April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۷۱۱۶۶
۲۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۰
0
یک کارشناس محیط‌زیست گفت: سود حاصل از استخراج رمزارزها در قبال خسارت‎های آینده آنها به محیط‎زیست چیزی نیست.
کلاهبرداری در بازار رمزارز در کمین افراد ناآگاه/سود استخراج رمزارز در برابر هزینه‌های آن چیزی نیست!
اظهارات مقامات وزارت نیرو در ماه‌های اخیر حاکی از آن است که استخراج ارز‌های مجازی به عنوان یکی از عوامل اصلی خاموشی‌های گسترده و کمبود برق در کشور محسوب می‌شود. رضا اردکانیان وزیر نیروی دولت دوازدهم، روز یکشنبه ۹ خردادماه، در خصوص علت قطعی‌های مکرر برق در نشست علنی مجلس گفت: «جمع‌بندی کمیته مربوطه در شورای امنیت کشور و دبیرخانه شورای امنیت ملی بر این است که یکی از دو علت قطعی برق، افزایش دما و استخراج رمزارز‌ها هستند.»

همچنین در پی تصمیمات اتخاذ شده از سوی دولت دوازدهم برای جلوگیری از بروز خاموشی‌های گسترده در بخش خانگی، تأمین برق برخی از صنایع تولیدی در اواسط تیرماه متوقف شد و به همین دلیل، بازار برخی از مواد اولیه همچون سیمان و فولاد دچار بی‌ثباتی شده و قیمت‌ها سر به فلک کشید. اما آیا تأثیر پیامد‌های استخراج رمزارز بر زندگی روزمره مردم به وقوع این اتفاقات منحصر است؟

در همین رابطه برخی از کارشناسان حوزه محیط زیست معتقدند اگرچه استخراج ارز‌های دیجیتال در حقیقت یک فعالیت اقتصادی محسوب می‌شود، اما فرآیند عملیاتی استخراج، تأثیرات منفی بر روی سلامت انسان در پی دارد. تحقیقات نشان می‌دهد میزان تولید سالانه دی‌اکسید کربن برای استخراج بیت‌کوین، از کل دی‌اکسید کربن تولیدشده توسط برخی کشور‌های توسعه‌یافته جهان بیشتر است.

رضا صبح‌خیز بیان کرد: بازار رمز ارز بسیار خطرناک و غیر قابل پیش‌بینی بوده و کلاهبرداری در این حوزه بسیار زیاد است. صرافی‌هایی که در این بازار فعالیت می‌کنند عموما خارج از کشور هستند و می‌توانند به راحتی سرمایه افراد را بلوکه کنند.

وی افزود: شرکت‌های بسیاری در سطح جهانی راه‌اندازی شده‌اند که وجود خارجی نداشته و از جنس کلاهبرداری می‌باشند، لذا احتمال دارد پولی که به حساب این صرافی‌ها واریز می‌شود را بلوکه کنند.

این استاد دانشگاه گفت: توصیه ما این است که مردم تا زمانی که بانک مرکزی، قوانین مرتبط را تدوین نکرده است وارد این بازار نشوند. بانک مرکزی تاکنون رمزارز‌ها را به عنوان واحد پولی شناسایی نکرده است لذا قوانین حاکم بر پول درباره رمزارز‌ها جاری نخواهد بود.

به گفته صبح‌خیز، از آنجایی که جایگاه حقوقی برای رسیدگی وجود ندارد و به تبع آن صلاحیت دادگاه‌ها تعریف نشده است، اگر کسی در این بازار ضرر کند با مشکل پیگیری جرم مواجه می‌شود و احتمال رسیدن به پول ازدست‌رفته بسیار اندک خواهد بود.

سود استخراج رمزارز در برابر هزینه‌های آن چیزی نیست!

در همین زمینه داریوش گل‎علیزاده، معاون مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌زیست با تأکید بر اثر منفی استخراج رمزارز بر محیط‌زیست بیان کرد: سود حاصل از استخراج رمزارز‌ها در ابتدا ممکن است برای افراد زیاد به نظر برسد، اما مسلماً این مقدار در برابر خسارت‎های آینده آن به محیط‎زیست رقمی نیست.

این کارشناس محیط‌زیست با اشاره به اینکه بر اساس برخی گزارش‌ها، خسارت ناشی از تبعات آلودگی هوا برای نظام بهداشت و درمان کشور سالانه حدود ۳۰ میلیارد دلار تخمین زده می‎شود، تأکید کرد: قرار نیست در حوزه اقتصاد درآمدزایی داشته باشیم، اما آسیب‌های بسیاری به محیط‎زیست وارده شده و در ادامه این زنجیره، ناچار به هزینه‌های چند برابری در بخش درمان و سلامت کشور باشیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر در کنار فعالیت رسمی برخی شرکت‌ها، بسیاری افراد به شکل قاچاق و در پوشش برخی واحد‌های کشاورزی مانند گلخانه‌ها، مرغداری‌ها و یا دامداری‌ها مشغول استخراج رمزارز هستند.

گل‎علیزاده در ادامه تشریح کرد: به‎دلیل نیاز ماینر‌ها به مصرف برق و افزایش روزافزون استفاده از سوخت‎های فسیلی برای تولید برق، آلودگی هوا تشدید شده و با تداوم این وضعیت، بایستی در آینده چندین برابر درآمد ناشی از استخراج رمزارز‌ها را در بخش درمان و سلامت هزینه کنیم.

احتمال کمبود گاز صنایع در زمستان در پی افزایش مصرف برق

معاون مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌زیست تأکید کرد: مصرف بالای برق در مزارع استخراج رمزارز موجب افزایش نیاز کشور شده است، در همین شرایط عموم نیروگاه‌های کشور حرارتی بوده و با سوخت گاز و مایع فعالیت دارند. سوخت مایع در نیروگاه‌ها نیز شامل نفت و گاز و البته مازوت می‌شود.

گل‌علیزاده ادامه داد: با این وضعیت، در زمستان به‎دلیل افزایش گاز در مصارف خانگی قطعاً با کمبود گاز در صنایع روبه‌رو می‎شویم و ناچار از سوخت مازوت برای تولید برق بیشتر استفاده می‌شود. از این‌رو سال گذشته برای جلوگیری از اختلال در شبکه برق‌رسانی، با وجود مخالفت‌های سازمان محیط‌زیست از سوخت مازوت استفاده شد.

وی یادآور شد: سوخت مازوت به‎طور معمول حاوی مقادیری با درصد‌های مختلف از گوگرد است که این عدد در کشور ما بالا بوده و در واقع ۳ تا ۴ درصد وزن حجمی مازوت، سولفور است. از سوی دیگر به دلیل اینکه نیروگاه‌های حرارتی کشور مجهز به تصفیه‌کننده نیستند، حجم زیادی گوگرد ناشی از سوخت مازوت وارد هوا شده و تبدیل به ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون می‎شوند که این امر باعث تشدید آلودگی هوا در فصل زمستان می‌شود.

معاون مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌زیست با بیان اینکه پایه تولید انرژی کشور سوخت‌های فسیلی است، گفت: افزایش در استفاده از این سوخت‌ها سبب افزایش آلودگی هوا به‌ویژه در کلانشهر‌های کشور می‌شود. از این‎رو اگر قرار است سیاست مبتنی بر حمایت ارز‌های دیجیتال باشد باید به دنبال استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر برای نیروگاه‌ها باشیم.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: