April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۹۲۷۲۹
۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۰
0
در حالی که همین دو روز قبل رئیس کل بانک مرکزی گفته بود نرخ‌های بازار آزاد ارز «واقعی» نیست و نرخ‌سازی سودجویان است، حالا قیمت رسمیِ اعلام‌شده نشان می‌دهد که گویا بازارساز به همان غیرواقعی‌ها تن داده است.

صعود چشمگیر دلار از سوی بانک مرکزی

سایت بازار متشکل معاملات ارز ایران دیروز با قیمت حدود ۴۳ هزار تومان برای دلار بسته شد، اما نگاهی به این سایت در صبح امروز (چهارشنبه، ۲۶ بهمن) نشان می‌دهد که آخرین نرخ اعلامی برای هر دلار آمریکا ۴۴ هزار و ۵۷۶ تومان درج شده است.

آخرین نرخ صرافی‌ها نیز در این سایت از مرز ۴۵ هزار تومان عبور کرد و قیمت ۴۵ هزار و ۲۲ تومان را نشان می‌دهد. این یعنی نرخ امروز دلار در صرافی ملی نسبت به پایان بازار دیروز ۲ هزار و ۲۴ تومان و آخرین نرخ استخراج‌شده امروز نیز حدود هزار و ۵۷۹ تومان افزایش را تجربه کرده است.

محمدرضا فرزین در صحبت‌های اخیر خود برای چندمین‌بار از «نرخ‌سازی» عده‌ای در بازار آزاد انتقاد کرده بود و گفته بود: در ۶۰۰ صرافی و ۱۵۰ شعبه بانکی در حال عرضه ارز هستیم و مردم می‌توانند مراجعه کنند و ارز مورد نیاز خود را تأمین کنند. او نرخ «واقعی» دلار را کمتر از ۴۳ هزار و ۴۰۰ تومان و یورو را نیز کمتر از ۴۶ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرده و تاکید کرده بود که مردم می‌توانند برای اطلاع از «نرخ واقعی» به سایت بازار متشکل مراجعه و نرخ ارز را در آنجا مشاهده کنند؛ یعنی همان سایتی که حالا به دلار ۴۵ هزار تومانی و یوروی ۴۸ هزار تومانی رسمیت داده است.

این اتفاق همزمان با افزایش نرخ ارز در بازار آزاد و رسیدن نرخ دلار در این بازار به کانال ۴۶ هزار تومانی رخ داده است. برخی از معامله‌گران بازار ارز باور داشتند که کانال ۴۶ هزار تومان، خط قرمز بانک مرکزی محسوب می‌شود.

افزایش چشمگیر نرخ اعلامی ارز از سوی بانک مرکزی در حالی است که رئیس کل بانک مرکزی دو روز قبل با اطمینان گفته بود «با اقداماتی که انجام می‌دهیم، این نرخ ارز رو به کاهش خواهد بود و قیمت فعلی همچنان نرخ مورد نظر ما نیست.»

حالا گویا «نرخ مورد نظر» و «واقعی» بانک مرکزی بالاخره کشف شده است؛ کشفی که به روایت معامله‌گران بازار آزاد نزدیک‌تر است تا انتظاری که بازارساز در اذهان مردم ایجاد کرده و مدعی آن بود.

برچسب ها: ارز ، بازار ، دلار ، صرافی‌ ، معاملات
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: