April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۶۶۶۸۳
۲۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۳:۰۰
0
سازمان امور مالیاتی اعلام کرد که کلیه خریداران و فروشندگان ارز طبق قانون مالیات‌های مستقیم مشمول مالیات بوده و کلیه اشخاص فعال در این بخش مکلف به ثبت نام و پرداخت مالیات تعیین شده هستند.
چه کسانی مشمول مالیات خرید و فروش ارزی می شوند؟
سازمان امور مالیاتی اعلام کرد که کلیه خریداران و فروشندگان ارز طبق قانون مالیات‌های مستقیم مشمول مالیات بوده و کلیه اشخاص فعال در این بخش مکلف به ثبت نام و پرداخت مالیات تعیین شده هستند.

طبق این اطلاعیه، سازمان امور مالیاتی با اعلام بانک‌مرکزی نسبت به برقراری مالیات علی الحساب به میزان ۱۰ درصد از فروش ارز آن‌ها اقدام می‌کند.

در این زمینه، محمد مسیحی_معاون درآمد‌های مالیاتی سازمان امور مالیاتی درباره جزئیات این اطلاعیه گفت: فعالان حوزه خرید و فروش ارز اعم اشخاص حقیقی و حقوقی، چون صرافی‌ها، مکلف به ثبت نام و پرداخت مالیات تعیین شده هستند و مردم عادی و کسانی که برای نیاز شخصی و با کارت ملی ارز می‌خرند، مشمول مالیات نیستند.

وی افزود: این افراد در فاز اول توسط بانک مرکزی شناسایی و اسامی آن‌ها به سازمان امور مالیاتی اعلام می‌شود که هماهنگی‌های لازم با بانک مرکزی در راستای اجرای این قانون فراهم شده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه از امروز مشمولان مالیات خرید و فروش ارز باید نسبت به ثبت‌نام و پرداخت مالیات اقدام کنند، گفت: ضمانت‌های اجرای این قانون اینگونه است که هم از طریق قوه قهریه نسبت به مطالبه این مالیات اقدام می‌شود و در پایان سال نیز اختیار ورود حسابرسی به سازمان امور مالیاتی به این موضوع داده شده است.

وی درباره شناسایی فعالان غیررسمی و دلالان معاملات ارز برای اخذ مالیات مربوطه توضیح داد: شناسایی اولیه این افراد بر عهده بانک مرکزی خواهد بود و سازمان امور مالیاتی نیز از طریق راه‌هایی که به دلیل محرمانه بودن اعلام نمی‌شود، این افراد را شناسایی می‌کند.

مسیحی افزود: در قانون مالیات‌های مستقیم اصلاحیه سال ۱۳۹۶، انجام ندادن برخی از تکالیف قانونی جرم محسوب و افرادی که از این قانون تخلف کنند، به عنوان محرم به مراجع قضایی معرفی می‌شوند. در کل کتمان و پنهان کردن درآمد از محل خرید و فروش ارز جرم محسوب می‌شود.
 

معاون سازمان امور مالیاتی ادامه داد: در فاز اول اخذ مالیات از خرید و فروش ارز هدف سازمان امور مالیاتی تنظیم‌گری و مدیریت بازار ارز است و برآورد از میزان وصول درآمد‌های مالیاتی از این محل به بررسی و رسیدگی‌های به مرور زمان نیاز دارد.

وی بیان کرد: غیر از مالیات خرید و فروش ارز، خرید و فروش ارز برای صرافی‌ها به مآخذ کارمزد دریافتی مشمول مالیات بر ارزش افزوده است که در حال حاضر صرافی‌های مجاز اظهارنامه مربوطه در این زمینه را پر می‌کنند و مالیات می‌پردازند.

در همین رابطه حمیدرضا جیهانی، کارشناس بازار ارز درباره اخذ مالیات از فروشندگان و خریداران ارز به خبرنگار پول نیوز گفت: این مسئله دو مقوله را در پی دارد که یکی بحث درآمدزایی برای دولت‌ها است و دیگری هم هدف تنظیم بازار را دنبال می‌کند.

وی در ادامه اضافه کرد: یکی از اهداف اصلی دولت در نتیجه طرح این مبحث مدیریت بازار ارز است، به این شکل که تقاضا به سمت واقعی سوق پیدا کند. تا به اینجا کار مثبت است، اما در نگاه کلی می‎توان عنوان کرد چنانچه سیاست مورد اشاره به تنهایی و بدون در نظر گرفتن دیگر عوامل مورد توجه قرار گیرد، شاید نتیجه مورد انتظار حاصل نشود، زیرا زیرساخت رفتار‌های خلاف قانون مانند پولشویی، دورزدن‌های قانونی و... ایجاد خواهد شد و قاعدتا افراد هم از این مسیر‌ها بهره‌مند می‌شوند.

این کارشناس بازار ارز در این رابطه یادآور شد: اخد مالیات از متقاضیان ارز چنانچه به صورت یک پکیچ کامل در حوزه اقتصاد، اخذ مالیات و مدیریت تراکنش‌های بانکی دیده شود، قطعا در مدیریت تقاضا‌های غیرواقعی ارز موثر واقع می‌شود و از روش‌های افزایشی و غیرواقعی جلوگیری به عمل می‌آورد.

جیهانی در خصوص کاهش کارت‌های اجاره‌ای نیز تصریح کرد: موضوع اخذ مالیات در رابطه با کارت‌های اجاره‌ای توانایی بازدارندگی در این زمینه را دارد، ولی در نهایت باز هم کسانی که از فرصت‌ها سوءاستفاده می‌کنند، راهکار‌های دیگری را در دست می‌گیرند و برای افراد ناآگاه زحمتی جدید به وجود می‌آورند که ممکن است نتیجه آن افزودن کاری بر کار‌های سیستم مالیاتی کشور باشد، به دلیل آنکه افرادی که اجازه سوءاستفاده در حد چند هزار دلار با کارت ملی خود را می‌دهند، قاعدتا پاسخگوی سیستم مالیاتی کشور نیستند، بنابراین یکسری فرایند‌های بوروکراتیک زائد برای مجموعه مالیات کشور ایجاد خواهد شد.

وی در این رابطه افزود: تهیه پکیج کامل اقتصادی مورد اشاره از پایین‌ترین حوزه باید شروع شود و به بالاترین آن برسد تا انشاالله در آینده از بورس ارز و مدیریت آن در بازار متشکل ارزی هم بهره‌مند شویم.

این کارشناس بازار ارز در رابطه با جدا کردن بازار ارز نیمایی از این بخشنامه تاکید کرد: ارز نیمایی بین افرادی که خرید و فروش می‌کنند برای تقاضا‌های قانونی خود کاملا شفاف است و بخشنامه فوق برای معاملات ارزی مورد توجه قرار گرفته که منشاء مشخصی ندارد. اخذ مالیات توانایی تاثیر بر بازار ارز را دارد، ولی استفاده از ابزار‌های کارآمد، توانایی آن را بسیار بالاتر خواهد برد که این مسئله نیاز به نگاه کلان‌تری دارد.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: