نظارت بر بازار کالاهای اساسی شد تا اجحافی در حق مصرف کنندگان صورت نگیرد.

رییس جمهوری با تاکید بر اینکه کالاهای مورد نیاز مردم باید به شکل گسترده، بدون کمبود و با قیمت مناسب به دست مردم برسد، تاکید کرده است: من از فشاری که بر دوش مردم است با خبر هستم و خود را در کنار سفره مردم احساس می‌کنم.
 

با وجود تمام اقدامات دولت، فضاسازی‌های بسیاری برای بی ثبات جلوه دادن و افزایش کاذب قیمت ها انجام شد در حالی که نهادها و دستگاه‌های مرتبط با عرضه، تولید و تامین کالاها تحت نظارت ستاد تنظیم بازار قیمت‌ها بوده و نظارت کافی بر آنها اعمال می‌شود.

همچنین برای رسیدگی به روند مورد درخواست رییس جمهوری در زمینه ثبات و جلوگیری از افزایش قیمت کالاها، معاون اول خود را ملزم به حضور در جلسات ستاد تنظیم بازار به طور منظم و مستمر کرد و حتی تاکید کرده است که «در صورت لزوم در جلسات حضور خواهم یافت تا هرچه سریع‌تر در بازار ثبات ایجاد کنیم.»

توجه دولت برای کنترل بازار و کاهش قیمت ها به گونه ای بوده که «محمد مخبر» معاون اول رییس جمهوری در تمام جلسات ستاد تنظیم بازار حضور پیدا کرده است تا با نظارت دقیق مانع اخلال در روند قیمت و توزیع کالاهای مورد نیاز از سوی عده ای سودجو و دلال شود و محصولات مورد نیاز عموم با سهولت در اختیار مردم قرار گیرد.

این روند به گونه ای بود که مخبر برای دستیابی به اهداف در زمینه کالاهای اساسی آخرین جلسه کارگروه طی روزهای گذشته را در میدان میوه و تره بار تهران برگزار کرد تا از نزدیک مشکلات مردم را مورد بررسی قرار دهد زیرا دولت با تمام توان و همکاری و همراهی مردم به دنبال رفع مشکلات و بهبود وضعیت معیشتی آحاد جامعه است.

بازدیدهای میدانی خبرنگار اقتصادی ایرنا نیز نشان می دهد افزایش افسارگسیخته قیمت کالاهای اساسی در ماه های نخست سال جاری با نظارت در ماه اخیر کنترل شده است و شاهد ثبات در تامین اقلام مورد نیاز سفره مردم هستیم که از نمونه های آن می توان به توزیع مرغ منجمد با قیمت کیلویی ۲۰ هزار تومان بر اساس مصوبه اخیر ستاد تنظیم بازار اشاره کرد که روند کاهشی را پیش گرفته است.

در همین راستا، محمد مهدی رئیس زاده کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار پول نیوز اظهار داشت: برنج، حبوبات، مرغ و تخم مرغ به طور ویژه در دستور کار قرار دارند تا با عرضه مناسب و کافی، مشکلی در میزان تقاضای مردم وجود نداشته باشد.

وی افزود: مشکلات به وجود آمده در ماه های اخیر ناشی از کمبود سطح عرضه بود که با توزیع مناسب آرامش به بازار بازگشته است.

وی با تاکید بر اینکه آرامش به وجود آمده ناشی از فراوانی کالا در بازار است، خاطرنشان کرد: عرضه کالاهای مورد نیاز مردم با تعیین اولویت از سوی ستاد هماهنگی اقتصادی دولت در اختیار جامعه قرار می گیرد که موجب ایجاد وضعیت مطلوب در کشور شده است.

رئیس زاده تاکید کرد: وزارت صنعت تحول در نظام توزیع را وارد فاز اجرایی کرده تا با روش های مختلف تا پایان سال کمبودها و کارایی بازار را مدیریت کند.

وی ابراز کرد: برنامه های وزارت صنعت در توزیع کالا تا زمانی که اقلام با قیمت مناسب به دست مصرف کننده برسد، ادامه خواهد داشت تا به توزیع کارآمد و موثر دست یابیم.

وی تصریح کرد: تمام پروژه ها به نحوی برنامه ریزی شده است تا رضایت عمومی را افزایش دهد و با ایجاد رفاه نسبی برای مصرف کننده، تولیدکننده، در نهایت رفاه اجتماعی را به دنبال داشته باشد.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: