April 2024 28 / يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۸۰۵۱۴
۲۳ تير ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۰
0
بازار سرمایه در سومین هفته از تیر ماه ماه با افت و خیز‌های فراوانی همراه بود که در این گزارش می‌خوانید.
نگاهی به بازار بورس تهران در هفته‌ای که گذشت
در معاملات روز شنبه هجدهم تیر ماه، شاخص کل بورس پایتخت با کاهش ۴ هزار و ۹۴ واحدی نسبت به روز چهارشنبه به رقم یک میلیون و ۴۹۸ هزار و ۵۰۹ واحد رسید. بدین ترتیب شاخص پس از ۲ ماه به کانال ۱.۴ میلیونی بازگشت. شاخص هم وزن بورس نیز با افت ۲ هزار و ۶۸۸ واحدی در سطح ۴۱۵ هزار و ۸۳۰ واحدی ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) ۹۱ واحد پائین آمد و در سطح ۲۰ هزار و ۴۴ واحد قرار گرفت. ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای هجدهمین روز متوالی منفی شد و ۳۵۵ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. در معاملات روز شنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام بپاس (شرکت بیمه پاسارگاد) اختصاص داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن ۳۵ میلیارد تومان بود. پس از بپاس، نماد‌های دی (بانک دی) و شستا (شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. نماد‌های «فارس»، «فملی» و «میدکو» بیشترین تأثیر را در افت شاخص کل بورس داشتند و نماد‌های «فولاد»، «مبین» و «شبریز» بیشترین تأثیر افزایشی را بر شاخص کل داشتند. در فرابورس نیز نماد‌های «آریا»، «غصینو» و «فغدیر» بیشترین تأثیر کاهنده را بر شاخص کل فرابورس داشتند و «شاوان»، «دماوند» و «مارون» بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص داشتند.

در معاملات روز دوشنبه بیستم تیر ماه، شاخص کل بورس پایتخت با ریزش ۱۰ هزار و ۸۹۰ واحدی نسبت به روز شنبه به رقم یک میلیون و ۴۸۷ هزار و ۶۲۲ واحد رسید. شاخص هم وزن بورس نیز با افت ۶ هزار و ۲۷۰ واحدی در سطح ۴۰۹ هزار و ۵۵۹ واحدی ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) ۲۲۲ واحد پائین آمد و در سطح ۱۹ هزار و ۸۲۲ واحد قرار گرفت. ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای نوزدهمین روز متوالی منفی شد و ۷۵۸ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. در معاملات روز دوشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام بپاس (شرکت بیمه پاسارگاد) اختصاص داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن ۹۲ میلیارد تومان بود.پس از بپاس، نماد‌های شپنا (شرکت پالایش نفت اصفهان) و شستا (شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. نماد‌های «فارس»، «فملی» و «شتران» بیشترین تأثیر را در افت شاخص کل بورس داشتند و نماد‌های «فولاد»، «ومعادن» و «فخوز» بیشترین تأثیر افزایشی را بر شاخص کل داشتند. در فرابورس نیز نماد‌های «آریا»، «شاوان» و «غصینو» بیشترین تأثیر کاهنده را بر شاخص کل فرابورس داشتند و «مارون»، «ددانا» و «دی» بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص داشتند. در جدول پرتراکنش‌ترین نماد‌های بورس فولاد صدرنشین است و شستا و خودرو در رتبه‌های بعدی هستند. در فرابورس نیز دی، ددانا و آریا پرتراکنش‌ترین نماد‌ها هستند. ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم ۱۳۲ هزار و ۷۶۳ میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۱۲۷ هزار و ۸۵۹ میلیارد تومان بود که ۹۶ درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می‌دهد.

شاخص کل بورس در ۲۱ تیر ۱۴۰۱، با ۴۰۶۵ واحد کاهش در رقم یک میلیون و ۴۸۳ هزار واحد ایستاد. شاخص کل با معیار هم وزن هم ۴۰۸۴ واحد کاهش یافت و رقم ۴۰۵ هزار و ۴۷۵ واحد را ثبت کرد. در این بازار ۲۹۷ هزار معامله به ارزش ۲۷ هزار و ۹۸۸ میلیارد ریال انجام شد. ملی صنایع مس ایران، توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه، معدنی و صنعتی چادرملو و بانک ملت نسبت به سایر نماد‌ها بیشترین تاثیر منفی و در مقابل پالایش نفت تبریز و مبین انرژی خلیج فارس نسبت به سایر نماد‌ها بیشترین تاثیر مثبت را روی بورس گذاشتند. شاخص کل فرابورس هم ۱۲۲ واحد کاهش یافت و در رقم ۱۹ هزار و ۶۹۸ واحد ایستاد. در این بازار ۱۶۹ هزار معامله به ارزش ۱۸۱ هزار و ۴۰ میلیارد ریال انجام شد. پلیمر آریاساسول، پتروشیمی زاگرس، تولید نیروی برق دماوند و صنعتی مینو نسبت به سایر نماد‌ها بیشترین تاثیر منفی و در مقابل پالایش نفت لاوان و فرابورس ایران نسبت به سایر نماد‌ها بیشترین تاثیر مثبت را روی فرابورس گذاشتند.

در معاملات روز چهارشنبه بیست و دوم تیر ماه، شاخص کل بورس پایتخت با افزایش ۶ هزار و ۵۱۷ واحدی نسبت به روز سه‌شنبه به رقم یک میلیون و ۴۹۰ هزار و ۵۱ واحد رسید. شاخص هم وزن بورس نیز با رشد هزار و ۵۳۷ واحدی در سطح ۴۰۷ هزار و ۱۲ واحدی ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) ۱۱۰ واحد پائین آمد و در سطح ۱۹ هزار و ۸۰۹ واحد قرار گرفت. ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای بیست و یکمین روز متوالی منفی شد و ۲۲۳ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. در معاملات روز چهارشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام مبین (شرکت مبین انرژی خلیج فارس) اختصاص داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن ۴۰ میلیارد تومان بود. پس از مبین، نماد‌های دی (بانک دی) و کسرا (شرکت سرامیک‌های صنعتی اردکان) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند. قیمت سهام اغلب نماد‌های پالایشی رشد کرد و «شپنا»، «شبندر»، «شتران» و «شبریز» بیشترین تأثیر را در رشد شاخص کل بورس داشتند. این ۴ نماد پالایشی در مجموع بیش از ۴ هزار واحد شاخص را بالا کشیدند. همچنین نماد‌های «فملی»، «میدکو» و «فولاد» بیشترین تأثیر کاهشی را بر شاخص کل داشتند.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: