کد خبر: ۳۶۷۷۵۴
۰۷ دی ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۸
0
مدیرکل رسیدگی به بررسی فنی و امور اقتصادی دیوان محاسبات گفت: دولت امسال از محل خصوصی‌سازی، کمتر از نیم درصد تحقق درآمد داشته است.
تحقق درآمد دولت‌ از محل خصوصی‌سازی امسال کمتر از نیم درصد
میزگرد بررسی روند خصوصی‌سازی در کشور امروز با حضور سیدمحمدرضا طباطبایی، مدیرکل رسیدگی و بررسی فنی و امور اقتصادی و زیربنایی دیوان محاسبات و زهره عالی‌پور مشاور رئیس سازمان خصوصی‌سازی و معاون سابق این سازمان برگزار شد.

‌در ابتدای این نشست طباطبایی اظهار داشت: دیوان محاسبات در راستای تحقق شعار «دیوان محاسبات فناورانه و مردم پایه» شماره تلفن ۱۹۸ را برای دریافت گزارش‌های مردمی در نظر گرفته است و سلسله نشست‌هایی نیز برای اقناع افکار عمومی برگزار می‌کند، اهمیت خصوصی‌سازی بر کسی پوشیده نیست و در راستای مشارکت عامه مردم در اقتصاد به شمار می‌رود.

مدیرکل رسیدگی به بررسی فنی و امور اقتصادی دیوان محاسبات در مورد پیش‌بینی درآمد دولت در لایحه بودجه سال آینده از محل خصوصی‌سازی بیان داشت:‌در لایحه بودجه، ۷۱۱ هزار میلیارد ریال پیش‌بینی درآمد شده است که با توجه به عملکرد این بخش در سال جاری که از ۲۵۵۹ هزار میلیارد ریال وصولی هشت ماهه فقط ۹۸۰ هزار میلیارد ریال بوده است یعنی حدود ۳۴ صدم درصد محقق شده است و پیش‌بینی می‌شود درآمد این بخش در سال آینده هم به اندازه کافی محقق نشود.

وی افزود: یکی از اهداف مهم خصوصی‌سازی کاهش تصدی‌گری است و نگاه قیمت‌گذاری و نیز مقررات متفاوت آسیب‌زا بوده و دولت باید از نقش یک نگهبان به دولت باغبان تغییر وضعیت کند یعنی به جای اینکه نگذارد مردم وارد اقتصاد شوند اجازه بدهد وارد شوند و مانند یک باغبان نظارت، توانمندسازی و حمایت کند نه اینکه در ورودی در سختگیری کند که کسی وارد نشود و اجازه فعالیت در عرصه اقتصاد به مردم داده نشود.

طباطبایی اظهار داشت: اصلاح ساختار در بخش خصوصی‌سازی به حکمرانی بهتر ختم می‌شود که در آن عدالت اجتماعی و کارآمدی نظام باید باشد و همه موارد درآمدی باید در برنامه سالانه دولت یعنی بودجه سالانه وجود داشته باشد که اگر بودجه اصلاح ساختار شود منجر به شفافیت می‌شود که آن هم از پیش‌بینی کردن منابع پایدار برای هزینه‌های پایدار دولت است؛ باید دولت کوچک‌سازی شود و مدیریت هزینه در راستای عدالت‌بخشی و توسعه متوازن صورت گیرد و دیوان محاسبات در چند سال اخیر پیگیری اصلاح ساختار بودجه با این نگاه است.

مدیرکل رسیدگی به بررسی فنی و امور اقتصادی دیوان محاسبات در بخش دیگری از این میزگرد اعلام کرد: به اعتقاد اغلب کارشناسان، دولت در اداره شرکت‌ها کارایی ندارد و بخش خصوصی بهره‌ورتر عمل می‌کند؛ بخش خصوصی را در اقتصاد مشارکت دهیم.

وی اضافه کرد: در دولت اول و دوم سازندگی بحث خصوصی‌سازی و کوچک‌سازی دولت مطرح شد، اما سرعتی نداشت؛ در سال ۸۰ سازمان گستر ش املاک دولت با تغییر ساخت به سازمان خصوصی‌سازی تغییر پیدا کرد و اقدامات خصوصی‌سازی شروع شد.

منبع: فارس
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: