April 2024 28 / يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
عواقب اجرایی نشدن قانونی ۵۰ ساله؛
کد خبر: ۳۶۷۸۵۷
۰۸ دی ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۵
0
مرجوع شدن صد‌ها تن انواع محصولات کشاورزی صادراتی از فلفل دلمه‌ای گرفته تا سیب زمینی و کیوی در هفته‌های اخیر خبرساز شده و موضوع استفاده از سموم غیراستاندارد و باماندگاری بالا نگرانی‌های بسیاری در جامعه ایجاد کرده است.
متهم اصلی برگشت خوردن محصولات کشاورزی
فعالان این حوزه معتقدند استفاده نادرست از سموم در محصولات زراعی از یک سو بکاربردن سموم غیراستاندارد موجب شده تا در حال حاضر تولید محصولات زراعی در کشور با چالش مواجه شود. اما چرا این مشکل به وجود آمده است؟ در این خصوص علی تقوی فر نایب رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران بر این نکته تاکید می‌کند که قانون استفاده نحوه از سموم کشاورزی با رعایت استاندارد‌ها و نظارت ها، مربوط به ۵۰ سال پیش است، اما متاسفانه اجرا نمی‌شود

تقوی فر نایب در این خصوص به اتاق تهران می‌گوید: با وجود اینکه بیش از نیم قرن از تصویب قانون استفاده از سموم کشاورزی می‌گذرد و دستور العمل‌های سختی برای این موضوع وجود دارد، اما متاسفانه سال‌های بسیاری است که به قانون عمل نمی‌شود.

تقوی فر می‌گوید: ماجرای باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی فقط مربوط به کشور ما نیست و در تمام دنیا وجود دارد، اما برای آن‌ها به اندازه استاندارد است و اگر استاندارد‌ها رعایت شود مشکل چندانی ایجاد نمی‌کند، ولی مهم این است که در کشور ما این استاندارد‌ها رعایت نمی‌شود آن هم در شرایطی که قانون آن سال ۱۳۴۸ (۵۲ سال پیش) تصویب شده است.

او با اشاره به اینکه باید نظارت دقیقی بر اجرای قانون وجود داشته باشد می‌گوید: بخشی از کار نظارت بر تولید محصولات کشاورزی برعهده وزارت جهاد کشاورزی است که باید بر تولید محصولات در مزرعه، استفاده از سموم، واردات سموم و توزیع سموم نظارت داشته باشد و بخش دیگری از کار هم برعهده مسئولین اجرایی مناطق مختلف کشور است، در قانون هم مورد تاکید قرار گرفته که فرماندار، بخشدار، استاندار باید بر تولید محصولات کشاورزی و استفاده از سموم نظارت داشته باشند و اگر تشخیص دادن محصولی از نظر کیفیت و سلامت استاندارد‌ها را رعایت نکرده است، اقدام به معدم سازی کنند. علاوه بر این‌ها بخشی از کار هم به وزارت بهداشت واگذار شده که باید بر عملکرد مراکز توزیع محصولات کشاورزی مانند مغازه ها، میادین و... نظارت داشته باشد. به نظرم اگر نهاد‌ها کارشان را درست انجام می‌دادند الان شاهد بحث‌های ایجاد شده نبودیم. متاسفانه خیلی به این قضایا باوجود اینکه ارتباط مستقیمی با سلامت مردم دارد، جدی گرفته نمی‌شود. البته در کنار این نظارت‌ها به کشاورزان هم باید آموزش داده شود و خودشان استاندارد‌ها را رعایت کنند مثلا سمی که برای یک محصول استفاده می‌شود را نباید برای محصول دیگه استفاده کنند.

تقوی فر در پاسخ به اینکه چقدر مشکل استفاده از این سموم جدی است، می‌گوید: من سال ۱۳۷۴ رئیس سازمان کشاورزی استان تهران بودم و این موضوع را مطرح کردم و این موضوع سال‌ها پیش از آن هم وجود داشته است و حتما باید کنترل شود. البته متاسفانه آمار‌ها و بررسی‌های دقیقی هم از این ماجرا وجود ندارد و ضعف همین آمار‌ها در استفاده از سموم هم باعث شده که هر زمانی این موضوع مطرح می‌شود عده‌ای آن را رد کنند و گروهی هم روی آن تاکید داشته باشند.

این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با اشاره به اینکه موضوع برگشت محصولات کشاورزی صادراتی در گذشته هم رخ داده است، ادامه می‌دهد: در واردات سموم به کشور باید نظارت دقیقی وجود داشته باشد و سموم مرغوب که هزینه بیشتری دارد وارد شود تا مشکلی در تولید محصولات ایجاد نشود. باید سمومی وارد شود که استاندارد باشد، دوره ماندگاری پایینی داشته باشند، سمومی که با دوز کمتر استفاده می‌شود، ولی محصول را آری از آفت می‌کند.

تقوی فر در پاسخ به این سوال که چرا از چنین سمومی استفاده نمی‌شود؟ می‌گوید: این را باید مسئولان پاسخ دهند و لابد دلایلی برای این موضوع دارند؛ اما نباید فراموش کرد که هیچ چیز ارزانی بی دلیل نیست.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: