May 2024 19 / يکشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۴۲۲۶۱
۱۲ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۷
0
دستیار ویژه اقتصادی رئیس جمهور، به جزئیات مهمی از بازار کار در ایران پرداخت. نیلی می گوید نرخ مشارکت زنان در بازار کار در 2 سال گذشته 50 درصد رشد کرده و به 17 درصد رسیده. او معتقد است بازار کار ایران با چالش های جدی تا سال 1400 روبرو خواهد شد.

تهدیدهای بزرگ بازار کار ایرانپول نیوز - مسعود نیلی، دستیار اقتصادی رئیس جمهوری، شاید متخصص ترین مدیر اجرایی اقتصاد کشور باشد که می تواند از جزئیات مختلف ابعاد اقتصادی کشور، به مردم گزارش دهد. او دیروز در اولین کارگاه بین‌المللی «مطالعات بازار کار» سخن می‌گفت با رصد بازار کار ایران بین سال‌های 1996 تا 2016 میلادی، از مهم‌ترین تحولات ایجادشده در این بازار پرده برداشت.

* در مقطع نخست (پیش از سال 2006)، هر دو شاخصِ سطح تحصیلات و مشارکت در بازار کار، رو به افزایش بوده است. بین سال های 2006 تا 2013، سطح تحصیلات عالی رشد پیدا کرد اما مشارکت با کاهش مواجه شد. از سال 2013 تا به امروز، هر دو شاخص، در بازار کار، روندی صعودی طی کرده و این تغییرات، منجر به بزرگترشدن عدم تطبیق ویژگی های دو سمت عرضه و تقاضا در بازار کار ایران شده است.

* بررسی ها نشان می دهد طی سال های اخیر، ورودی زنان به بازار کار با افزایش معناداری همراه بوده؛ بطوریکه نرخ مشارکت، تنها در 2 سال اخیر، با رشد 50 درصدی به نزدیکی 17 درصد رسیده است. با توجه به سرشماری نفوس و مسکن سال 1395، قلّة جمعیتی در سنین بین 25 تا 34 سال به چشم می خورد که به جهت جنسیت و سطح آموزش های عالی، میان مردان و زنان تقارن وجود دارد. اما بررسی تعداد شاغلین نشان می دهد که طی 20 سال گذشته، نرخ مشارکت مردان کاهش و نرخ مشارکت زنان با جهش مواجه شده است. این پدیده بیانگر آن است که بازار کار ایران که با تسلط کامل مردان از نظر نوع مشاغل مواجه است، ظرف سال های آینده، ورود خیل عظیم زنان را تجربه خواهد کرد و این واقعیت می تواند در صورت عدم توجه و تدبیر، به بزرگترین چالش در حوزه بازار کار ایران مبدل شود.

* مساله بیکاری قابل توجه جوانان و خیل متقاضیان تحصیل کرده جویای کار، چالش های دیگر این حوزه به شمار می رود. بنابراین علاوه بر اشتغالزایی قابل توجه، کیفیت شغل نیز موضوع با اهمیت است. به عبارت دیگر در سمت عرضه عمدتاً به اشتغال زنان و تحصیل کرده ها معطوف خواهد بود و این در حالی است که سمت تقاضا این آمادگی را ندارد.

* طی سال های 2005 تا 2010، میزان تولید ناخالص داخلی افزایش داشته و همزمان، تعداد شاغلین کم شده است. به عبارتی، پدیده رشد بدون اشتغال در کشور رخ داده است. اما از سال 2010 رشد اقتصادی محدود شد و در عوض اشتغالزایی رشد کرد و این بار پدیده اشتغال بدون رشد رخ داد. این واقعیت نشان می دهد که در آینده رشد اقتصادی باید فراگیر باشد تا اشتغالزایی پایدار صورت گیرد. اما لازم است فارغ از رشد اقتصادی، سیاست های خاص بازار کار که مستقل از روند تولید ناخالص داخلی است، نیز مورد توجه قرار گیرد.


ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: