April 2024 28 / يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۷۷۱۹۲
۰۴ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۰
0
آمار مربوط به حجم مبادلات تجاری ایران و عمان در سال ۱۴۰۰ رشد ۵۳ درصدی نسبت به سال قبل را نشان می‌دهد.
بخش خصوصی نقش پررنگ در روابط تجاری با عمان دارد
دو کشور ایران و عمان از دیرباز روابط خوب تاریخی، فرهنگی و سیاسی با هم داشته‌اند که بستر خوبی برای توسعه روابط تجاری شده است، ایران می‌تواند نقش بسیار مهمی در صادرات مجدد در کشور عمان ایفا کند و نباید از این فرصت غافل بماند.

در حالی که صادرات ایران به عمان در سال ۹۹ چهارصد و سی و هشت میلیون دلار بود در سال ۱۴۰۰ توانستیم حجم صادرات را به این کشور به ۷۱۶ میلیون دلار برسانیم و این به معنای رشد ۶۳ درصدی صادرات ایران به عمان نسبت به سال گذشته است.

رشد ۵۳ درصدی حجم مبادلات ایران و عمان در سال ۱۴۰۰، در ۲۰ سال اخیر روابط دو کشور بی‌سابقه بوده است، سال ۹۲ که اتاق مشترک بازرگانی ایران و عمان شکل گرفت صادرات به عمان ۱۴۸ میلیون دلار و کل حجم مبادلات بین دو کشور ۲۲۱ میلیون دلار بود.

بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم فضای حمایت از بخش خصوصی بهبود پیدا کرده است و وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت بیشترین حمایت را از بخش خصوصی برای صادرات به عمان انجام داده‌اند.

مسئولان و تجار و فعالان اقتصادی بخش خصوصی که با همت و تلاش خود در دل تحریم‌های ناجوانمردانه نگذاشتند چراغ صادرات کشورمان کم‌فروغ شود و حتی رکورد‌های تازه‌ای را به ثبت رساندند می‌گوید در صورت ادامه همراهی‌های دولت بخصوص در زمینه حذف پیمان‌سپاری ارزی، تک‌نرخی شدن ارز و جلوگیری از ممنوعیت‌های صادراتی و صدور عوارض بر روی کالا‌های صادراتی، ادامه روند رو به رشد برای صادرات به عمان در سال ۱۴۰۱ دور از دسترس نبوده و شاهد جهش قابل توجه دیگری خواهیم بود.

حمیدرضا صالحی، عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی مشترک ایران و عمان با بیان اینکه دو کشور از دیرباز روابط خوب تاریخی، فرهنگی و سیاسی با هم داشته‌اند که بستر خوبی برای توسعه روابط تجاری شده است، اظهار کرد: ایران می‌تواند نقش بسیار مهمی در صادرات مجدد در کشور عمان ایفا کند و نباید از این فرصت غافل بماند.

وی ادامه داد: در حال حاضر شاهد هستیم که اتاق بازرگانی ایران و عمان توانسته ظرفیت‌های بسیار ارزشمندی را در تعامل با اتاق بازرگانی عمان ایجاد کند و ضمن شناسایی فرصت‌ها و موانع پیش روی تجارت دو طرف به‌ویژه بین بخش خصوصی این دو کشور، راهکار‌هایی برای رفع مشکلات و موانع ناشی از تحریم‌ها را ارائه کند. تسهیلاتی هم فراهم شده تا بخش خصوصی ایران و عمان بتوانند همکاری خوبی داشته باشند و هم سهم ایران در بازار‌های عمان بیشتر شود و هم حضور عمان در پروژه‌های سرمایه‌گذاری‌های ایران.

صالحی گفت: در مدت اخیر هیات‌های تجاری که از ایران اعزام شدند نیز با محوریت بخش خصوصی و اتاق ایران و عمان صورت گرفته است و حتی برای مسئولان هم جالب است که یک اتاق بازرگانی مشترک می‌تواند در امر توسعه بازار در کشور‌های هدف نقش‌آفرینی خوبی داشته باشد. این نشان می‌دهد دیگر اتاق‌های مشترک نیز می‌توانند چنین نقشی داشته باشند. ضمن اینکه با توجه به این ظرفیت اتاق ایران و عمان و توانایی مدیریت و ظرفیت‌سازی، چند ماهی است که اعزام و پذیرش هیات با مدیریت اتاق انجام شد.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی مشترک ایران و عمان تاکید کرد: اتاق ایران و عمان با همین مدیریت و تلاش‌ها برای ظرفیت‌سازی، توانست سطح مبادلات دو کشور را به یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار برساند. صادرات سال ۱۴۰۰ به عمان بیش از ۷۱۶ میلیون دلار بود که نسبت به سال ۹۹ با رشد ۶۳ درصدی مواجه بود. به طور کلی حجم مبادلات ایران و عمان در سال گذشته رکورد بی‌سابقه‌ای داشت و به یک میلیارد و ۳۳۶ میلیون دلار با رشد ۵۳ درصدی رسید.

وی با بیان اینکه حجم بالای تجارت چیزی جز همین برنامه‌ریزی و جدیت و استفاده از ظرفیت و توانمندی فعالان اقتصادی ایران و عمان نبوده است، اظهار کرد: همکاری دو کشور می‌تواند در بازار‌های ثالث هم محقق شود. به عنوان نمونه عمان در آفریقا و کشور‌هایی مانند تانزانیا و کنیا زیرساخت‌های خوبی دارد و فرصت‌هایی ایجاد کرده که ایران هم به همین واسطه در این کشور‌ها حضور می‌یابد و در حال توسعه روابط است.

به گفته صالحی، با توجه به هیات‌های تجاری و امضای قرارداد‌های جدید و پیشرفتی که در مناسبات شاهد هستیم به طور قطع افزایش قابل توجه تجارت فی‌مابین را خواهیم داشت.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی مشترک ایران و عمان با تاکید براینکه از ابتدا محور دیپلماسی دولت سیزدهم بر بازار‌های منطقه بود که بسیار ارزشمند و با اهمیت است، گفت: باید رابطه با کشور‌های همسایه را بیشتر کنیم تا سهم بیشتری را تصاحب کنیم. مثلا موانعی مانند ویزا را حذف کنیم که در رابطه با عمان محقق شد و دیگر مانعی به عنوان ویزا نداریم. خوشبختانه پرواز‌ها هم بیشتر شده است و برای توسعه همکاری‌ها در حوزه حمل و نقل دریایی که از راهبرد‌های افزایش سطح تعامل است هم با چند بندر عمان هماهنگی‌هایی انجام شده است و توسعه بیشتر این حوزه را شاهد خواهیم بود.

وی همچنین با اشاره به مقوله صادرات مجدد یا ری‌اکسپورت گغت: عمان در بخش ری اکسپورت کالا‌های ایرانی می‌تواند نقش بسزایی داشته باشد. کالایی که از ایران به عمان برود و با ۳۰ درصد ارزش افزوده این کشور می‌تواند با تعرفه صفر به بازار‌های دنیا راه پیدا کند. این امر فرصت خوبی برای ایران است که نباید از آن غافل شود و بتواند حجم صادرات را از این طریق دوچندان کند.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: