May 2024 02 / پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۷۷۷۳۴
۱۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۰:۰۰
0
محققان دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس با استفاده از میکروسکوپ‌های کوچک به بررسی فعالیت‌های مغزی جوندگان پرداخته و متوجه شده‌اند که حفظ یا فقدان حافظه تحت تاثیر یک مکانیزم کلیدی است. آن‌ها می‌گویند اگر بتوانیم در میان‌سالی این مکانیزم را هدف قرار دهیم، شاید قدرت حافظه افزایش یابد و جلوی بیماری‌هایی مثل زوال عقل گرفته شود. حالا یک داروی HIV توانسته در این زمینه به نتایج خوبی روی موش‌ها برسد.
داروی HIV در آزمایش‌ها موفق به تقویت حافظه موش‌ها شد
دانشمندان می‌گویند با افزایش سن یک مولکول خاص در مغز افزایش می‌یابد که دسترسی به خاطرات را دشوار می‌کند. اما آن‌ها موفق شده‌اند با کمک یک داروی موجود در زمینه درمان HIV، عملکرد مغز در بازیابی حافظه را تقویت کنند.

خاطرات در ذهن ما به‌صورت مجموعه‌ای از تجارب مرتبط با یکدیگر ثبت می‌شوند. محققان برای درک بهتر سازوکار مولکولی در این شیوه ذخیره‌سازی اطلاعات از ابزار مدرنی موسوم به مینی‌اسکوپ استفاده کردند. این ابزار روی سر حیوان نصب شد تا فعالیت‌های عصبی و چگونگی شکل‌گیری خاطرات را رصد کند.

محققان در استفاده از مینی‌اسکوپ تمرکز خود را روی بررسی مولکولی به نام CCR۵ گذاشتند. تحقیقات قبلی نشان داده بود که مقدار این مولکول با افزایش سن بیشتر می‌شود و یادآوری خاطرات را سخت‌تر می‌کند. پژوهشگران در این مطالعات با استفاده از موش‌هایی که به‌صورت ژنتیکی اصلاح شده بودند، دریافتند که حذف ژن CCR۵ می‌تواند بازیابی حافظه را تقویت کند.

جالب اینجاست که گیرنده‌های مولکول CCR۵ همان گیرنده‌هایی هستند که ویروس HIV برای آلوده کردن سلول‌های مغز از آن‌ها استفاده می‌کند و موجب افت قدرت حافظه در بیماران مبتلا به ایدز می‌شود. سازمان غذا و داروی آمریکا در سال ۲۰۰۷ به دارویی به نام «ماراویروک» که جلوی اتصال ویروس به این گیرنده‌ها را می‌گرفت، مجوز مصرف داد.

«آلچینو سیلوا»، از نویسندگان این مقاله می‌گوید: «زمانی که ماراویروک را به موش‌های پیر دادیم، این دارو عملکرد اصلاح ژنتیکی حذف CCR۵ از DNA این حیوانات را شبیه‌سازی کرد.» در نتیجه، محققان مدعی شده‌اند که این دارو می‌تواند در بازیابی حافظه یا جلوگیری از بروز بیماری‌های مربوط به حافظه از جمله زوال عقل موثر باشد.

سیلوا می‌گوید: «گام بعدی ما تدوین یک آزمایش بالینی برای تست تاثیر ماراویروک بر فقدان حافظه مقدماتی است تا شاید بتوانیم در مراحل اولیه جلوی آن را بگیریم. زمانی که به‌طور کامل چگونگی افت قدرت حافظه را درک کردیم، می‌توانیم به راهکار لازم برای مقابله با این فرآیند دست پیدا کنیم.» نتایج تحقیقات این گروه در مجله Nature منتشر شده است.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: