May 2024 12 / يکشنبه ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۵۷۲۵۵
۱۶ دی ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۰
0
واقعیتی تلخ درباره بیت‌کوینپول‌نیوز - سرمایه‌گذاران ارز دیجیتال اگر بدانند که ۴۰ درصد از کل سرمایه بازار بیت‌کوین تنها در دست ۱۰۰۰ کاربر است که می‌توانند قیمت‌ها را بالا و پایین کنند، خواب از سرشان می‌پرد.

مالکان مقادیر عظیم بیت‌کوین، که به آن‌ها نهنگ می‌گویند به علت قدرت تاثیرگذاری بالایشان در بازار ارز دیجیتال، به منبع نگرانی بسیاری از سرمایه‌گذاران تبدیل شده‌اند.

طبق گفته آرون براون، مدیر سابق و سرپرست تحقیقات بازارهای مالی شرکت مدیریت سرمایه ای‌کیوآر، آنها می‌توانند تصمیم بگیرند نیمی از دارایی خود را بفروشند بنابرین قبل از آن قیمت‌ها را به صورت مصنوعی بالا ببرند.

به علاوه این مالکان سال‌هاست یکدیگر را می‌شناسند و پتانسیل آن وجود دارد که با هم تماس بگیرند تا بازار را بالا یا پایین ببرند.

گری راس، یک حقوق‌دان سهام و اوراق در شرکت راس اند شولگا، به بلومبرگ گفت: نکته اینجاست که به اشتراک گذاشتن اطلاعات در مورد بیت‌کوین از آنجایی که این یک ارز دیجیتال است و اوراق بهادار تلقی نمی‌شود، ممنوع نیست.

بنابراین هیچ محدودیتی برای این وجود ندارد که گروهی توافق کنند برای بالا بردن قیمت‌ها، به میزان لازم دست به خرید بزنند و بعد فورا دارایی خود را فروخته و به صورت پول نقد از بازار خارج کنند.

به نظر مشکل می‌رسد که به این زودی‌ها قانون‌گذاران بتوانند به قوانین غیرشفاف تجارت ارزهای دیجیتال سرو سامان بدهند.

آری ‌پائول، یکی از موسسان شرکت سرمایه‌گذاری بلاک‌تاور، به بلومبرگ انگلیسی گفت: مانند آن‌چه در هر بازار سرمایه‌ای وجود دارد، صاحبان مقادیر بالای هر نوع سرمایه و موسساتی که سهم بالایی از بازار دارند، می‌توانند برای دستکاری قیمت‌ها، با هم تبانی کنند و در مواردی این کار را انجام می‌دهند.

در بازار ارزهای دیجیتال ریسک چنین دستکاری‌هایی بسیار بالاست چرا که این بازارها خیلی جوان و نوپا هستند و ماهیت دارایی‌ها هم خیالی و فرضی است.

در حالی که در بازار ارز دیجیتال هیچ شفافیتی وجود ندارد، سرمایه‌گذاران معمولی اغلب هیچ خبری از برنامه‌ها و انگیزه‌های «نهنگ‌ها» ندارند. تبادلات بیت‌کوین به صورت بی‌نام‌ونشان و از طریق مجموعه‌ای از کدهای کامپیوتری انجام می‌شود.

برخی تحلیل‌گران پیش‌بینی می‌کنند که در آینده بازار ارزهای دیجیتال، «نهنگ‌ها» دارایی‌های دیجیتال خود را خواهند فروخت و بازار را خالی می‌کنند.

در مقابل، برخی دیگر معتقدند نهنگ‌ها دارایی‌های خود را به یک‌باره نخواهند فروخت چرا که آن‌ها به پتانسیل بلندمدت ارزهای دیجیتال امید بسته‌اند.

منبع: مهر
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: