April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
این روزها زمزمه هایی از مصرف بالای بنزین و قیمت پایین آن و ربطی که به آلودگی ها مطرح می شود آیا پیش بینی این اقتصاددان درباره قیمت بنزین به واقعیت می پیوندد؟
کد خبر: ۴۰۶۱۲۹
۲۱ آذر ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶
0
باز هم صحبت هایی درباره ناترازی گاز و زمزمه هایی درباره قیمت پایین بنزین و مصرف بالای آن به این دلیل مطرح می شود. آیا باید بترسیم؟

پیش بینی های محسن رنانی درباره جهش بزرگ قیمت دلار و افزایش قیمت بنزین

در روزهای اخیر، شخصیت ها و افراد مختلفی درباره سوخت صحبت کرده اند. باز هم همان بحث قدیمی؛ این که سوخت ارزان است و مردم به همین دلیل زیاد مصرف می کنند و در نتیجه هوا آلوده می شود. جدا از درستی یا نادرستی این گزاره ها، این بحث مطرح می شود که آیا واقعا بنزین، گران خواهد شد؟

 

این سئوال و دانستن پاسخ آن، از این حیث مهم است که بنزین و سوخت، متغیری است که متغیرهای دیگر را هم به خودش وابسته کرده است. یعنی غالبا دیده ایم که بنزین که گران می شود، همه چیز رشد قیمت پیدا می کند و این ها، یعنی تورم بیشتر و بیشتر.

 

بیشتر بخوانید:

هشدار اقتصاددانان درباره خطرات لایحه مشارکت عمومی و خصوصی

 

 

محسن رنانی، اقتصاددان شناخته شده ایرانی، بیست و هفتم بهمن ماه سال گذشته، یادداشتی منتشر کرد با عنوان سقوط. این یادداشت سر و صدای زیادی هم به راه انداخت و به شدت دیده و خوانده شد. اما شاید جدا از نکته های مطرح شده، یکی از پیش بینی های او در این یادداشت کمتر دیده شد: پیش بینی افزایش قیمت بنزین و سوخت.

 

رنانی در یادداشت خود، از سئوالات بی پایان خود و نگرانی هایش سخن گرفته بود، و جایی در این میان، نوشته بود که:«... نمی‌دانیم جهش عظیم قیمت دلار کی و با چه شدتی رخ خواهد داد و واکنش جامعه به آن چه خواهد بود؛ نمی‌دانیم با این کسری بودجه عظیم، دولت نهایتا در سال آینده در مورد قیمت بنزین چه تصمیمی خواهد گرفت و جامعه چه پاسخی خواهد داد؛ نمی‌دانیم کمبود گاز یا کمبود برق  یا کمبود آب کی شهرهای ما را در سرما یا تاریکی یا تشنگی فرو خواهد برد و واکنش جامعه چه خواهد بود...»

 

به واقع او در صحبت های خود، ذیل سئوالات مطرح شده این پیشفرض را داشته که قطعا قیمت دلار جهشی بزرگ خواهد داشت و دولت چاره ای نخواهد داشت جز این که برای کاهش کسری بودجه خود، فکری برای سوخت و بنزین کند. همین الان برنامه ای که دولت برای مالیات ها دارد، جامعه را به شدت نگران کرده است؛ چرا که دولتی ها دریافته اند مسیر مالیات، مسیری امن برای جبران کاستی های مالی بودجه است. صحبت های اخیر درباره ناترازی گاز و پایین بودن قیمت بنزین در ایران و مصرف بالای سوخت در کشورمان و این که آلودگی هوا قطعا ربط مستقیمی به این موارد دارد، می تواند نهایتا این خروجی را داشته باشد که دولت، می خواهد فکری برای بنزین و سوخت کند.  

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: