May 2024 02 / پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۸۷۰۸۲
۱۲ آبان ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۰
0
عربستان ۱۷۰ میلیارد دلار برای توسعه بخش معدن و صنایع معدنی در این کشور سرمایه‌گذاری می‌کند تا به این ترتیب از وابستگی اقتصاد این کشور به بخش نفت بکاهد. سران این کشور درصدد جذب شرکت‌های استرالیایی و استفاده از دانش فنی آن‌ها در این طرح هستند.

نقشه جدید عربستان برای افزایش درآمد و توسعه صنایع معدنی

عربستان درصدد است تا شرکت‌های بزرگ معدنی استرالیایی را برای حضور در این کشور و اکتشاف و استخراج ذخایر معدنی این کشور جذب کند. بندر بن ابراهیم الخرایف، وزیر صنعت و منابع معدنی عربستان سعودی می‌گوید این کشور بیش از ۱.۳ تریلیون دلار ذخیره معدنی دست نخورده شامل مس، روی، فسفات و طلا دارد. وی این هفته به استرالیا سفر کرد تا مشارکت شرکت‌های معدنی استرالیایی را برای حضور در کشورش جذب کند.

نقش معدن در درآمد‌های دولت عربستان افزایش می‌یابد
عربستان سعودی در چشم‌انداز اقتصادی خود برای سال ۲۰۳۰ کاهش اتکای این کشور به کسب درآمد از مسیر سوخت‌های فسیلی را دنبال می‌کند و در نظر دارد تا بر میزان تولیدات معدنی و همچنین توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در این کشور بیفزاید. سران عربستان در نظر دارند تا ۱۷۰ میلیارد دلار برای استخراج از معادن این کشور سرمایه‌گذاری کنند که حدود ۶۰ درصد آن از سوی شرکت‌های خصوصی و مابقی از سوی نهاد‌های دولتی تامین خواهد شد.

تمایل عربستان برای همکاری با شرکت‌های معدنی استرلیا
وزیر نفت عربستان که از شاهزادگان عربستانی است در مصاحبه‌ای که روز سه‌شنبه اول نوامبر در سیدنی استرالیا گفت: معدنچیان استرالیایی باید به عربستان بیایند، کاوش کنند، استخراج کنند، یعنی همان کاری که اینجا انجام می‌دهند.

الخرایف گفت پیش از این با تعدادی از معدنچیان کوچکتر استرالیایی ملاقات کرده و امیدوار است که با بازیگران بزرگتری مانند بی‌اچ‌پی و ریوتینتو ملاقات کند.

وی افزود: سرمایه‌گذاران سعودی به حضور در بخش معدن علاقه‌مند هستند، اما این کشور فاقد تخصص معدنی لازم برای بهره‌برداری از ذخایر داخلی این کشور است. وی گفت: ما نیز به شرکایی داریم که این بخش را به خوبی بشناسند و بدانند چگونه می‌توان از منابع آن استفاده کرد.

در حال حاضر عربستان، بخش معدنی بسیار کوچکی دارد که این بخش نیز زیرنظر دولت این کشور فعالیت دارد. وزیر نفت عربستان از عزم این کشور برای به کارگیری مدل استرالیا در ایجاد شرکت‌های معدنی و توسعه آن‌ها خبر داد.

وی افزود: سرمایه‌گذاران زیاد جوانی در عربستان هستند که تمایل به حضور در بخش معدن دارند و از همکاری با شرکت‌های استرالیایی استقبال می‌کنند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: