کد خبر: ۳۸۱۳۶۹
۰۵ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۳:۰۰
0
فضانوردان به دلیل مشکل هضم در فضا نمی‌توانند نوشیدنی‌های گاز دار را بخورند.
چرا نوشابه برای فضانوردان ممنوع است؟
فضانوردان برای امنیت جان خود نمی‌توانند برخی از وسایل مورد نیاز را اعم از خوراک به فضا ببرند. زیرا برخی از مواد غذایی همچون نوشابه ممکن است در جو باعث ایجاد مشکلاتی شود.

فضانوردان به نوشیدن نوشابه گازدار در زمین عادت دارند، اما زمانی که این نوشیدنی به فضا ارسال شود باعث به خطر افتادن جان فضانوردان می‌شود. گفته شده، برخی از نوشیدنی‌ها برای تبدیل شدن به نوشابه‌های گازدار به نیروی گرانش احتیاج دارند تا حباب‌ها از مایع سنگین‌تر خارج شده و گاز CO ۲ را آزاد کنند. ناسا توضیح می‌دهد که حباب‌های موجود در نوشابه به طور تصادفی در فضا پخش و احتمالا به کف تبدیل می‌شود.

علاوه بر این فضا بر نحوه هضم نوشابه نیز تأثیر می‌گذارد. معمولاً وقتی نوشابه می‌نوشیم، دی اکسید کربن راه خارج شدن خود را به شکلی از بدن ما پیدا می‌کند و ما معمولاً مقدار زیادی از گاز را نمی‌نوشیم. با این حال، اگر فضانوردی در فضا نوشابه بنوشد، دی‌اکسید کربن بیشتری می‌نوشد، زیرا نمی‌تواند به راحتی گاز‌های موجود در نوشابه را از بدن خود خارج کند.

با وجود این واقعیت که نوشابه معمولاً در فضا مجاز نیست، زمانی، دو تا از بزرگترین برند‌های نوشابه همراه با فضانوردان سفر می‌کردند. در سال ۱۹۸۵، شرکت‌های کوکاکولا و پپسی هر دو قوطی ضد فضای ویژه‌ای ساختند که به نوشابه اجازه می‌داد هنگام نوشیدن فضانوردان گازدار بماند. هر دوی این شرکت‌ها از کیسه‌های پلاستیکی پر از دی اکسید کربن استفاده می‌کردند تا فضانوردان نوشابه را از قوطی‌ها خارج کنند.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: