بهعلت شباهت ظاهری و ناآشنایی مردم با طعم و مزه گوشت شترمرغ، گوشت
گوساله جوان جایگزین شترمرغ شده و به مصرفکنندگان فروخته میشود.
رئیس
هیئت مدیره شرکت تعاونی پرورشدهندگان شترمرغ در گفتگو با ایانا با اعلام
این مطلب گفت: بهدلیل شباهت ظاهری گوشت گوساله با گوشت شترمرغ، در برخی از
کشتارگاهها، گوسالههای کمسن به جای گوشت شترمرغ ذبح شده و به فروش
میرسد.
پرویز نیامنش افزود: گوشت شترمرغ از لحاظ طعم نیز شباهت زیادی به گوشت گوساله جوان دارد و بهراحتی قابل تشخیص نیست.
وی
با تأکید بر اینکه این فرآورده باید از فروشگاههای معتبر تهیه شود،
خاطرنشان کرد: بهدلیل این شباهت، جلوگیری از این حرکت امکانپذیر نیست و
تنها کشتارگاهها باید انصاف را رعایت کنند.
نیامنش ادامه داد: گوشت
شترمرغ با داشتن چربیهای مفید، میزان پروتئین، آهن و سدیم بیشتری در
مقایسه با سایر پروتئینهای حیوانی دارد.
وی تصریح کرد: محصولاتی که
بهعنوان روغن شترمرغ در عطاریها به فروش میرسند، دارای مجوزهای لازم
نیستند و اغلب تقلبی بوده و از ترکیب روغن جامد و مایع بهدست میآید.
فعال
بخش خصوصی با بیان اینکه قیمت هر کیلوگرم گوشت لخم بستهبندی شده شترمرغ
27 هزار تومان است، یادآور شد: با واردات، قیمت علوفه در بازار کاهش یافته،
ولی شترمرغهایی که به زمان ذبح رسیدهاند، با علوفه گرانقیمت تولید شده و
امکان کاهش قمیت آن وجود ندارد.
نیامنش تأکید کرد: شترمرغ در
مقایسه با سایر دامها ضریب تولید بهتری دارد و در ازای هر 2.5 کیلوگرم
علوفهای که مصرف کرده، یک کیلوگرم گوشت تولید میکند. در حالی که این ضریب
برای گوساله دارای یک به هفت است.
وی در پایان اظهار داشت:
جوجههای یکروزه شترمرغ طی 10 ماه به وضعیت کشتار میرسند و شترمرغهای
مولد نیز تا زمان بهرهبرداری سه سال زمان لازم دارند.