کد خبر: ۴۰۲۳۴۷
۰۱ مهر ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۰
0
محمدرضا موثقی نیا، معاون وزیر صمت و رئیس هیات عامل ایمیدرو با همراهی امیر خرمی‌شاد مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران و هیات همراه با زین العابدین رضوی خرم، استاندار آذربایجان شرقی جلسه‌ای در خصوص توسعه صنعت مس در استان برگزار کرد.

توسعه شرکت مس آذربایجان از ضروریات برای توسعه کشور است

مس سونگون  نقطه عطفی در تاریخ این مجتمع و صنعت مس کشور و نشانه اهتمام ویژه و توسعه این صنعت است. توسعه این صنایع جزو برنامه‌ها و اهداف اصلی اقتصاد ایران است و در کنار آن این صنعت مادر در حمایت از پروژه پایین‌دستی با سرمایه‌گذاران بخش خصوصی مشارکت فعالی نیاز است.

راهکار‌های توسعه صنعت مس در آذربایجان شرقی و رشد ذخایر معدن مس سونگون، میلیاردها  تن برآورد شده و با وضع فعلی، استخراج کل این ذخایر ۱۵۰ سال طول می‌کشد، بنا شده است که طبق اقتضائات بخش معدن، این مدت را به ۵۰ سال کاهش داده شود، لذا باید ظرفیت استخراج به سه برابر وضع فعلی برسد و در کنار آن، اجرای پروژه ذوب و تولید کاتد مس هم جزو برنامه‌هاست به گفته مسئولان استانی تلاش شده است ظرف دو سه سال آینده توسعه صنعت مس در این منطقه رقم بخورد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در سال گذشته با اشاره به اینکه با برنامه‌ریزی شرکت ملی مس ایران برای احداث یک نیروگاه خورشیدی ۳۰۰ مگاواتی و راه‌اندازی خط تولید سلول‌های خورشیدی در استان خبر داد.

در واقع با تلاش متخصصان و مدیران شرکت ملی مس ایران آمادگی دارد بعد از اکتشاف ذخایر معدنی، طبق تجربه‌های مشابهی که در دنیا هست، جنگل‌ها را احیا کند و بنابراین در این فرصت تاریخی، نباید اجازه داد که توسعه صنعت مس با تعلل و وقفه مواجه شود.

برای توسعه مجتمع مس سونگون و مطالعات شرکت ملی مس ایران؛ از طرف استان، امکانات لازم برای تسهیل و تسریع در انجام این مطالعات فراهم خواهد شده است و از شرکت ملی مس نیز انتظار می رود که مطالعات خود را طبق یک بازه زمانی مشخص و بدون وقفه ادامه دهد.

 

این شرکت برای توسعه صنعت مس در آذربایجان شرقی عزم جدی دارد و با همکاری مسئولان استان می‌تواند ظرفیت‌ها را در این حوزه شکوفا کرده و به فرصتی برای توسعه و پیشرفت استان تبدیل کند.

 

موثقی نیا که چهارشنبه ۲۹ شهریورماه به منظور بررسی طرح‌های توسعه صنعت مس در استان عازم آذربایجان شرقی شده بود، شامگاه چهارشنبه نشستی با استاندار با هدف بررسی جایگاه طرح‌های معدن و صنایع_معدنی استان به ویژه حوزه مس برگزار کرد.


طی این دیدار که معاونان ایمیدرو، شرکت ملی مس و مدیر مجتمع سونگون حضور داشتند، طرح‌های توسعه مس مطرح و راهکار‌های رفع چالش‌های موجود مورد بررسی قرار گرفت.

 

اوایل فصل تابستان استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به تأکید رئیس جمهور بر توسعه مجتمع مس سونگون و مطالعات شرکت ملی مس ایران در این خصوص، گفت: از طرف استان، امکانات لازم برای تسهیل و تسریع در انجام این مطالعات فراهم خواهد شد و از شرکت ملی مس نیز انتظار داریم که مطالعات خود را طبق یک بازه زمانی مشخص و بدون وقفه ادامه دهد.

وی افزود: در حوزه ایفای مسئولیت‌های اجتماعی نیز اقدامات قبلی ازجمله احداث بزرگراه خواجه- ورزقان و حمایت از تیم‌های ورزشی بدون تأخیر و تعلل ادامه یابد و مردم استان و منطقه احساس کنند که شرکت ملی مس در دوره مدیریت جدید قدم‌هایی برای استان برداشته است.

خرّم درخصوص مسائل زیست‌محیطی توسعه صنعت مس نیز گفت: به همان اندازه که برای حفظ محیط زیست تعصب داریم، برای توسعه استان هم باید تعصب داشته باشیم؛ ما نظرات کارشناسی را می‌پذیریم و توسعه معدن مس سونگون را با لحاظ مسائل زیست‌محیطی پیش می‌بریم، اما مسأله محیط زیست نباید بهانه‌ای برای مخالفت با توسعه صنعت مس باشد.

وی خواستار توجه ویژه شرکت ملی مس ایران به احیای منابع طبیعی و جنگل‌ها شد و گفت: خوشبختانه نگاه این شرکت در دوره جدید مدیریتی، متفاوت از گذشته است و ما با این نگرش پیش می‌رویم که یک حرکت جهادی در حوزه صنعت مس با لحاظ تمام ضوابط زیست‌محیطی اتفاق بیفتد.

استاندار آذربایجان شرقی تصریح کرد: وفاق، همدلی و نگاه واحد توسعه‌محور و آینده‌نگر بین مجموعه استان و شرکت ملی مس ایران، فرصتی تاریخی برای توسعه صنعت مس در آذربایجان شرقی است و باید از این فرصت برای افزایش اشتغال و رونق اقتصاد منطقه و استان بهره ببریم.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: