چرا پتاسیم خطرناک است؟
هنگامی که کلیه ها بیمار شده یا عفونت کرده اند، از کارایی آنها کاسته می شود. این به معنای آن است که کلیه ها نمی توانند پتاسیم اضافی را همانند گذشته از خون پالایش کنند. بر همین اساس، بدن با پتاسیم اضافی مواجه می شود و میزان بیش از اندازه از آن می تواند خطرناک باشد. پتاسیم بیش از اندازه در بدن می تواند موجب شکل گیری تهوع، ضعف عضلانی، گرفتگی عضلات، سردرگمی، عدم هماهنگی، و حتی نارسایی قلبی شود.
مواد غذایی سرشار از پتاسیم
از جمله مواد غذایی که محتوای پتاسیم بالایی دارند و در صورت ابتلا به مشکلات کلیوی باید از مصرف آنها پرهیز کرد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
آووکادو
کدو تنبل
سیب زمینی شیرین
لوبیا سفید
موز
اسفناج
زردآلو
جوانه بروکسل
حلزون
عدس
سیب زمینی
مواد غذایی با محتوای پتاسیم پایین
از جمله مواد غذایی کم پتاسیم که مصرف آنها مشکل آفرین نیست می توان به موارد زیر اشاره کرد:
سیب
بلوبری
نان تهیه شده از غلات کامل (سبوس دار)
کره
غلات
زیتون
پاستا
حُمُص
پنیر
البته در مصرف مواد غذایی با محتوای پتاسیم پایین نیز نباید زیاده روی کرد زیرا وعده های بزرگ از آنها می توانند همانند مواد غذایی سرشار از پتاسیم مشکل ساز شوند.
پتاسیم یکی از مواد مغذی مهم برای بدن محسوب می شود، اما در مصرف آن باید حد اعتدال را رعایت کنید، به ویژه اگر مشکلات کلیوی دارید. پس از رفع مشکل کلیوی می توانید با پزشک خود برای مصرف مواد غذایی با محتوای پتاسیم بالا مشورت کنید.