May 2024 02 / پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۵۷۸۰۷
۲۰ دی ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۸
0
رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: افزایش مالیات ها و همچنین فشار نظام تامین اجتماعی در سال های گذشته سبب شد تا فعالان بازرگانی برای فرار از بار هزینه ها، به استفاده از کارت های بازرگانی سایر افراد روی آورند.
هزار کارت بازرگانی در 3 سال گذشته باطل شد
پول‌نیوز - رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه مشکل اصلی کارت های بازرگانی، نبود ملاحظات و توجهات لازم در زمان صدور آنها در گذشته است، از ابطال دستکم هزار کارت در سه سال گذشته خبر داد.

«مجتبی خسروتاج» امروز (چهارشنبه) در پاسخ به ادعای برخی درخصوص نبود نظارت بر کارت های بازرگانی، افزود: صدور کارت های بزرگانی منوط به شرایطی است که از جمله آنها می توان به تایید فرد متقاضی از سوی 2 نفر فعال اقتصادی باتجربه، دارا بودن دفتر و محل کسب و کار، ارائه سوء پیشینه و نداشتن سابقه کیفری اشاره کرد.

وی بیان داشت: آنچه امروز بیش از سایر عوامل منجر به سوء استفاده از کارت های بازرگانی شده، این است که در زمان صدور آنها در 2 دهه گذشته، نظارت کافی بر صدور آنها وجود نداشته است.

خسروتاج یادآوری کرد: در قانون، تشکیل پرونده برای صدور کارت های بازرگانی بر عهده اتاق های بازرگانی قرار داده شده، در دوره ای این مهم به صورت متمرکز در تهران انجام می شد، اما اکنون به صورت غیرمتمرکز در استان ها انجام می شود.

وی ادامه داد: امروز در هر استانی، اتاق بازرگانی پس از تشکیل پرونده و صدور کارت، آن را سازمان صنعت، معدن و تجارت همان استان می فرستند و پس از تایید، فرد متقاضی کارت را دریافت می کند.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران تصریح کرد: افزایش مالیات ها و همچنین فشار نظام تامین اجتماعی در سال های گذشته سبب شد تا فعالان بازرگانی برای فرار از بار هزینه ها، به استفاده از کارت های بازرگانی سایر افراد روی آورند.

وی با تاکید بر بی دقتی در صدور کارت ها در گذشته، خاطرنشان کرد: امروز می توان با انجام اصلاحاتی در آیین نامه موجود، این مشکل را به حداقل رسانید و حتی در این زمینه اصلاحات مدنظر به کمیسیون های دولت پیشنهاد شده است.

خسروتاج یادآور شد: اگر صدور کارت بازرگانی سختگیرانه شود، آنگاه نسل جوان و جدید قادر به حضور در عرصه بازرگانی خارجی نخواهد بود؛ در عین حال باید با ارائه آموزش و ارزیابی های جدید اجازه فعالیت به جوانان داده شود.

وی گفت: در چند سال گذشته به دفعات به سازمان های صنعت، معدن و تجارت و همچنین اتاق های بازرگانی استان ها تاکید شده که کارت های بازرگانی را مورد پایش و غربالگری قرار دهند و کارت افرادی که فاقد ضوابط تعیین شده در آیین نامه اند را باطل کنند.

این مقام مسئول وزارت صنعت تصریح کرد: تا امروز دستکم هزار کارت بازرگانی در استان ها باطل شده است.

وی با بیان اینکه کارت های بازرگانی برای تجارت خارجی صادر می شوند، تاکید کرد که افراد باید از مقررات صادرات و واردات مطلع بوده و از ضوابط مترتب بر آنها آگاهی داشته باشند.

خسروتاج با تاکید بر اینکه کارت بازرگانی یک بار مصرف نداریم، یادآور شد: البته هر کس که کارت بازرگانی دارد، می تواند آن را از طرف خود به کس دیگری وکالت بدهد، اما مسئولیتش سر جای خود است و باید پاسخگوی همه آثار حقوقی آن باشد؛ بر این اساس باید در شناسایی افراد لایق و شایسیته دریافت کارت دقت شود.

به گزارش ایرنا، پیش از این «حسین سلاح ورزی» نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: اصطلاح «کارت های اعتباری یک بار مصرف یا صوری» به دفعات در خبرها شنیده یا از زبان برخی مسئولان اظهار می شود، در حقیقت یک «غلط مصطلح» است و اصولا چیزی با عنوان کارت صوری یا یک بار مصرف نداریم.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: