April 2024 28 / يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۶۲۸۰۶
۰۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۲
0
کشف 23 هزار تن محصول کشاورزی قاچاقپول‌نیوز -دبیر ستاد پایش محصولات کشاورزی وزارت کشاورزی از کشف بیش از ۲۳ هزار تن انواع محصولات کشاورزی قاچاق خبر داد و گفت: بیشترین سهم به برنج با حدود 18 هزار تن اختصاص دارد.

حمیدرضا شاه‌محمدی در گفت‌وگو با خبرنگاران، اظهار کرد: طی ۹ ماهه امسال حدود ۲۸۰۰ تن محصولات باغی و ۲۰ هزار و ۷۰۰ تن انواع محصولات زراعی به عنوان قاچاق کشف شده است که مجموعا به ۲۳ هزار و ۵۰۰ تن می‌رسد. عمده اقلام کشف شده شامل برنج با حجمی حدود ۱۸ هزار تن، حبوبات ۸۸۷ تن، گردو ۵۳۴ تن، پرتقال ۴۵۰ تن، پیاز ۴۱۶ تن و ۳۶۶ تن چای می‌شود که به بیش از ۲۰ هزار تن می‌رسد.

وی افزود: در حوزه دام و طیور نیز محصولات بسیاری به کشور قاچاق شده که بخشی از آن کشف شده است، اما از آنجاکه واحد شمارش آنها با محصولات زراعی متفاوت است، نمی‌توان آنها را با یکدیگر تجمیع کرد. در این راستا ۸۸ هزار قطعه مرغ، ۶۴ هزار رأس گوسفند، ۳۲ هزار قطعه جوجه یکروزه و ۹۰۰۰ قطعه پرنده زینتی کشف شده است.

دبیر ستاد پایش محصولات کشاورزی ادامه داد: گرچه میزان کشفیات محصولات قاچاق نشان‌دهنده کمتر یا بیشتر شدن قاچاق نیست اما در ۱۲ ماهه سال گذشته بیش از ۴۰ هزار تن برنج قاچاق و توسط متولیان کشف شده بود.

شاه‌محمدی درباره چگونگی کشف محموله‌های قاچاق در حوزه محصولات کشاورزی گفت: بسیاری از این محصولات از ته‌لنجی و واردات ملوانی به کشور وارد می‌شود اما به محض اینکه این محصولات از بندر خارج شود، قاچاق محسوب خواهد بود.

وی تاکید کرد: وزارت جهاد کشاورزی همچنان برای مقابله با قاچاق محصولات کشاورزی حساسیت خود را حفظ کرده و برای پیگیری هر چه سریع‌تر ستاد پایش و کمیته‌های تخصصی در این وزارتخانه تشکیل داده است اما وزارت جهاد کشاورزی، نیروی انتظامی برای برخورد عملیاتی با قاچاق محصولات کشاورزی را ندارد و اغلب در کنار دستگاه‌های متولی اجرایی نظارت دیگر مشارکت می‌کند.

دبیر ستاد پایش محصولات کشاورزی گفت: گرچه از نظر حجمی، میزان واردات محصولات کشاورزی به صورت قاچاق نسبت به میزان تولید و عرضه داخلی آنها بسیار اندک و ناچیز است اما همین چند تن واردات غیرقانونی می‌تواند میلیون‌ها تن تولیدات داخلی را به مخاطره بیندازد و با مشکل مواجه کند و هزینه‌های زیادی باید صرف مبارزه با آفات وارداتی این محصولات کنیم.

شاه‌محمدی تصریح کرد: بنابراین تنها علت مقابله و مخالفت با قاچاق میوه و محصولات کشاورزی، حمایت از تولیدکننده و بازار محصولات تولیدات داخلی نیست و همه کشورهای جهان نیز چنین حساسیت‌هایی را دارند. به عنوان مثال شما نمی‌توانید حتی به تعداد معدود، میوه از یک کشور به کشور دیگر حتی به اندازه مصرف شخصی‌تان جابجا کنید.
منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: