کد خبر: ۳۹۸۲۲۴
۰۴ تير ۱۴۰۲ - ۲۰:۳۰
0
سخنگوی قوه قضاییه اقدامات دستگاه قضایی برای بازگرداندن محمودرضا خاوری از متهمان اصلی پرونده فساد ۳ هزار میلیاردی به کشور را تشریح کرد.

خاوری همچنان تحت تعقیب است/ کانادا همکاری ندارد

مسعود ستایشی سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه رسانه‌ها باید فعالانه عمل کنند، گفت: رسانه‌ها باید راستی آزمایی کنند. ما آمادگی همکاری با رسانه‌ها را داریم، در اتاقمان باز است و سعی می‌کنیم پاسخگویی خوب و موثری را برای تنویر افکار عمومی داشته باشیم.

محمودرضا خاوری همچنان تحت تعقیب قضایی است

ستایشی درباره اقدامات دستگاه قضایی برای بازگرداندن محمودرضا خاوری مدیرعامل اسبق بانک ملی و از متهمان اصلی پرونده فساد ۳ هزار میلیاردی به کشور گفت: اتفاق جدیدی در این پرونده رخ نداده است. درخواست استرداد و اعلان قرمز در خصوص خاوری انجام شده است، اما دولت کانادا همکاری لازم را در خصوص استرداد خاوری نمی‌کند و او حسب موازین قانونی، تحت تعقیب قضایی است.

وی در ادامه با بیان اینکه قوه قضاییه در برخورد با مفسدان اقتصادی با کسی تعارف ندارد، گفت: با فساد اقتصادی با قاطعیت برخورد می‌کنیم، اما آیا فقط برخورد کافی است یا خیر؟ ما معتقدیم که باید از وقوع فساد پیشگیری کنیم. در این راستا بیش از ۲۰۰ گلوگاه فساد را شناسایی کردیم. به جز سازمان بازرسی کشور، مبادی دیگر که ذی مدخل بودند، کارشناسی‌های خوبی انجام داده اند. تمام هم ما این است به نحوی عمل کنیم که ریشه‌هایی را که موجبات بروز و ظهور فساد می‌شوند را بخشکانیم و از بین ببریم. ما معتقدیم که بهترین اقدام ما، اجرای دقیق قانون است و به تبع نتیجه بسیار مثبت و قابل دفاعی دارد.

تفکیک اسناد عادی و رسمی

سخنگوی قوه قضاییه درباره اسناد عادی و رسمی گفت: هر چه ما به سمت و سوی اسناد رسمی و غیر قابل خدشه برویم، قطعا موفق خواهیم شد. طبق ماده ۲۲ قانون ثبت «همین که ملکی مطابق قانون در دفتر املاک به ثبت رسید، دولت فقط کسی را که ملک به اسم او ثبت شده و یا کسی را که ملک مزبور به او منتقل گردیده و این انتقال نیز در دفتر املاک به ثبت رسیده یا این که ملک مزبور از مالک رسمی ارث به او رسیده، مالک خواهد شناخت.» قطعا دعاوی با وجود سند ثبتی کم است، ولی دعاوی اسناد عادی زیاد است و باید به سمت و سویی برویم که اسناد رسمی در مرحله اول مد نظر قرار گیرد و ملاک عمل باشد و لازمه این کار قانون است.

ساماندهی بازار خودرو و ورود خودرو‌های شاسی بلند

وی درباره اقدامات قوه قضاییه برای ساماندهی بازار خودرو و ورود خودرو‌های شاسی بلند گفت: هر کس مسئول عمل خودش است و قوه قضاییه در راستای تحقق قانون اساسی، تکالیفی برعهده دارد و در حدود انجام این تکالیف مقید و محکم و استوار است. در ارتباط با این که کسی خارج از وظایفش کاری انجام داده و رانتی را ایجاد کرده قطعا در صورت احراز آن، موضوع قابل پیگیری است، ولی باید گزارش داده شود. مطمئن باشید دستگاه قضایی چیزی را که به او گزارش داده شود پیگیری می‌کند.

مستحدثات ناایمن

ستایشی ادامه داد: برخی عنوان کردند که فهرست مستحدثات ناایمن را به قوه قضاییه دادیم، اما بار‌ها بعد از حادثه متروپل و قبل از آن گفتیم و تاکید کردیم که در این فرایند، قوه قضاییه وظیفه نظارت را دارد نه ایمن سازی. شهرداری، شورای شهر و روستا، راه و شهرسازی و نظام مهندسی وظیفه دارند که با نظارت و کنترل و اشراف، مستحدثاتی را ایجاد کنند که مصون از هر گونه ناایمنی باشد و حسب مورد هر کس که وظایفش را انجام ندهد باید پاسخگوی دستگاه قضایی باشد. اگر دستگاه‌های ذی ربط کنترل و نظارت داشته باشند و براساس دستور العمل عمل کنند، مشکلی وجود نخواهد داشت و اگر هر کسی وظایفش را به درستی انجام دهد کار به دستگاه قضایی نمی‌رسد، ولی اگر فعل مجرمانه‌ای رخ داد قطعا با آن برخورد می‌کنیم.

از آزادسازی سواحل تا خدمات قوه قضاییه

وی در ادامه درباره آزادسازی حریم سواحل گفت: این کار از گذشته ادامه داشته و ادامه دارد.

ستایشی با بیان اینکه روزانه ۱۰۰ هزار خدمت الکترونیک ارایه می‌دهیم، گفت: ما کار را از سنتی به سمت الکترونیکی شدن پیش بردیم و در حال حاضر هر کس می‌تواند از داخل منزل دادخواست را به صورت الکترونیکی ارایه دهد. اکنون دادرسی‌ها به سمت الکترونیک شدن می‌رود. همچنین استعلامات هم برخط شده است.

سخنگوی دستگاه قضا درباره ورود قوه قضاییه به قرارداد‌های بی ضابطه باشگاه‌ها گفت: سازمان بازرسی به قرارداد‌های بی ضابطه باشگاه‌ها ورود کرده و این موضوع در حال رسیدگی است.

ستایشی در پاسخ به سوالی درباره مبارزه با فساد در ورزش گفت: عزم ما جدی است و در صورت وقوع فساد، قوه قضاییه با جدیت و صلابت و موازین شرعی و قانونی برخورد قاطعانه‌ای دارد و با کسی تعارف نداریم. نگاه قوه قضاییه پیشگیرانه است و باید کاری کنیم که فسادی صورت نگیرد و جرمی واقع نشود و با همکاری سایر دستگاه‌ها آنرا انجام می‌دهیم. در مقوله ورزش ان شاالله فسادی رخ ندهد، ولی اگر فسادی باشد قوه قضاییه با آن برخورد می‌کند.

دستورات سخنگوی قوه قضاییه

ستایشی همچنین ضمن تماس با دادستان شهر ری، دستور پیگیری و رسیدگی به موضوع خشک شدن «چشمه علی» شهرری که سومین میراث طبیعی کشورمان است را داد.

وی همچنین از دادستان شیراز تقاضا کرد که به این موضوع که در حاشیه بخش جنوبی شهر شیراز و روستا‌های قلعه نو، ترکان، کوشکک، شاپورجان، اقبال آباد و گردخون محصولاتی تولید و وارد بازار می‌شود که به جای انواع ویتامین و ریز مغذی‌های مورد نیاز بدن، انواع میکروب‌ها و انگل‌های مضر و بیماری زا را درخود دارند، رسیدگی کند.

ستایشی همچنین ضمن تماس با دادستان کرمان رسیدگی به پروژه "بام کرمان" بر فراز کوه‌های صاحب الزمان شهرکرمان که از دو بخش تله کابین و هتل تشکیل شده و سال‌ها محل مناقشه است را درخواست کرد.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: