April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۴۰۸۹۳۶
۰۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۰۳:۰۰
0
مصطفوی گفت: بیش از ۱۶ میلیون دز واکسن پاستوکووک و پاستوکووک پلاس و بیش از سه میلیون ویال محلول‌های تزریقی در دولت مردمی تولید و عرضه شده است.

تولید ۱۶میلیون دز واکسن پاستوکوک/ انتقال دانش تولید واکسن روتا ویروس و پنوموکوک

احسان مصطفوی عضو هیئت علمی انیستیتو پاستور ایران با بیان اینکه ایران تنها کشور دارای انستیتو پاستور در خاورمیانه است، در نشست خبری گفت: بیش از ۱۱ میلیون دز واکسن ب، ت، ژ، بیش از ۹ میلیون دز واکسن هپاتیت ب، بیش از ۱۶ میلیون دز واکسن پاستوکووک و پاستوکووک پلاس و بیش از سه میلیون ویال محلول‌های تزریقی در دولت مردمی تولید و عرضه شده است.

وی افزود: اکنون بستر‌های انتقال دانش فنی واکسن‌های روتاویروس و پنوموکوک با همکاری کشور هند و یک شرکت دانش بنیان فراهم شده تا زیرساخت تولید و عرضه آن توسط انستیتوپاستور ایجاد شود.

عضو هیئت علمی انیستیتو پاستور ایران ادامه داد: هنوز در مورد این واکسن‌ها در کشور به مرحله مطالعاتی نرسیدیم و واکسن پنوموکوک نوترکیب بوده و بزودی با انتقال دانش تحقیقات آغاز می‌شود.

وی اظهارداشت: در دولت مردمی بیش از هزار و ۶۰۰ مقاله در مجلات معتبر چاپ و پروژه احداث ساختمان تولید واکسن‌های پنوموکوک و روتاویروس آغاز شده است.

مصطفوی با اشاره به پایش بیماری‌های نوپدید در حیات وحش برای پیشگیری از طغیان بیماری‌ها در انسان، گفت: اکنون بانک واریانت‌های کووید ۱۹ راه اندازی شده و کیت‌های ویژه تشخیص امیکرون و توزیع در شبکه آزمایشگاهی کشور توسط انستیتو پاستور انجام می‌شود.

به گفته وی، دستگاه‌های توالی یابی نسل جدید اکنون ایجاد شده و واریانت‌های جدید را مورد پایش قرار می‌دهد.

مصطفوی ادامه داد: اکنون واکسن‌های تولیدی برای اولین پس از پیروزی انقلاب اسلامی امسال به ونزوئلا صادر شد و شبکه تشخیصی تب کنگو نیز با مشارکت ۱۰ دانشگاه علوم پزشکی کشور ایجاد شده است.

ایران تنها انستیتو پاستور در خاورمیانه

عضو هیات علمی انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه انستیتو پاستور ایران تنها انستیتو پاستور در خاورمیانه است، ادامه داد: انستیتو پاستور موسسه‌ای تحقیقاتی، تولیدی، خدماتی و آموزشی صد ساله است که در ارتقای سلامت جامعه فعالیت دارد.

وی اظهارداشت: انستیتو به قطب بیوتکنولوژی در کشور تبدیل شده و تولید چند داروی نوترکیب و پروژه هپاتیت بی از سال ۷۴ آغاز شد.

مصطفوی ادامه داد: در حال حاضر شبکه‌های تحقیقاتی بیوتکنولوژی، پزشکی مولکولی و بیماری‌های نوپدید و بازدید در این مجموعه راه اندازی شده و مرکز همکار سازمان جهانی بهداشت در حوزه هاری بوده آزمایشگاه‌های مرجع کشوری انستیتو پاستور شامل آزمایشگاه‌های کووید ۱۹، آبله میمونی، مالاریا، سیاه سرفه و ... است واکسن‌های پاستوکووک، انواع آنتی ژن ها، سرم ها، هپاتیت ب، واکسن ب، ت، ژ، ضد سرطان مثانه و پروستات اکنون در حال تولید است.

وی با بیان اینکه در ۲ سال اخیر صادرات واکسن ۲۰۰ هزار دز واکسن هپاتیت بی و واکسن ب، ت، ژ به ونزوئلا صادر شده است، گفت: اکنون با کشور کوبا انتقال تکنولوژی پنوموکوک، هپاتیت بی انجام شده است و بزودی صادرات چند نوع واکسن نیز به سایر کشور‌ها خواهیم داشت.

تولید واکسن هاری دامی

وی اظهارداشت: در مورد واکسن هاری دامی نیز اکنون تولید آن شروع شده و امیدواریم بتوانیم ظرفیت تولید آن را به حدی برسانیم که پاسخگوی نیاز داخلی باشیم.

واکسن اچ پی وی در برنامه واکسیناسیون ملی نیست

وی تصریح کرد: تولید واکسن اچ پی وی در برنامه واکسیناسیون ملی قرار نگرفته، ولی این شرایط فراهم شده افرادی که گروه‌های پرخطر محسوب می‌شوند آن را تزریق کنند و هنوز تولید آن به انستیتو پاستور محول نشده است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: