May 2024 02 / پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۶۴۳۷۷
۰۸ آذر ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۹
0
میدان گازی فرزاد B با 12.5 میلیارد فوت‌مکعب گاز درجا در بلوک فارسی قرار دارد و بر اساس برنامه در سه فاز توسعه خواهد یافت؛ در صورت توسعه، در فاز نخست این میدان روزانه یک میلیارد و 100 میلیون فوت‌مکعب گاز تولید می‌شود.
پول‌نیوز- علی‌رغم سابقه بد شرکت‌های چینی در توسعه دو میدان مشترک نفتی و تعلل هند برای توسعه یک میدان گازی کشور به‌بهانه تحریم‌های آمریکا وزارت نفت به شرکت‌های هندی و چینی فرصت ویژه‌ای برای حضور در سه طرح‌ نفتی را داد؛ فرصتی که با حذف رقبای غربی همراه شد.

رکن‌الدین جوادی؛ مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران دیروز در کنفرانس معرفی مدل جدید قراردادهای نفتی کشور اعلام کرد که سه میدان مهم از لیست واگذاری به شرکت‌های خارجی و داخلی در قالب قراردادهای جدید حذف شده است.

جوادی علت این موضوع را این‌گونه توضیح داد: با توجه به اینکه برای توسعه فاز دوم میدان‌های آزادگان شمالی، یادآوران و میدان فرزاد ب از گذشته با شرکت‌های خارجی در حال مذاکره بودیم. امیدواریم که به نتایج قابل قبولی در این زمینه برسیم. بدیهی است در صورت عدم تفاهم این طرحها در دوره بعدی مناقصات در قالب قراردادهای جدید ارائه خواهد شد.

در حال حاضر فاز اول میدان آزادگان شمالی توسط شرکت چینی سی.ان.پی.سی. و فاز اول میدان یادآوران توسط شرکت چینی سینوپک در حال توسعه است. با توجه به اینکه طبق قراردادی میان ایران و چین، توسعه فاز دوم این دو میدان نیز توسط شرکت‌های چینی انجام خواهد شد مگر اینکه به‌گفته یکی از مدیران صنعت نفت آنها تمایلی به حضور در این طرح‌ها نداشته باشند و  یا اینکه شرکت نفت به‌گونه‌‌ای که ایران مجبور به پرداخت خسارت نشود، تمایلی به ادامه همکاری با چینی‌ها نداشته باشد.

در حالی ایران به چینی‌ها برای ماندن در این دو میدان مشترک فرصتی دوباره داده است که توسعه فاز اول هرکدام با تأخیر‌های زیاد روبه‌رو شده است.

تأخیر بیش از 2 سال چینی‌ها در تکمیل فاز اول آزادگان شمالی

طبق اعلام شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) قرار بود فاز اول توسعه میدان نفتی میدان آزادگان شمالی تیرماه امسال تکمیل شود اما این تاریخ به شهریور ماه موکول شد. البته در این تاریخ چینی‌ها بازهم نتوانستند طبق برنامه، این طرح توسعه‌ای را تکمیل کنند. آخرین وعده برای تکمیل فاز اول این میدان اواسط زمستان امسال است. در حال حاضر شرکت سی.ان.پی.سی. بیش از دو سال در تکمیل این طرح تأخیر دارد.

بعد از کشف میدان نفتی آزادگان در 80کیلومتری غرب اهواز در سال 1378 ــ که بزرگترین میدان نفتی محسوب می‌شود ــ تصمیم گرفته شد برای توسعه آن میدان به دو بخش جنوبی و شمالی تقسیم شود تا سهم بخش شمالی از 42 میلیارد بشکه نفت درجا به حدود 17 میلیارد بشکه برسد.

توسعه فاز اول میدان نفتی آزادگان که با میدان نفتی مجنون در عراق مشترک است به شرکت ملی نفت چین (سی.ان.پی.سی.) با هدف تولید روزانه 75هزار بشکه نفت خام در مدت 48 ماه که قابل تمدید به 52 ماه بود واگذار شد.

توقف تکمیل فاز اول در گام‌های پایانی

اگرچه برداشت نفت خام از  میدان یادآوران با پیشرفت 96% به 55 هزار بشکه در روز رسید اما هنوز فاز اول آن توسط شرکت چینی سینوپک تکمیل نشده است.

طبق قرارداد توسعه فاز اول میدان مشترک یادآوران  باید طی مدت 48 ماه پس از زمان مؤثر شدن قرارداد عملیاتی می‌شد، البته این زمان بر اساس قرارداد قابل تمدید به 59 ماه نیز بود اما هم اکنون پیمانکار چینی هشتاد و پنجمین ماه حضور خود را در این میدان سپری می‌کند. آخرین وعده تکمیل این فاز نیمه اول سال 1394 بود.

طرح توسعه میدان نفتی یادآوران ذخیره نفت درجای ١٧ میلیارد بشکه و امکان برداشت سه میلیارد بشکه در سه فاز تعریف شده است؛ در فاز اول طرح توسعه میدان نفتی یادآوران تولید باید به سقف ٨٥ هزار بشکه در روز برسد. در فاز دوم رسیدن به سقف تولید 180 هزار بشکه و فاز سوم رسیدن به سقف تولید 300 هزار بشکه نفت در روز هدف‌گذاری شده است.

سهم‌خواهی هند بعد از رفع تحریم‌ها

با توجه به اینکه کنسرسیومی به‌رهبری شرکت او.ان.جی.سی. ویدش هندوستان در سال 2008 میلادی توانست میدان گازی فرزاد "ب" را در بلوک فراساحلی فارسی در خلیج فارس کشف کند از سال‌ها پیش مذاکراتی با هندی‌ها برای توسعه میدان فرزاد "ب" صورت گرفته بود اما به‌دلیل تحریم‌ها علیه ایران این مذاکرات به نتیجه‌ای نرسید اما با کمرنگ شدن اثر تحریم‌ها این کنسرسیوم هندی خواستار دریافت قرارداد توسعه میدان گازی فرزاد "ب" شد. یکی از اهداف هندی‌ها برای توسعه این میدان، انتقال گاز برداشت شده به این کشور از طریق خط لوله دریایی یا تبدیل به ال.ان.جی. است.

میدان گازی فرزاد B با 12.5 میلیارد فوت‌مکعب گاز درجا در بلوک فارسی قرار دارد و بر اساس برنامه در سه فاز توسعه خواهد یافت؛ در صورت توسعه، در فاز نخست این میدان روزانه یک میلیارد و 100 میلیون فوت‌مکعب گاز تولید می‌شود.
منبع: تسنیم
برچسب ها: چین ، نفت ، هند
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: