April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۸۹۸۶۱
۰۲ دی ۱۴۰۱ - ۱۷:۳۰
0
شهرداری تهران برای پر کردن خزانه خود دست به هرکاری می‌زند حتی فروش قبور باقی مانده در بهشت زهرا. هرچند که اعلام شده این روند ۲۰ سال است که در بهشت زهرا اجرایی می‌شود، اما از سال ۸۶ پیش فروش قبر در بهشت زهرا ممنوع اعلام شد.

قبر فروشی برای کسب درآمد

مسئولان بهشت زهرا اعلام کرده اند تا ۶ ماه آینده گورستان جدید پایتخت در شرق تهران آماده بهره برداری می‌شود. مدیرعامل بهشت زهرا به یکی از روزنامه‌ها گفته قرار است نام این گورستان بهشت رضا باشد. هرچند مسئولیت نامگذاری امکان شهری با شورای شهر تهران است و مشخص نیست این نام را برای آن برگزیده شود یا نه. برخی از اعضای شورای شهر تهران حتی از جزییات مکانی این گورستان هم آگاهی ندارند. آن‌ها منتظرند مطالعات مکان یابی این گورستان به شورای شهر ارسال شود.

به نظر می‌آید همزمان با خبر احداث گورستان جدید تلاش برای فروش قبور باقی مانده و کسب درآمد از گورستان تهران هم بیشتر شده باشد. به تازگی روابط عمومی سازمان بهشت زهرا در اطلاعیه‌ای اعلام کرده که باتوجه به ضرورت اصلاح شرایط و فرآیند‌های موضوع حق واگذاری استفاده از قبور (پیش فروش) در بهشت زهرا و لزوم اتخاذ روش‌های شفاف‌تر در راستای ایجاد عدالت شهروندی، سازمان بهشت زهرا (س) تسهیل و سامان بخشی به موضوع پیش فروش قبور که یکی از اصلی‌ترین خواسته‌های مردمی است را در دستور کار خود قرار داده است.

طبق شرایط جدید، اولویت حق استفاده از قبور در قطعات قدیمی به افرادی واگذار می‌شود که یکی از بستگان درجه یک متقاضی، در آن قطعات مزار داشته باشد. همچنین برای جلوگیری از هرگونه سوء استفاده در این امر، به هر کدملی صرفا یک پلاک قبر واگذار می‌شود و شرایط انتقال سند قبر به دیگران نیز برداشته شده است.

در پیش فروش قبور، هزینه دوطبقه از سه طبقه پیش فروش شده، در زمان فروش دریافت خواهد شد و هزینه یک طبقه دیگر نیز در آینده با اولین دفن، به نرخ مصوب روز از خانواده متوفی دریافت خواهد شد. ۳۰ درصد از ظرفیت قبور خالی قطعات قدیمی بعنوان ذخیره دفن روز، پیش فروش نخواهد شد تا امکان دفن در قطعات قدیمی در آینده نیز برای متقاضیان همچنان وجود داشته باشد.

در اطلاعیه سازمان بهشت زهرا تاکید شده که موضوع پیش فروش قبور، بیش از دو دهه است که در بهشت زهرا انجام می‌شود و نرخ گذاری آن نیز توسط شورای شهر انجام می‌شود. این درحالی است که از ۱۸ تیرماه سال ۸۶ پیش فروش قبر در بهشت زهرا ممنوع شد.

آن زمان محمود رضاییان، مدیرعامل وقت سازمان بهشت زهرا علام کرده بود با توجه به تکمیل ظرفیت این گورستان طی دو سال آینده پیش‌فروش قبر ممنوع است. رضاییان که سال‌های زیادی مدیریت بهشت زهرا را برعهده داشت آن زمان اعلام کرده بودتقاضای شهروندان برای خرید قبل به صورت پیش‌فروش را نمی‌توانیم، پاسخگو باشیم، زیرا تا تعیین تکلیف نشدن احداث گورستان‌های جدید پیش فروش قبر برای کلیه افراد ممنوع است.

این ممنوعیت در سال ۹۴ هم در جریان تصویب لایحه ساماندهی بهای خدمات قابل عرضه در سازمان بهشت زهرا یادآوری شده بود و مهدی چمران تاکید کرده بود پیش خرید قبر ممنوع است.

همزمان با پیش فروش قبر در بهشت زهرا اخباری غیررسمی از تبدیل فضا‌های عمومی مانند مسیر‌های عبوری یا سرویس‌های بهداشتی به فضا‌هایی برای دفن به منتشر شده است. اخباری که نه از سوی مدیران بهشت زهرا تایید شده و نه تکذیب. منتشر کنندگان خبر عکس‌هایی از روند ساخت این قبور نیز منتشر کرده اند.

قیمت قبر دربهشت زهرا چقدر است؟ به گفته مسئولان بهشت زهر در ناحیه یک که شامل قطعه یک تا ۱۱۲ است قیمت هر قبر طبقه‌ای ۲۵ میلیون تومان و سه طبقه ۷۵ میلیون تومان است. البته در این ناحیه قبر خالی بسیار محدود است. در قطعات قدیم قبوری که احیا می‌شود طبقه‌ای ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان محاسبه می‌شود. در قطعات جدید یک طبقه رایگان و دو طبقه دیگر مجموعا ۵ میلیون تومان حساب می‌شود که امکان پرداخت آن به صورت اقساطی تا پایان سال فراهم است. در قطعاتی که تراکم قبور زیاد است حدود ۷ میلیون تومان برای هر قبر در نظر گرفته شده است. همچنین قیمت مقبره‌های رو باز با ظرفیت ۳۰ قبر ۷۵۰ میلیون تومان و مقبره‌های سرپوشیده ۵۰ متری حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان هزینه دارد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: