April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۴۰۴۳۸۸
۱۹ آبان ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۵
0
بحث تولید «پایتخت ۷» این روز‌ها توسط مدیران رسانه ملی به شکل جدی در حال پیگیری است، اما سوال اینجاست که مدیران تلویزیون از تولید آن چه می‌خواهند؟

مدیران تلویزیون از «پایتخت ۷» چه می‌خواهند؟

سرانجام بعد از مدت‌ها بحث و گمانه‌زنی درباره روند تولید «پایتخت ۷» و همکاری دوباره محسن تنابنده با تلویزیون برای ادامه این مجموعه پرمخاطب مرکز سیمافیلم در اطلاعیه‌ای از مذاکره با تهیه کننده و کارگردان سریال پایتخت برای تولید فصل جدید آن خبر داد.

مجموعه‌ای که فصل ششم آن نوروز ۱۳۹۹ روی آنتن رفت و حواشی مربوط به قسمت آخر آن و وجود سکانسی که تداعی کننده آثار فیلم فارسی قبل از انقلاب بود، با اعتراضات گسترده‌ای مواجه شد. به گونه‌ای که عبدالعلی علی‌عسگری رئیس وقت سازمان صدا و سیما در دستوری ویژه به سید مرتضی میرباقری معاون وقت سیما نوشت: «لازم است بررسی شود که این اقدام حاصل اشتباه، بی توجهی و وادادگی است یا نتیجه عملیات مرموز و فتنه انگیز «ستون پنجم فرهنگی دشمن»؟!».

اما در اطلاعیه سیمافیلم نیز ضمن تکذیب مذاکره مستقیم پیمان جبلی رئیس رسانه ملی با محسن تنابنده برای ساخت فصل جدید «پایتخت» آمده است: «شکل‌گیری شایعاتی پیرامون ساخت فصل جدید سریال پایتخت در برخی رسانه‌ها مبنی بر ورود شخصی و مذاکره مستقیم رئیس رسانه ملی با یکی از عوامل این سریال صحیح نیست» و بدین وسیله اعلام می‌کنیم که ساخت فصل هفتم سریال مذکور در صورت به نتیجه رسیدن رایزنی مدیران سیمافیلم با تهیه‌کننده و کارگردان این مجموعه نمایشی همانند سایر آثار سازمان صدا و سیما وارد فاز تولید خواهد شد.

بی‌انگیزگی، ضعف فیلمنامه و متن، مشکلات فصل آخر.

اما محمدتقی فهیم، منتقد سینما و تلویزیون در خصوص ملاحظات ادامه ساخت مجموعه پایتخت عنوان کرد: «روند داستان‌پردازی سریال پایتخت هر چه به فصل پایانی آن نزدیک شده از جذابیت و حلاوت فصل‌های میانی آن خالی شده و مشکلات اساسی فصل آخر پایتخت از بی‌انگیزگی، ضعف فیلمنامه و ضعف متن آن ناشی شده بود.»

او همچنین پیشنهاد می‌دهد: «برای تولید فصل جدید باید رغبت تولید سریال از سوی گروه سازنده پایتخت باشد، نه از خواهش‌های مدیران تلویزیون شرایط کار فراهم شود که خطایی استراتژیک است».

گروه «پایتخت» باید ایده‌های جدیدی مطرح کنند

فهیم همچنین در رابطه با فصل جدید سریال پایتخت بیان داشت که همزمان با پخش فصل ششم نیز بحث مهم این بود که کار پایتخت تمام است و باید گروه سازنده آن فکری دیگر و ایده‌ها و سوژه‌های جدیدی مطرح کنند. در خیلی از جا‌ها کار سفارشی وجود دارد، اما در رویکرد‌های کمدی، اجتماعی و طنز هم گروه باید دلشان با کار همراه باشد.

به گفته فهیم دو نکته اساسی درباره پایتخت وجود دارد. اول اینکه استاندارد‌های مربوط به روند پذیرش فیلمنامه باید طی شود. نکته دوم هم این است که اگر قرار باشد با همان روندی که در فصل پایانی دیدیم این سریال ادامه پیدا کند، «اساسا تولید آن مانند پول دور ریختن است، چون نشان دادند چیزی در چنته ندارند».

مخاطبان از برآیند سریال خاطره خوشی دارند

فهیم در رابطه با ساخت فصل هفتم پایتخت نیز اظهار کرد که ادامه پایتخت مشروط به رعایت تمام جوانب یک کار جذاب اشکالی ندارد، چون به هر حال مخاطبان از برآیند کار خاطره خوب و خوشی دارند، اگرچه فصل ششم به ضد تبلیغ خودش تبدیل شد، ولی برآیند آن در خاطر مردم نشسته است.

بحث تولید «پایتخت ۷» جدی است

مصطفی قاسمیان، روزنامه نگار فرهنگ و هنر نیز در خصوص تولید فصل هفتم پایتخت گفت که این بار بحث تولید پایتخت جدی است و اظهارات مدیران تلویزیون نشان می‌دهد که قصد تولید فصل جدید آن را دارند. ادامه پایتخت مشروط بر رعایت تمام جوانب یک کار جذاب اشکالی ندارد، چون به هر حال مخاطبان از برآیند کار خاطره خوب و خوشی دارند.

پایتخت در تاریخ تلویزیون ایران بی‌سابقه است

قاسمیان افزود: در مجموعه‌های چند فصلی در دنیا هم شاهدیم که فصل اول هر سریال کیفیت بهتری دارد و در واقع بازخورد‌های فصل اول باعث می‌شود تا یک اثر به فصل دوم هم برسد. محصولاتی هم که بیننده زیادی ندارند در همان فصل اول حذف می‌شوند. محصولی مثل پایتخت که به ۶ فصل رسیده و در تاریخ تلویزیون ایران یک اتفاق بی سابقه است، نشان می‌دهد که هم پربیننده بوده و هم طی سال‌های متمادی توانسته کیفیت خود را حفظ کند.

کیفیت فصل ششم نزولی بود

او ادامه داد: شاهد بودیم فصل پنجم که به موضوع داعش می‌پرداخت، موج عجیبی در جامعه ایجاد کرده بود. اما فصل ۶ جزو فصولی است که نزول را تجربه می‌کند، بالاخره مرحوم خشایار الوند یکی از چند رکن اصلی سریال بوده و طبیعی است وقتی یکی از ارکان سریال حذف شود، در کیفیت نهایی کار تاثیر خواهد گذاشت. با این حال پایتخت ظرفیت ادامه دادن را دارد. مخاطبان با شخصیت‌های سریال احساس قرابت دارند و مردم ایران به فضای سریال علاقه دارند.

منبع: فارس

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: