April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کارشناسان برای راهیابی به بازار کار شرط گذاشتند
کد خبر: ۳۸۳۰۰۷
۳۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۶
0
کارشناسان و فعالان حوزه کار معتقدند که فرهنگ کار و تلاش پیش نیاز توسعه همه جانبه و رشد اقتصادی است که باید از خانواده‌ها آغاز شود و از طریق آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها در سطح جامعه نهادینه شود.
درحال حاضر فرهنگ کار از اهمیت بسزایی برخوردار است و در آشنایی افراد با محیط کار و راهیابی به بازار کار نقش موثری دارد.

کارشناسان از ضعف فرهنگ کار به عنوان یکی از دلایل بیکاری در کشور نام می‌برند و معتقدند تقویت و نهادینه کردن فرهنگ کار و تلاش در بین جوانان و کارجویان نقش بسزایی در کسب مهارت و جذب آن‌ها به بازار کار دارد.

محمد چکشیان ـ معاون وزیر کار ـ توسعه و رشد اقتصادی و افزایش بهره‌وری در کشور را مستلرم توجه به فرهنگ کار می‌داند و می‌گوید:در بحث فرهنگ کار با دو مقوله روبه رو هستیم؛ یکی منزلت کار که در جامعه ما در حال افت است و دوم اتکای به فرهنگ کار و مولفه‌هایی اصلی آن که شامل وجدان کاری، مهارت آموزی، کارآفرینی و مشارکت اجتماعی می‌شود.

وی با اشاره به جامعه ۱۵ میلیون نفری کارگری می‌گوید: مخاطب فرهنگ کار، کارگران نیستند بلکه جامعه ایرانی است و وقتی از فرهنگ کار صحبت می‌کنیم منظور تنها جامعه کارگری نیست. کار باید منزلت داشته باشد تا بسیاری از مسایل رشد کند و ما باید فرهنگ و منزلت و ارتقای کار را به گفتمان عمومی جامعه تبدیل کنیم.

معاون وزیر کار در عین حال به تشکیل ستاد ملی نهضت فرهنگ کار اشاره کرده و می‌گوید: اواخر سال گذشته دبیرخانه ستاد ملی نهضت فرهنگ کار در وزارت کار راه اندازی شد که مقدمات اولیه آن انجام گرفت و امیدواریم با این کار مسایل مربوط به حوزه فرهنگ کار جامع‌تر دیده شود.

عبدالله مختاری ـ فعال حوزه کار ـ در گفتگو با ایسنا، تاکید دارد که برای نهادینه کردن فرهنگ کار باید روحیه جمعی و مشارکت‌های جمعی گسترش یابد.

او معتقد است که اگر فرهنگ یک شغل به درستی پیاده شود و دانش و فرهنگ کار با آن را در اختیار داشته باشیم، ورودش به بازار کار ایرادی ندارد.

به گفته این فعال حوزه کار برای گسترش فرهنگ کار در کشور باید اصلاح ساختاری در حوزه بازار کار و نظام آموزشی صورت گیرد و به مسایلی نظیر انگیزه کار و وجدان کاری توجه شود.

در حال حاضر راه‌اندازی خانه‌های فرهنگ کار در شهرک‌های صنعتی و کارخانه‌ها با هدف تبیین ابعاد مختلف فرهنگ کار می‌تواند زمینه ساز ارتقای فرهنگ کار و تلاش در میان کارگران باشد؛ فارغ از آن گسترش و ترویج فرهنگ کار در بین جوانان و کارجویان علاوه بر ایجاد روحیه مشارکت و نظم‌پذیری جمعی، سازگاری با محیط کار و انجام کار دلسوزانه، بستر‌های لازم برای رشد مولفه‌هایی همچون کارآفرینی، افزایش بهره وری و تولید داخلی، خلاقیت و نوآوری و مسئولیت پذیری در محیط‌های کاری را فراهم می‌کند.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: