April 2024 28 / يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۳۰۷۷۸
۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۵
0
معاون وزیر اقتصاد اظهار داشت: از آنجایی که واحدهای مسکونی در یک مجتمع قیمت یکسانی ندارند، بنابراین راه اندازی بورس املاک و مسکن با مشکلاتی در نرخ گذاری مواجه می‌شود.
به گزارش پول نیوز، محمدعلی دهقان دهنوی درباره امکان راه اندازی بورس املاک و مسکن اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های کالاهای وارد شده به بازار سرمایه استاندارد و مشابه بودن واحدهای آن کالا است.

وی افزود:‌ سهام شرکتی که وارد بورس می‌شود باید کاملا استاندارد و مشابه با هم باشند و به همین دلیل است که می‌توان یک قیمت بر روی آن هر سهم گذاشت، اما از آنجایی که واحدهای مسکونی در یک مجتمع قیمت یکسانی ندارند، بنابراین راه اندازی بورس املاک و مسکن با مشکلاتی در نرخ گذاری مواجه می‌شود.  
معاون اقتصادی وزارت اقتصاد ادامه داد: حتی واحدهای مجاور هم در داخل یک مجمتع ممکن است دارای تفاوت‌هایی باشند، بنابراین از نرخ پذیری استانداردی در بازار سرمایه برخوردار نیستند و این معظل بورس املاک است.
دهقان دهنوی با بیان اینکه با اعمال تمایزهایی و اجرای ابتکاراتی می‌توان در زمینه راه اندازی بورس املاک اقداماتی انجام داد، گفت: اخیرا به نقل از وزیر اقتصاد اخباری مبنی بر راه اندازی بورس املاک و مسکن منتشر شده است و این بستر و روشی برای واگذاری دارایی مازاد دولت و شرکت‌های دولتی خواهد بود.     
وی افزود: برخی از  املاک دولتی وسعت زیادی دارند به طوری ممکن است فقط یکی از دارایی‌های دولت قطعه زمین۲۰ هزار متری در منطقه شهری باشد که ارزش زیادی دارد و فروش آن سخت است. قیمت بالای این دارایی‌ها باعث شده با عدم تقاضا مواجه شوند اما اگر بتوان این املاک را به قطعات کوچک‌تری تبدیل کرد امکان معامله آنها در بورس ایجاد می‌شود.
معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه باید ساز و کاری اتخاذ شود تا تفاوت‌ها واحدهای سهام مسکن و املاک حتی بسیار اندک رفع شود تا قابلیت معامله پیدا کنند، گفت: طراحی این ساز و کار با سازمان بورس است اما برای مثال می‌توان با لحاظ و اعمال ضرایبی برای طبقات یک آپارتمان نسبت به قیمت گذاری واحدها اقدام کرد.
دهقان‌دهنوی درباره تعیین تکلیف خانه‌های دوم (مانند ویلاها) در قانون اخذ مالیات از خانه‌های خالی اظهار داشت: در این قانون، مالیات فقط بر خانه‌های خالی اعمال می‌شود و شناسایی خانه‌هایی دوم مانند خانه‌های اول امکان پذیر نیست.
وی با بیان اینکه مالیاتی به خانه‌های دوم تعلق نمی‌گیرد، ادامه داد: خانه دوم مالیات ندارد.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: