May 2024 02 / پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
بررسی ظرفیت دانش‌بنیان‌ها در صنوف کشور؛
کد خبر: ۴۰۰۲۰۰
۱۷ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۰
0
ابزارآلات و دانش فنی فعالان صنف تأسیسات مکانیکی ساختمان با شیوه‌ها و تکنولوژی داخلی به‌صورت مداوم به‌روزرسانی می‌شود.

ورود محصولات فناورانه ایرانی به صنعت تأسیسات مکانیکی ساختمان

عرضه و تقاضای مسکن تحت تاثیر چهار مولفه تورم، قیمت دلار، قیمت تمام شده و قدرت خرید است. شرکت‌های دانش بنیان برای تامین مسکن می‌توانند با افزایش بهره وری امکانات، بهبود طراحی و ارتقاء تکنولوژی در حوزه انبوه سازی مشارکت داشته باشند.

ضرورت مشارکت دانش بنیان‌ها در ساخت و ساز مسکن

دانش بنیان‌ها می‌توانند برای ساخت و ساز مسکن برمبنای تکنولوژی‌های جدید ورود کنند، اما لازم است برای بهبود شرایط عرضه حاکمیت ملی با همکاری سیستم بانکی و بانک مرکزی وارد عمل شوند، زیرا بنیه مالی شرکت‌های دانش بنیان برای ورود به عرضه مسکن کافی نیست.

ورود و مشارکت دانش بنیان‌ها زمینه تولید با کیفیت را در بخش‌های مختلف مسکن را فراهم می‌کند از این رو با حمایت ازاین شرکت‌ها می‌توان به بازار پُر تقاضای مسکن امیدوار شد.

دانش بنیان‌ها ابزاری مناسب برای تعادل بخشی به بازار مسکن

تولید مسکن موضوع مهم در اقتصاد کشور است که با ابزار‌های مناسب قابل ارتقااست. پس بهترین گزینه برای افزایش راندمان تولید این محصول، حضور بیشتر و با کیفیت‌تر دانش بنیان‌ها در حوزه ساخت و ساز مسکن است.

با مشارکت بیشترو استفاده از ابزار‌های علمی و فناوری روز دنیا، قطعاً هزینه‌های تولید کاهش می‌یابد و در نهایت قیمت مسکن به یک تعادل ایده آل خواهد رسید.

 

محمد نیرومند رئیس اتحادیه تأسیسات مکانیکی ساختمان اظهار کرد: تأسیسات در کیفیت زیست در ساختمان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ بنابراین باید در شیوه‌های فعالیت و ابزارآلات مورداستفاده در این صنف مدام از جدیدترین روش‌ها استفاده کنیم.

وی افزود: فعالان صنف تأسیسات مکانیکی ساختمان مداوم در حال آموزش با شیوه‌های نوین، بازآموزی و آموزش عملی هستند؛ البته علاوه بر علم باید ابزارآلات و تکنولوژی موردنیاز این صنف به‌روزرسانی شود که این امر با کمک تولیدکنندگان داخلی محقق می‌شود.

نیرومند با اشاره به اینکه این صنف باید پاسخگوی تقاضای بازار داخل باشد، گفت: دانش‌آموختگان در رشته‌های صنعتی از طراحی و تولید محصولات فناورانه استقبال می‌کنند و همین موضوع دلیلی بر توسعه حوزه فعالیت این صنف با توجه به علم روز شده است.

توسعه فعالیت صنف تأسیسات مکانیکی


رئیس اتحادیه تأسیسات مکانیکی با بیان اینکه اکنون این صنف ۹۵۰ عضو در حوزه فعالیت لوله‌کشی گاز و لوله‌کشی آب دارد، بیان کرد: به تازگی صنف اطفای حریق نیز به این اتحادیه ملحق شده است؛ بنابراین باید پروانه‌های کسب درزمینهٔ اطفای حریق نیز توسط اتحادیه تأسیسات مکانیکی صادر شود.

وی درباره نرخ خدمات دریافتی از سوی فعالان صنف تأسیسات مکانیکی ساختمان خاطرنشان کرد: برای امسال پیشنهاد افزایش ۶۰ درصدی به تعرفه سال گذشته را به اتاق اصناف ارائه کرده‌ایم. پس از تائید نرخ جدید از سوی اتاق اصناف باید نرخ پیشنهادی در صمت استان نیز به تائید برسد، اما باگذشت بیش از ۵ ماه هنوز با افزایش قیمت‌ها موافقت نشده است.

این مسئول صنفی تأکید کرد: البته که فعالان صنف بدون توجه به عدم تصویب قیمت‌های پیشنهادی برای سال جاری از سوی اتاق اصناف و صمت استان با نرخ‌های جدید فعالیت می‌کنند؛ زیرا هزینه خرید کالا و هزینه‌های زندگی برای آن‌ها نیز طبق نرخ تورم روند افزایشی دارد؛ بنابراین نمی‌توانند باقیمت سال گذشته همچنان فعالیت کنند.

انتقاد از ایجاد تغییر در مبحث ۱۷ مقررات ملی ساختمان

رئیس اتحادیه تأسیسات مکانیکی با انتقاد از ایجاد تغییر در مبحث ۱۷ مقررات ملی ساختمان گفت: بیش از ۵۰ سال است که طراحی و لوله‌کشی‌های گاز و آب توسط فعالان این صنف انجام می‌شود، اما به‌یک‌باره سازمان نظام‌مهندسی این بخش را از صنف تأسیسات مکانیکی جدا کرده و برای کسب درآمد بیشتر به ناظران سازمان نظام‌مهندسی واگذار کرده است.

نیرومند خاطرنشان کرد:‌این اقدام موجب شده تا برخی فعالان صنفی که پروژه در حال اجرا داشته و یا برای اجرای پروژه‌های جدید اقدام به خرید کالا کرده‌اند، با چالش مواجه شوند.

این مسئول صنفی متذکر شد: برای حل این معضل با شهرداری، وزارت صمت و وزارت راه و شهرسازی مذاکرات متعددی انجام دادیم، ولی هیچ نتیجه‌ای حاصل نشد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: