May 2024 02 / پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
بورس در هفته‌ای که گذشت
کد خبر: ۱۴۷۶۳۷
۱۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۷
0
شاخص کل بورس در هفته ای که گذشت با افزایش 0.01 درصدی به 64 هزار و 861 واحد رسید اما حجم و ارزش معاملات فرابورس در مقایسه با هفته قبل از آن به ترتیب 86 و 75 درصد کاهش یافت. در همین حال، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار از فراهم شدن مقدمات راه اندازی بورس ارز خبر داد.
پول‌نیوز - از ابتدای امسال، 54 میلیارد و 93 میلیون سهم و حق تقدم به ارزش 101 هزار و 256 میلیارد ریال دادوستد شده است.

در این مدت، تعداد یک میلیون و هشت هزار و 354 سرمایه گذار، در سه میلیون و 791 هزار و 933 دفعه این تعداد سهام را خریداری کرده اند. بازار سهام از ابتدای سال 67 روز کاری فعالیت داشته است. همچنین در این مدت 60 هزار و 360 خریدار در 227 هزار و 18 دفعه به داد و ستد پرداختند.

در هفته منتهی به دهم تیرماه، سه میلیارد و 49 میلیون سهم و حق تقدم به ارزش شش هزار و 569 میلیارد ریال در بورس اوراق بهادار تهران معامله شد.

براساس آمار موجود، در این مدت، دو میلیارد و 801 میلیون سهم به صورت خرد و بلوک معامله شد.

روند شاخص ها

شاخص کل بورس اوراق بهادار در هفته ای که گذشت با افزایش 0.01 درصدی به 64 هزار و 861 واحد رسید.

در عین حال شاخص صنعت در آخر هفته، بر روی عدد 52 هزار و 963 واحد ایستاد. شاخص بازار اول به 46 هزار و 703 واحد و شاخص بازار دوم به 134 هزار و 424 واحد رسید.

معاملات اوراق مشارکت

در هفته منتهی به 10 تیر ماه، تعداد 308 هزار و 848 برگه اوراق مشارکت به ارزش 308 میلیارد ریال در بورس اوراق بهادار معامله شد. این در حالی است که از ابتدای سال هشت میلیون و 174 هزار و 70 برگه اوراق مشارکت به ارزش هشت هزار و 197 میلیارد ریال در بورس اوراق بهادار خریداری شده است.

 افزایش حجم و ارزش معاملات بازار دوم فرابورس

در همین حال، حجم و ارزش معاملات فرابورس ایران در هفته معاملاتی منتهی به 10 تیر 1394 در مقایسه با هفته قبل از آن به ترتیب 86 و 75 درصد کاهش یافت و 580 میلیون ورقه بهادار در 89 هزار نوبت به ارزش 4 هزار و 152 میلیارد ریال در بازارهای فرابورس ایران خرید و فروش شد.

در هفته ای که گذشت، بلوک 49 درصدی سهام شرکت گسترش صنعت علوم زیستی- لیدکو متعلق به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران از طریق عرضه در بازار سوم فرابورس ایران به فروش رفت و نماد شرکت قند ارومیه در فهرست بازار پایه فرابورس ایران درج شد.

طی 5 روز معاملاتی هفته گذشته، حجم و ارزش معاملات در بازار دوم فرابورس ایران افزایش یافت.

در حالی که آیفکس در روز پایانی هفته با افزایش 1.4 واحدی نسبت به چهارشنبه قبل، عدد 736 را نشان داد، ارزش بازار فرابورس هم با اندکی افزایش به رقم 884 هزار و 444 میلیارد ریال رسید.

بازار اول در هفته ای که گذشت، شاهد معامله 42 میلیون ورقه به ارزش 137 میلیارد ریال بود و در بازار دوم هم 424 میلیون ورقه بهادار به ارزش یک هزار و 891 میلیارد ریال خرید و فروش شد که این وضعیت در قیاس با هفته قبل از آن، حکایت از کاهش 66 درصدی حجم و 60 درصدی ارزش در بازار اول و افزایش 16 درصدی حجم و 104 درصدی ارزش در بازار دوم دارد.

طبق این گزارش، در بازار پایه 97 میلیون ورقه بهادار به ارزش 114 میلیارد ریال داد و ستد شد و 17 میلیون و 700 هزار ورقه بهادار به ارزش 2 هزار و 10 میلیارد ریال در بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس ایران مورد معامله قرار گرفت.

در هفته ای که گذشت، بلوک 49 درصدی سهام شرکت گسترش صنعت علوم زیستی- لیدکو متعلق به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران از طریق عرضه در بازار سوم فرابورس ایران به فروش رفت و نماد شرکت قند ارومیه در فهرست بازار پایه فرابورس ایران درج شد.

همچنین در 5 روز معاملاتی هفته پانزدهم سال جاری، محصولات شیمیایی با 48 درصد سهم به صدر جدول صنایع پیشرو در معاملات هفتگی فرابورس بازگشت و فرآورده های نفتی و فلزات اساسی به ترتیب با سهم 11 و 7 درصدی در رده دوم و سوم جای گرفتند.

چگونگی راه اندازی بورس ارز

اما رییس سازمان بورس و اوراق بهادار از فراهم شدن مقدمات راه اندازی بورس ارز خبر داد و گفت: در صورت اجرایی شدن بورس ارز در ابتدا تلاش می شود این بورس همانند قرارداد آتی سکه طلا در قالب تابلو مجزا در یکی از بورس ها راه اندازی شود.

محمد فطانت در پاسخ به پرسشی در خصوص چگونگی راه اندازی بورس ارز و زمان اجرایی شدن آن، افزود: البته از آنجا که بورس ارز دارای پتانسیل لازم است، می تواند به صورت بورسی مستقل عملیاتی شود.

وی با بیان آنکه، سازمان بورس معاملات آتی ارز را همانند معاملات آتی سکه در بورس کالا بررسی کرده است، اظهار داشت: قیمت سکه عبارت از نرخ اونس جهانی ضربدر قیمت روز ارز است لذا با همین منطق معاملات آتی ارز به خصوص دلار می تواند انجام شود.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، ادامه داد: با توجه به شرایط موجود و باز شدن فضای بورس و استقبالی که سرمایه گذاران خارجی برای ورود به بازار کرده اند، یکی از انتظارات این است که چشم اندازی نسبت به آینده نرخ ارز ایجاد شود.

فطانت با تاکید بر اینکه، زیرساخت و نرم افزارهای بورس ارز آماده شده است، اظهار داشت: علاوه بر این، هماهنگی های لازم برای راه اندازی این بورس در حال انجام است، ضمن آنکه به طور قطع بازیگر اصلی این بورس بانک مرکزی، سیستم بانکی و صرافی های مجاز فعال درحوزه ارز هستند.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: بورس ارز تنها در صورت همکاری تمام بازیگران، به خصوص بانک مرکزی موفق خواهد بود و سازمان بورس نیز از وزیر اقتصاد درخواست کرد تا برای راه اندازی بورس ارز کمک های لازم را انجام دهد و هماهنگی های لازم انجام شود.

وی در پاسخ به دیگر پرسش خبرنگار ایرنا درخصوص زمان راه اندازی این بورس، گفت: یکی از ابهامات برای راه اندازی بورس ارز دو نرخی بودن نرخ به صورت رسمی و آزاد است و این امر برای راه اندازی بورس ارز مانع ایجاد کرده البته ناگفته نماند که در روزهای اخیر فاصله نرخ رسمی و آزاد دلار کاهش یافته است.

وی ابراز امیدواری کرد که با اتفاقاتی که بعد از توافق هسته ای می افتد یکسانی در نرخ ارز رخ داده و فضایی ایجاد شود که بازار قابلیت پیش بینی بیابد که این بازار به عنوان یک ابزار مورد استفاده قرار گیرد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: