کد خبر: ۴۰۴۵۱۳
۲۶ آبان ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۰
0
نتایج یک مطالعه نشان داده است که استفاده مداوم و زیاد از تلفن همراه بر میزان باروری افراد تاثیر بسیار بدی دارد.

استفاده از تلفن همراه بر باروری جوانان تأثیر منفی دارد

تیمی از دانشگاه ژنو (UNIGE)، با همکاری موسسه سلامت گرمسیری و عمومی سوئیس (TPH)، یک مطالعه مقطعی عمده را در مورد تأثیرات تلفن همراه بر باروری در جوانان منتشر کرده است.

به نظر می‌رسد که استفاده مکرر از تلفن همراه با کاهش باروری در مردان جوان مرتبط است. نتایج این مطالعه در مجله Fertility and Sterility منتشر شده است.

میزان باروری با ارزیابی فاکتور‌هایی مانند غلظت، تعداد کل، تحرک و شکل اسپرم تعیین می‌شود. طبق مقادیر تعیین شده توسط سازمان جهانی بهداشت، در صورتی که غلظت اسپرم کمتر از ۱۵ میلیون در میلی لیتر باشد، احتمالا بیش از یک سال برای باروری طول می‌کشد. همچنین اگر غلظت اسپرم کمتر از ۴۰ میلیون در میلی لیتر باشد احتمال بارداری کاهش می‌یابد.

ارزیابی تاثیر تلفن همراه

آیا تلفن همراه هم مقصر است؟ پس از انجام اولین مطالعه ملی (۲۰۱۹) در مورد باروری در بین جوانان در سوئیس، تیمی از دانشگاه ژنو (UNIGE) بزرگترین مطالعه مقطعی در این زمینه را منتشر کرد. این گزارش بر اساس داده‌های گرفته شده از ۲۸۸۶ مرد سوئیسی است. رده سنی ۱۸ تا ۲۲ سال که بین سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۸ در شش مرکز نظامی استخدام شدند.

دانشمندان با همکاری مؤسسه بهداشت عمومی و گرمسیری سوئیس (TPH سوئیس)، رابطه بین پارامتر‌های تعیین شده در ۲۸۸۶ مرد و استفاده آن‌ها از تلفن همراه را بررسی کردند.

این داده‌ها نشان داد که بین استفاده مکرر و غلظت کم اسپرم رابطه وجود دارد؛ به گونه‌ای که میانگین غلظت اسپرم در گروه مردانی که بیش از یک بار در هفته از تلفن خود استفاده نمی‌کردند (۵۶.۵ میلیون در میلی لیتر) به طور قابل توجهی بالاتر از مردانی بود که از تلفن خود بیش از ۲۰ بار در روز (۴۴.۵ میلیون در میلی لیتر) استفاده می‌کردند.

این تفاوت با کاهش ۲۱ درصدی غلظت اسپرم در مصرف کنندگان مکرر (بیش از ۲۰ بار در روز) در مقایسه با مصرف کنندگان نادر (کمتر از یک بار) مطابقت دارد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: