April 2024 28 / يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
در بیست و سومین نمایشگاه دستاورد‌های پژوهش، فناوری و فن بازار صورت گرفت
کد خبر: ۳۸۹۱۷۵
۱۹ آذر ۱۴۰۱ - ۱۷:۵۹
0
دستاورد‌های پژوهش، فناوری و فن بازار ۱۴۰۱ با حضور دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد، موسسات تحقیقاتی و برخی وزارتخانه‌ها و سازمان‌های اجرایی آغاز شد که تا ۲۲ آذر ادامه خواهد داشت.

نمایش اقتدار و خودکفایی با تکیه بر فناوری

نمایشگاه‌ها فرصتی برای ارایه توانمندی‌ها و دستاورد‌های شرکت کنندگان است. نمایشگاه می‌تواند محلی برای عرضه تولیدات، ارایه توانمندی ها، بازاریابی، جلب مشتری، قدرت نمایی و بسیاری موارد دیگر باشد. نمایشگاه به اندازه‌ای اهمیت دارد که صنوف اقدام به برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی می‌کنند تا به ارایه تولیدات و محصولات خود بپردازند و مخاطب مستقیم خود را جذب کنند. به همین دلیل شاهد هستیم که صنوف و رسته‌های مختلف حضوری فعال و گسترده دارند.

اما امسال با عنوان دانش بنیان نامگذاری شده و به همین دلیل تمامی کسانی که در زمینه دانش بنیان فعالیت می‌کنند، مورد اقبال ویژه قرار دارند. در این رابطه دستاورد‌های پژوهش، فناوری و فن بازار ۱۴۰۱ با حضور دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد، موسسات تحقیقاتی و نیز برخی وزارتخانه‌ها و سازمان‌های اجرایی مرتبط از تاریخ ۱۹ آذر آغاز شد که تا ۲۲ آذر ماه سال جاری در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران ادامه خواهد داشت.
در این نمایشگاه پارک‌های علم و فناوری از استان‌های سراسر کشور حضور داشتند و دستاورد‌های استانی خود را در معرض دید عموم قرار دادند.

با وجود آنکه اولین روز نمایشگاه بود، استقبال قابل توجهی از نمایشگاه صورت گرفته بود و بسیاری از علاقمندان حوزه فناوری در نمایشگاه حضور داشتند همچنین افرادی که در جستجوی توانمندی‌ها و علوم روز بودند و می‌خواستند در جریان آخرین تحولات قرار بگیرند، به نمایشگاه آمده بودند.

یکی از بخش‌هایی که به صورت گسترده در نمایشگاه حضور داشت، بخش فناوری دانشگاه تربیت مدرس بود که با تیمی متشکل از شرکت‌های دانش بنیان و فناور به ارایه دستاورد‌های خود پرداخت. دانشگاه تربیت مدرس در بخش‌های محیط زیست، سلامت، صنعت و بهداشت تحولات قابل توجهی به وجود آورده که شرکت‌های زیر مجموعه به ارایه توانمندی هایشان پرداختند.

وزارت علوم نیز همچون دوره‌های قبل برای ارتباط بین تقاضا و اعتبار، غرفه‌ای تخصصی ایجاد کرده بود و بخش‌هایی که در نمایشگاه شرکت کرده بودند، نیاز‌های خود را ارایه می‌کردند و بازدیدکنندگانی که تشخیص می‌دادند می‌توانند آن نیاز‌ها را تولید و تامین کنند، پس از مذاکرات اولیه با دستگاه مربوطه، به آن بخش از وزارت علوم مراجعه می‌کردند و در قالب امضای تفاهم نامه، تولید قطعه یا کالای مورد نیاز را بر عهده می‌گرفتند.
وزارت دفاع نیز با ارایه بخشی از دستاورد‌های خود در نمایشگاه حضور یافته بود تا نقشی در این نمایشگاه داشته باشد.

شرکت صنایع شیر ایران نیز به ارایه تولیدات خود در این نمایشگاه پرداخته بود. در حالی که شرکت صنایع شیر می‌بایست در تولید محصولات لبنی فعال باشد، به همت بخش فنی شرکت، اقدام به تولید دستگاه‌ها و قطعات مورد نیاز تولید کرده بود. این شرکت با ساخت ماشین آلات و قطعات با روش مهندسی معکوس، گام اساسی در خودکفایی برداشته و مانع ارزبری شده بود.
به نظر می‌رسد این نمایشگاه بتواند پلی بین مردم با علوم و فناوری باشد و با ارایه دستاورد‌ها و توانمندی‌های خود، باعث اعتماد آفرینی شود.

در افتتاحیه بیست و سومین نمایشگاه دستاورد‌های پژوهش، فناوری و فن بازار نیز وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بهترین راه برای دستیابی به مرجعیت علمی را سرمایه‌گذاری در علم و فناوری دانست و گفت: اگر شرایطی را مهیا کنیم و سرمایه‌گذاری شایسته‌ای در علم و فناوری داشته باشیم، به طور حتم مشکل اشتغال حل خواهد شد و به دنبال آن سایر مسائل هم حل خواهد شد.
محمدعلی زلفی گل با اشاره به اینکه برج تولید علم در کشور در حال خودنمایی است، گفت: تمام تلاش دولت سیزدهم این است که شرایطی ایجاد کند که ضمن صیانت از رشد علمی کشور، در زمینه فناوری و نوآوری دستاورد‌های را داشته باشیم. باید عواملی را که در تولید علمی باعث شده در منطقه رتبه اول را کسب کنیم، در زمینه فناوری و نوآوری نیز پیدا کنیم.
وی با تاکید بر اینکه جامعه را باید با قانون مدیریت کرد گفت: با قوانین و مقررات می‌شود جامعه و افراد را به سمت اهداف مورد نظر هدایت کرد. همچنین باید نظام سنجش و انگیزش جدیدی را به کار بگیریم که خروجی آن باعث شود که فناوران و نوآوران ما قدر ببینند و درصدر بنشینند.

وزیر علوم از تلاش هدایت عملکرد بر مبنای بخش فناوری خبرداد و گفت: به زودی آیین نامه ارتقا و آیین نامه‌هایی که با نظام سنجش و انگیزش مرتبط است، مورد بازبینی قرار خواهند گرفت و سعی می‌کنیم که دامنه آن‌ها را به گونه‌ای تعیین کنیم که علاوه بر تولید علم به تحقیقات نیاز محور، نوآوری و فناوری توجه شود و عزیزانی که در این زمینه فعالیت می‌کنند همه در این نظام سنجش و انگیزش دیده شوند.

زلفی گل تصریح کرد: خوشبختانه با تاسیس معاونت فناوری و نوآوری در وزارت علوم، مدیریت جدیدی بر پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد حاکم شد و در حال حاضر مطالبات آن‌ها بهتر شنیده و پیگیری می‌شود. تمام تلاش ما این است که معاونت فناوری و نوآوری ما کاملاً با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هماهنگ باشد؛ در حقیقت معاونت فناوری وزارت علوم یک بازوی توانمندی برای معاونت علمی ریاست جمهوری بوده و هیچ گونه تقابلی با آن‌ها نداریم بلکه تعامل و هم‌افزایی در دستور کار قرار دارد.
وی مهمترین پروژه اولویت دار کشور را موضوع اشتغال عنوان کرد و گفت: در حال حاضر به نظر من باید پروژه اول کشور ما اشتغال باشد و معتقدم تمامی امکانات کشور در این راستا بسیج شود. اگر جوانان ما به موقع شغل داشته باشند، حتماً به موقع تشکیل خانواده خواهند داد و حتماً میزان امید در بین آن‌ها افزایش پیدا می‌کند و ما یک جامعه پرنشاط خواهیم داشت.

وزیر علوم، بهترین محل برای سرمایه گذاری را هزینه کردن برای علم و فناوری و نوآوری دانست و افزود: اگر شرایطی را مهیا کنیم و سرمایه‌گذاری شایسته‌ای در علم و فناوری داشته باشیم، به طور حتم مشکل اشتغال حل خواهد شد و به دنبال آن سایر مسائل هم حل خواهد شد. بدون شک دانشگاه‌های کشور بهترین محل برای تربیت نسل فرهیخته و متخصص هستند و به همین دلیل مقام معظم رهبری نیز به دانشگاه‌ها عنایت ویژه دارند و از این باب است که باید توجه ویژه‌ای به دانشگاه‌ها، نخبگان دانشگاهی، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری داشته باشیم.
زلفی‌گل خاطرنشان کرد: بابد باور داشته باشیم که هزینه کردن در این عرصه بهترین نوع سرمایه گذاری است، چرا که در این عرصه انسان‌ها به عنوان دانشمند و پژوهشگر تربیت و به جامعه تحویل داده می‌شوند.

به گفته وزیر علوم بدترین نوع خام‌فروشی خام‌فروشی مغز، اندیشه و تفکر است و باید تلاش کنیم که در دانشگاه‌های ما دانشجویانی که وارد دانشگاه می‌شوند، از امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی مناسبی برخوردار باشند.
وی ضمن تاکید بر اختصاص پژوهانه مناسب به اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها گفت: باید پژوهانه مناسبی در اختیار هیات علمی قرار گیرد تا آن‌ها بستر مناسبی برای رشد علمی، عقلی و تخصصی دانشجویان مهیا کنند و ما شاهد این باشیم که همیشه افراد فرهیخته و دانشمندان ما نام‌آور باشند.
وزبر علوم، در ادامه سخنان خود بهترین راه برای دستیابی به مرجعیت علمی را سرمایه‌گذاری در علم و فناوری عنوان کرد و افزود: در سال ۸۳ چهار دانشمند یک درصد داشتیم و در حال حاضر بیش از ۸۴۰ دانشمند یک درصد داریم و به این معنا است که مرجعیت علمی در کشور در حال خودنمایی است.
وی گفت: نهایت تلاش خود را خواهیم کرد که بستر‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری شایسته را برای اساتید و دانشجویان مهیا کنیم تا این مرجعیت علمی، فناوری و نوآوری و دیپلماسی علمی و فناوری در بهترین نوع خود شکوفا شود.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: