کد خبر: ۳۶۲۴۷۸
۰۲ آبان ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۰
0
این روز ها حال بازار سرمایه تا حدودی خوب است و افت و خیزهای فراوانی صورت می گیرد که صاحبنظران بسیاری بر این باورند که این بازار غیر مولد و ناکارآمد است.
تولیدی/// بانک ها و بازار سرمایه رقیب یکدیگر برای ورود نقدینگی نیستند
این روز ها حال بازار سرمایه تا حدودی خوب است و افت و خیز صورت می گیرد. اما با وجود رشد پیایی در بازار سرمایه برخی از صاحب نظران، از عملکرد این بازار انتقاد کردند و معتقدند که این بازار غیر مولد و ناکارآمد است.
اما این سوال مطرح می شود که آیا با توجه به گفته برخی از کارشناسان این بازار غیرمولد و اثر بخش در اقتصاد ایران نیست؟

در همین رابطه علی حیدری کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار پول نیوز اظهار کرد: بازار سهام خیلی اثربخش در اقتصاد ایران نبوده است و تا حدودی ناکارآمد محسوب می شود.

وی افزود: عملکرد بانک مرکزی از زمان ریاست عبدالناصر همتی، اثر بخش و مفید است. عالی نیست ولی در این برهه از زمانی که اقتصاد ایران با آن دست و پنجه نرم می کند، اثر بخش و مفید است بنابراین به عملکرد اقتصادی دولت در سال های پیش رو هم بستگی دارد.

حیدری در ادامه عنوان کرد: عملکرد اقتصادی حاکمیت برای مردم سینگال مهمی است و مردم از این به بعد سیگنال حاکمیت را بررسی می کنند و برای آن ها حائز اهمیت است که عملکرد اقتصادی حاکمیت چگونه است. عملکرد حاکمیت از لحاظ اقتصاد کلان از سال 1350 از لحاظ اقتصاد کلان هویت و مسیر مشخصی نداشته و در بیشتر موارد با ابهام روبه رو بوده است. در حال حاضر نیز ریل گذاری مناسبی از نظر اقتصاد کلان قابل مشهده نیست به همین خاطر سهام که در بازار ایران که در حال رشد است، مدیون تورم موجود در عمق جامعه است. این تورم موجود در عمق جامعه، به دلیل ضعف مدیریتی در لایه های بالایی و مدیران دوم حاکمیتی مشهود می باشد.

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که به اعتقاد شما کدام بخش در جمع آوری نقدینگی در کشور موفق تر عمل کرده است؟ بانک یا بازار سرمایه؟ عنوان کرد: در هر صورت نقدینگی که در جامعه وجود دارد در نهایت به سمت بانک ها سرازیر خواهد شد. طبق آمار غیر رسمی که یکی از مسئولین در کشور اطلاع داد این بود که 95 درصد از نقدینگی را بانک ها جدب کردند و تنها 3 درصد از نقدینگی در اقتصاد ما متعلق به بازار سرمایه و بقیه هم دست به دست در اقتصاد کشور می چرخد.
 

وی در پاسخ به این سوال که جذب نقدینگی در کشور، در کدام بخش بانکی و بازار سرمایه موثر است؟ عنوان کرد؟ نقدینگی در هر بازاری تک بعدی است و در هر بازاری غیر کاربردی است. نقدینگی در هر بازاری که باشد در نهایت بانک ها مولد اصلی این نقدینگی در کشور هستند.
 
وی افزود: نقدینگی موجود اگر به سمت رشد اقتصادی در کشور پیش برود موثرتر است این رشد اقتصادی در صورتی تحقق پیدا می کند که مسئولین زیربناهای مهم اقتصادی را در کشور ایجاد کنند. اولین مرحله برای ایجاد این زیر بناها در کشور، تعامل با حداقل کشورهای همسایه است زیرا هر میزانی که در کشور ماهم تولیدات داشته باشیم، تا خریداری نباشد با ورشکستگی مداوم کارخانه ها موجه می شویم.

وی با بیان اینکه بانک ها و بازار سرمایه هیچ وقت رقیب یکدیگر برای ورود نقدینگی با یکدیگر نبودند، اظهار کرد: بانک ها و بازار سرمایه هیچ زمانی رقیب یکدیگر نبودند و هرکدام از آنها در دنیایی متفاوت سیر می کنند. بانک ها در کشور ما چون وابستگی فامیلی و خیلی نزدیک به مسئولین دارند به همین علت از رانت های بسیار قوی برای ساخت امپراتوری قوی استفاده می کنند.

حیدری خاطر نشان کرد: بازار سهام که امروزه وجود دارد بازهم به دلیل نفوذ لایه های دومی شرکت های خصولتی، غول هایی بزرگ هستند که هرکدام یک دنیای خاص و امپراتوری خاص خود را دارند و در بیشتر موارد با یکدیگر تعامل دارند و راه نجات آن، شفاف سازی اقتصاد کلان، بیرون آمدن از این ابهام موجود اقتصاد کلان، تعریف اقتصاد کلان و از همه مهم تر داشتن رسانه پیگیر و آزاد بسیار اهمیت دارد.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: