April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۸۳۵۴۱
۰۸ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۰:۱۵
0
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: دولت در همکاری با شهرداری‌ها باید تلاش کند تا شهرداری موانع کمتری پیش پای سازندگان قرار دهد که از جمله آن‌ها می‌توان به تسهیل فرآیند مجوز دهی و هزینه‌هایی اشاره کرد که اصولا شهرداری‌ها دریافت می‌کنند. به علت سخت گیری‌ها و موانعی که نهاد‌های مختلف بر سر راه ساخت و ساز مسکن می‌گذارند شاهد کاهش شدید سرمایه گذاری در حوزه مسکن هستیم. بخشی از تسهیل و افزایش ساخت و ساز مسکن وابسته به این مقوله است، به این معنا که اصلاح روند‌های سابق به سرعت باید در دستور کار دولت قرار داده شود.
صندوق‌های زمین و مسکن باید احیا شود
حسن حیدری اقتصاد دان و عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس در خصوص تحقق ساخت و ساز ۴ میلیون مسکن بنا بر وعده داده شده به مردم از سوی دولت سیزدهم گفت: به جرات می‌توان گفت دادن چنین وعده‌ای در کارزار انتخاباتی به مردم یکی از بزرگترین اشتباهات رئیس دولت به شمار می‌رود چرا که دولت نمی‌تواند این تعداد واحد مسکونی را بسازد و اصولا دولت‌ها مسکن ساز نیستند که در این حد و اندازه بتوانند مسکن اقتصادی و ارزان برای مردم بسازند.

وی در این باره خاطر نشان کرد: ضمن اینکه در ایران این تجربه ثابت شده دولت نمی‌تواند مسکن بسازد. براساس تجربه مسکن مهر و طرح ملی مسکن که هیچ کدام به نتیجه دلخواه نرسید می‌توان گفت دولت در این امر بنا به دلایل مختلفی موفق نیست و نمی‌تواند در ساخت و ساز مسکن موفقیت چندانی کسب کند.

وی در خصوص طرح‌هایی مثل اعطای زمین رایگان به مردم که بعضا از سوی دولتمردان بیان می‌شود، گفت: این قبیل طرح‌ها کاربردی نیست و نمی‌تواند منجر به تحولی در ساخت و ساز مسکن شود. علی رغم اینکه شاید دولت ادعا کند مردم از دولت برای ساخت مسکن زمین می‌خواهند یا اینکه به دنبال وام مسکن هستند، به نظر می‌رسد دولت کار را باید از جای دیگری کلید بزند و آن موضوع راهی نیست جز رفع موانع ساخت و ساز مسکن.

وی درباره راهکار‌های تسهیل گر ساخت و ساز برای آحاد مردم گفت: به عنوان مثال دولت در همکاری با شهرداری‌ها تلاش کند تا شهرداری موانع کمتری پیش پای سازندگان قرار دهد که از جمله آن‌ها می‌توان به تسهیل فرآیند مجوز دهی و هزینه‌هایی اشاره کرد که اصولا شهرداری‌ها دریافت می‌کنند. بی تردید با کاهش هزینه‌ها و تسهیل مجوز دهی و آماده سازی شهرک‌های جدید با بسترسازی‌های لازم برای زندگی شهری، می‌توان ساخت و ساز مسکن را کلید زد.

حسن حیدری کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصادی در خصوص کاهش سرمایه گذاری در بخش مسکن، گفت: به علت سخت گیری‌ها و موانعی که نهاد‌های مختلف بر سر راه ساخت و ساز مسکن می‌گذارند شاهد کاهش شدید سرمایه گذاری در حوزه مسکن هستیم. بخشی از تسهیل و افزایش ساخت و ساز مسکن وابسته به این مقوله است، به این معنا که اصلاح روند‌های سابق به سرعت باید در دستور کار دولت قرار داده شود.

وی در این باره خاطر نشان کرد: به دلیل سنگ اندازی‌های موجود از دولت آقای روحانی به بعد تا کنون شاهد کاهش روند سرمایه گذاری در بخش مسکن بوده ایم، روندی که به هیچ وجه متناسب با جمعیت و نیاز به مسکن کشور نیست. برای ورود سرمایه گذاران به حوزه ساخت و ساز و از سر گیری رونق در این بازار وزارت مسکن و شهرسازی با جدیت باید راهبرد رایزنی و تعامل با سایر سازمان‌ها و ارگان‌ها را در راستای افزایش همکاری برای تسهیل فرآیند‌های ساخت مسکن را دنبال کند. حمایت از سرمایه گذاری در بخش مسکن و اعطای تسهیلات و بخشودگی‌های مالیاتی و ... به سازندگان مسکن از راهکار‌های تشویقی به شمار می‌رود که باید احیا شود.

استاد اقتصاد در پایان گفتگو با تاکید بر تاسیس صندوق‌های زمین و مسکن برای سرمایه گذاری خرید مسکن گفت: به نظر می‌رسد صندوق‌های زمین و مسکن باید احیا شود تا دهک‌های مختلف جامعه براساس درآمد و توان مالی خود دراین صندوق‌ها برای چند سال آینده خرید مسکن به صورت تدریجی سرمایه گذاری کنند و مطمئن باشند مثلا پنج سال آینده با سرمایه پس انداز شده در صندوق‌ها صاحب خانه می‌شوند، در غیر این صورت و عدم آماده سازی بستر‌های مورد نیاز طرح ساخت و ساز مسکن؛ وعده ساخت یک میلیون مسکن در سال سرنوشتی جز شکست خوردن ندارد.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: