May 2024 02 / پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۸۱۷۷۱
۱۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۵
0
تصویر طوفان‌های عظیم مشتری می‌تواند اطلاعات مهمی در ارتباط با این سیاره به محققان بدهد.
طوفان‌های عظیم مشتری توسط فضاپیمای جونو شکار شد +عکس
ماموریت فضاپیمای جونو ناسا، چهل و سومین پرواز نزدیک خود را در نزدیکی بزرگترین سیاره منظومه شمسی به پایان رساند و در این ماموریت، تصویری خارق العاده را از سطح مشتری ارائه کرده است. این عکس گرداب‌های جذاب یا الگو‌های باد‌های مارپیچی طوفانی را نشان می‌دهد که در نزدیکی قطب شمال مشتری شکل می‌گیرند. جونو با استفاده از ابزار JunoCam خود توانست این عکس را به ثبت برساند.

به گزارش gadgets۳۶۰، در حالی که طوفان‌ها در تصویر مسحورکننده به نظر می‌رسند، اما می‌توانند با ارتفاع ۵۰ کیلومتری بسیار قدرتمند و عظیم باشند و صد‌ها مایل در سراسر سیاره پخش شوند. آن‌ها همچنین اطلاعات حیاتی در مورد جو مشتری به ما می‌دهند. مطالعه شکل‌گیری آن‌ها می‌تواند بینشی در مورد دینامیک سیالات و شیمی ابر‌ها که سایر ویژگی‌های جوی مشتری را ایجاد می‌کنند، به دانشمندان بدهد.

تصویر زیر را که توسط ناسا در توییتر منتشر شده است، ببینید:

مشتری

سیاره مشتری

دانشمندان شکل ها، رنگ‌ها و اندازه‌های مختلف گرداب‌هایی را که روی این سیاره دیده می‌شوند را تجزیه و تحلیل خواهند کرد. تفاوت رنگ و شکل در طوفان‌هایی که روی زمین تشکیل می‌شوند نیز دیده می‌شود. به عنوان مثال، طوفان‌هایی که در نیمکره شمالی در خلاف جهت عقربه‌های ساعت و در نیمکره جنوبی در جهت عقربه‌های ساعت می‌چرخند و ضد گردباد‌هایی که رفتار دیگری دارند از نظر رنگ و شکل متفاوت هستند.

ناسا یک پروژه علمی شهروندی به نام Jovian Vortex Hunter راه اندازی کرده است که به افراد امکان می‌دهد گرداب‌ها را در تصویر پیدا کنند و به آژانس فضایی کمک کنند تا آن‌ها را دسته بندی کند. فضاپیمای جونو ناسا برای سفر پنج ساله خود در ۱۴ مرداد ۱۳۹۰ حرکت کرد و در ۱۴ دی ۱۳۹۴ به مشتری رسید. حدود پنج سال طول کشید تا جونو به این سیاره برسد. جونو در ۳۵ مدار اولیه خود مجموعه‌ای از داده‌ها را جمع آوری کرد و مناظر خیره کننده مشتری و ماهواره‌های آن را به ثبت رساند. اکنون جونو در ماموریت طولانی خود است و تا سپتامبر ۲۰۲۵ یا تا پایان عمر مشتری به بررسی مشتری ادامه خواهد داد.


ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: