May 2024 02 / پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
پول‌نیوز - پس از تغییر مسیر خط لوله انتقال گاز ایران به عمان، برای عدم عبور از آبهای امارات، هزینه احداث این خط لوله بالاتر رفته و به حدود ۱.۵ میلیارد دلار رسیده است.

 یک منبع صنعتی گفت، پس از تغییر مسیر خط لوله انتقال گاز طراحی شده از ایران به عمان با هدف عدم عبور این خط لوله زیردریایی از آبهای تحت کنترل امارات، هزینه احداث این خط لوله بالاتر از رقم برآورد شده قبلی خواهد بود.

ایران دارای یکی از بزرگترین ذخایر گازی جهان است و عمان امیدوار است با استفاده از منابع گازی ایران، صنایع انرژی بر مراکز صدور ال ان جی خود را تغذیه نماید.

این خط لوله قرار است گاز ایران را برای استفاده داخلی و صدور به بازارهای بین المللی به شکل ال ان جی به عمان منتقل نماید.

این منابع صنعتی مطلع از موضوع افزود: «ما انتظار داریم به دلیل این تغییر مسیر هزینه برآورد شده برای این پروژه اندکی افزایش یابد.» وی افزود، هزینه احداث این خط لوله پس از تغییر صورت گرفته در طراحی خط لوله ممکن است به 1 تا 1.5 میلیارد دلار برسد.

وی در ادامه گفت: «اما ما هنوز تحقیقات در مورد مسیرهای عمیق زیر آب را نهایی نکرده ایم.» وی تاکید کرد که  این پروژه به دلیل تغییرات مذکور کنار گذاشته نشده است.

طول این خط لوله نسبت به طراحی قبلی کوتاه تر خواهد شد، اما از مناطق عمیق تر دریا عبور خواهد کرد.

منبع مذکور افزود: «مسیر کم عمق حداکثر عمقی 500 متری داشت، اما مسیر عمیق تر به عمق 1000 متری خواهد رفت.»

این خط لوله ظرفیت انتقال روزانه یک میلیارد فوت مکعب گاز را خواهد داشت، اما ممکن است ظرفیت آن به دلیل افزایش تقاضا در منطقه تا 2 میلیارد فوت مکعب افزایش یابد.

مقامات عمانی و اماراتی این پروژه را مورد بحث قرار داده اند، اما منابع صنعتی می گویند امارات نظر مساعدی نسبت به عبور خط لوله از طریق آبهای خود نداشته است.

مقامات اماراتی به صورت علنی در این خصوص اظهارنظر نکرده اند.
منبع: تسنیم
برچسب ها: انتقال گاز ، ایران ، عمان
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: