May 2024 12 / يکشنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۳۲۷۶۷
۱۸ دی ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۹
0
مدیرکل نظارت و ارزیابی موادغذایی و آرایشی سازمان غذا و دارو گفت: فهرست کالاهای آسیب رسان به سلامت تدوین و به وزارت بهداشت و سازمان های مرتبط ارسال شد تا در برچسب مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد.
پول‌نیوز- مدیرکل نظارت و ارزیابی موادغذایی و آرایشی سازمان غذا و دارو گفت: فهرست کالاهای آسیب رسان به سلامت تدوین و به وزارت بهداشت و سازمان های مرتبط ارسال شد تا در برچسب مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش سازمان غذا و دارو، «هدایت حسینی» در یازدهمین گردهمایی مدیران غذا و داروی دانشگاه های علوم پزشکی کشور بر لزوم یکپارچگی در نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی در سطح کشور تاکید کرد.

وی افزود: در سال جاری بحث تشدید نظارت بر فرآورده های لبنی به دلیل استفاده از روغن پالم و روغن های گیاهی در دستور کار قرار گرفت و یکپارچگی عملکرد وزارت بهداشت در سراسر کشور تاثیرگذاری مسئله را بالا برد.

حسینی بیان کرد: در این زمینه 200 نمونه از محصولات لبنی پرچرب از سراسر کشور مورد آزمایش قرار گرفت که 31 محصول تولید شده با چربی گیاهی و بدون مجوز و عدم درج برچسب محصول شناسایی و به مراجع مرتبط معرفی شدند.

وی، با تقدیر از جدیت برخی دانشگاه های علوم پزشکی به ویژه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این زمینه، تاکید کرد: برخورد با این پدیده ها باید پیگیری شود که در این راستا در هشت استان کشور که بیشترین تخلفات و بیشترین تولیدات مواد لبنی را داشتند، تیم های مشترک تشکل و بازرسی توسط این تیم ها انجام شد.

مدیرکل نظارت و ارزیابی مواد غذایی و آرایشی سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: 40 واحد که برخی از آنها به رغم تذکر قبلی، باز هم تخلفاتی داشتند، متخلف شناخته شدند.

حسینی تصریح کرد: در این مسیر علاوه بر جنبه های نظارتی و بازرسی، جنبه های آموزشی کار نیز گسترش یافت که این روند را ادامه خواهیم داد.

وی در مورد واردات برنج نیز عنوان کرد: این موضوع از سال 92 مورد پیگیری قرار گرفت و الزام درج کد رهگیری بر روی کیسه های برنج تصویب شد و نظارت از سه سطح شامل مبدا ورودی، گمرکات و سطح عرضه انجام شد.

مدیرکل نظارت و ارزیابی مواد غذایی و آرایشی وزارت بهداشت با اشاره به نتایج این نظارت ها بیان کرد: مشکل سرب برنج های خارجی که بیش از حد مجاز بود، در تشدید نظارت ها به حد استاندارد رسید و تنها در مبدا ورودی بوشهر، برخی مشکلات وجود داشت که آنها نیز به سرعت حل می شود و از دیگر مبادی ورودی، برنج هایی با درجه سلامت بالاتر به کشور وارد شد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: در نیمه دوم سال جاری و نیمه اول سال آینده بر اساس برنامه ریزی، 44 محصول غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی به صورت کشوری مورد پایش قرار می گیرند که 35 نوع آن خوراکی و آشامیدنی و 9 مورد آرایشی و بهداشتی خواهد بود.

حسینی همچنین از رصد سه محصول بومی در استان ها به صورت ویژه خبر داد و اظهار داشت: برخی نظارت ها و آزمایش ها باید به صورت قطبی انجام شود.

این مسئول در مورد گزارش ایمنی مواد غذایی در کشور نیز عنوان کرد: این طرح به طور قطع امسال اجرا می شود و در این راستا در سال گذشته، شاخص های ایمنی تعریف شده و از دانشگاه های علوم پزشکی درخواست ارائه گزارش بر اساس این شاخص ها را داشتیم که 14 دانشگاه تاکنون گزارش کامل ارائه داده اند و 17 دانشگاه هنوز هیچ اقدامی انجام نداده اند.

وی خواستار تعجیل در ارائه این گزارش ها شد و اظهار امیدواری کرد: با جمع بندی نهایی گزارش های ارسالی بتوانیم تصویری از وضعیت ایمنی غذا در کشور ترسیم کنیم.

حسینی همچنین از تهیه فهرست کالاهای آسیب رسان به سلامت خبر داد و اظهار داشت: این فهرست به وزارت بهداشت ارسال شده و از این پس بر روی کالاها برچسب هایی درج می شود تا مردم با توجه به میزان استفاده از کالاهای آسیب رسان در مواد غذایی، میزان استمرار مصرف هر کالا را برای خود ارزیابی کنند.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: