May 2024 02 / پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۳۶۴۸۹
۲۸ تير ۱۳۹۶ - ۰۷:۵۶
0
پول‌نیوز - معاون مدیرکل دفتر توسعه صادرات معاونت بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه ایران تا سال 2015 میلادی از نظر صادرات سیب درختی در رتبه بیست و یکم جهان قرار داشت، گفت: کشور از لحاظ وزن صادرات این محصول در سال 2016 میلادی توانست به رتبه نهم ارتقا یابد.

عباس پاکپور روز سه شنبه در جلسه زنجیره توسعه صادرات سیب ملی ایران در ارومیه افزود: میزان صادرات سیب درختی کشور در این سال حدود 353 هزار تن بوده است.

وی بیان کرد: سیب ایران در سال 2016 به مقصد کشورهای عراق، افغانستان، پاکستان، ترکمنستان، امارات متحده عربی، هند، روسیه، کویت، عمان و بحرین صادر شده است.

وی با اشاره به اینکه صادرات ایران در این سال از نظر ارزشی زیر میانگین جهانی بوده و رتبه چهاردهم را به خود اختصاص داده است، بیان کرد: قیمت سیب ایران از نظر ارزشی 27 درصد کمتر از میانگین جهانی بوده و این موضوع نیازمند آسیب شناسی است.

مدیرکل دفتر توسعه صادرات معاونت بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی نیز در این نشست گفت: تشکیل زنجیره های بخش کشاورزی منجر به اشتغال و ارزش افزوده بیشتر می شود و کاهش ضایعات محصولات کشاورزی را در پی دارد.

شاهرخ شجری افزود: همچنین با ایجاد زنجیره ها از رقابت منفی بین تولیدکنندگان و صادرکنندگان خرد که به اقتصاد کشور آسیب می زند، جلوگیری می شود و مجموع این اتفاق ها باعث می شود تا نقش بخش کشاورزی به صورت بسیار مطلوبی خود را نشان دهد.

وی بیان کرد: در این راستا سعی شده که هشت کارگروه محصولی در سطح وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شود که شامل زنجیره سیب، خرما، کشمش، زعفران و محصولات گلخانه ای است.

شجری اضافه کرد: مدل های مختلفی در زنجیره سیب مطالعه و تجربیه های متعددی بررسی شده است و با استفاده از این رویکردها مدلی ارائه شده که اجرای آن به زودی در کشور آغاز می شود.

وی اضافه کرد: در این اقدام سه استان برتر در تولید سیب درختی از جمله آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و تهران انتخاب شدند و سایر استان ها نیز در آینده به این زنجیره اضافه می شود.

شجری بیان کرد: استان ها هم اکنون لیست هیات موسس زنجیره توسعه صادرات سیب ملی ایران را اعلام کرده اند و پیش نویس آئین نامه آن نیز آماده سازی شده است.

رئیس جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این نشست گفت: 38 درصد از سیب درختی کشور در آذربایجان غربی و اغلب آن در شهرستان ارومیه تولید می شود.

اسمعیل کریم زاده افزود: بیشتر مساحت باغ های سیب درختی کشور متعلق به آذربایجان غربی است و این استان چهار درصد اراضی کشاورزی، چهار درصد جمعیت و 6 درصد تولید کشاورزی کشور را برعهده دارد.

رئیس جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: میزان تولیدات کشاورزی استان سال قبل 6.2 میلون تن بوده و 46 نوع محصول در استان کاشت و برداشت شده است.

وی گفت: آذربایجان غربی در تولید سیب، چغندر قند و عسل دارای رتبه اول کشور است

کریم زاده افزود: مرز ارتباطی با کشورهای منطقه از توانمندی های استان است و با اساتفده از این ظرفیت می توان محصولات کشاورزی را به سرعت به خارج از کشور صادر کرد.

ایران سالانه 3.5 میلیون تن سیب درختی تولید می کند و اغلب تولید کشور که حدود 70 درصد است به کشورهای عراق، افعانستان و پاکستان صادر می شود.

صادرات سیب درختی ایران به کشورهای آسیایی و حوزه خلیج فارس بسیار ضعیف است که نیازمند تلاش تولید کنندگان و صادرکنندگان کشور در راستای تسخیر بازارهای این کشورهاست.

هم اکنون 15 درصد صادرات سیب جهان متعلق به چین با یک میلیون و 323 هزار تن، رتبه دوم ایتالیا با یک میلیون و 49 هزار تن، رتبه سوم لهستان با یک میلیون و 9 هزار تن، رتبه چهارم آمریکا با 777 هزار تن، رتبه پنجم شیلی با 764 هزار تن، رتبه ششم فرانسه با 572 هزار تن، رتبه هفتم آفریقای جنوبی با 510 هزار تن، رتبه هشتم نیوزیلند با 381 هزار تن و رتبه نهم متعلق به ایران با 353 هزار تن صادرات سیب درختی است.

سهم ایران از بازار صادرات سیب درختی فقط 4 درصد است.
منبع: ایرنا
برچسب ها: سیب ، صادرات
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: