April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
یک کارشناس بازار ارز به پول نیوز گفت؛
کد خبر: ۳۱۶۷۵۷
۲۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۸
0
کاهش تقاضا در تمام حوزه ها در کشور، عاملی برای ثبات فعلی بازار ارز است.

پول نیوز، نازنین افتخار - اتاق بازرگانی تهران، معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق بازرگانی تهران در گزارشی به تجارت کالایی ایران در مردادماه 1398 پرداخته و نوشته است: ارزش صادرات کالای بدون نفت خام ایران در این ماه به 3 میلیارد و 200 میلیون دلار رسیده است. این رقم در مقایسه با متوسط صادرات ماهانه در سال گذشته که حدود 3 میلیارد و 700 میلیون دلار بود، پایین‌تر است. با توجه به ارزش صادرات و واردات، تراز بازرگانی بدون نفت خام کشور به جز اردیبهشت ماه، در سایر ماه‌های نخست سال 1398، منفی بوده و این رقم در مردادماه به بیش از منفی 200 میلیون دلار رسیده است. بر این اساس گزارشگر پول نیوز در گفتگویی با میثم رادپور، کارشناس بازار ارز و طلا؛ از تاثیر صادرات غیر نقتی بر  بازار ارز جویا شد.

 

ارز

 

به گفته ی رادپور؛ رشد ماهانه صادرات غیرنفتی، نشان دهنده ی هیچ وضعیتی از اقتصاد نیست و بازار باید بلند مدت بررسی شود. این کارشناس بازار ارزی معتقد است براساس اخبار معتبر، میزان فروش نفت کشور به کمتر از 100.000 بشکه رسیده است. کشوری که صادراتی معادل 12.2میلیارد دلار داشته است؛ امروز، عدد صادرات آنقدر کاهش یافته است که منابع آگاه معتقدند که به صفر نزدیک شده است. باید به این نکته در کنار اعدادی که از سوی اتاق بازرگانی تهران مطرح شده است، توجه لازم را مبذول داشت.

 

رادپور بر این نظر است که انتشار آمار های یک ماهه اساساً چشم انداز خاصی ندارد، زیرا نه وضعیت بازار مشخص است و نه وضعیت پرداخت ها. حتی اگر این رشد برای یک ماه به فرض به 10درصد برسد باز هم تا زمانی که ما به طور شفاف از اوضاعی که بازار از سر می گذراند و همچنین از کیفیت رشد، مطلع نباشیم؛ دستاوردی نخواهیم داشت. به علاوه کاهش صادرات نفتی، خود اثر جدی بر افزایش صادرات غیرنفتی داشته است.

 

رادپور عامل ثبات ارزی را بیش از هر چیز؛ مسئله ی نقدینگی می داند و اینکه نقدینگی قدرت کافی برای ایجاد تغییرات جدی در بازار های ارزی را ندارد و دیگر نمی تواند نرخ ارز را بیش از این تغییر دهد. با این حال نباید لزوماً بعد از افزایش قیمت، انتظار بی ثباتی داشته باشیم و جهش قیمتی، آثار خودش را به همراه دارد و این الزاماً به معنی بی ثباتی نیست. این کارشناس بر این باور است که کاهش تقاضا در تمام حوزه ها در کشور، عاملی برای ثبات فعلی بازار ارزی است.

 

رادپور همچنین تاثیر کاهش تعهدات برجامی بر بازار ارز را به فال نیک می گیرد و معتقد است کاسته شدن از نوسانات ارزی می‌تواند نشان دهنده آن باشد که شاید اوضاع بازار در آینده بهبود پیدا کند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: