May 2024 06 / دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
عملکرد بازار سرمایه در ۱۱ دی ۱۴۰۰ رقم خورد؛
کد خبر: ۳۶۸۰۲۲
۱۱ دی ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۰
0
در معاملات روز شنبه، ۱۱ دی ۱۴۰۰، شاخص کل بورس پایتخت با کاهش ۱۸ هزار و ۴۱۷ واحدی نسبت به روز گذشته به رقم یک میلیون و ۳۷۸ هزار و ۸۹۴ واحد رسید.
​افت ۱۲ هزار واحدی شاخص کل بورس
در معاملات روز شنبه، 11 دی 1400، شاخص کل بورس پایتخت با کاهش 18 هزار و 417 واحدی نسبت به روز گذشته به رقم یک میلیون و 378 هزار و 894 واحد رسید.

شاخص هم وزن نیز افت کرد و با کاهش 4 هزار و 630 واحدی در سطح 363 هزار و 469 واحدی ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) 171 واحد پائین آمد و در سطح 18 هزار و 664 واحد قرار گرفت.

امروز برای ششمین روز متوالی ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار منفی شد و 437 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که نسبت به دیروز رشد 238 درصدی داشته است.

در معاملات روز شنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام فولاد (شرکت فولاد مبارکه اصفهان) اختصاص داشت که ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی آن 33 میلیارد تومان بود. پس از فولاد، فملی (شرکت ملی صنایع مس ایران) و شپدیس (شرکت پتروشیمی پردیس) بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.

در روز نزول شاخص کل، سه رگوه بزرگ بازار یکپارچه قرمزپوش شدند. امروز قیمت سهام تمام نمادهای گروه‌های «خودرو و ساخت قطعات»، «بانک‌ها و مؤسسات اعتباری» و «فراورده‌های نفتی، کک و سوخت هسته‌ای» کاهش یافت.

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم 5 هزار و 652 میلیارد تومان کاهش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 478 میلیارد تومان بود که 8 درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می‌دهد.

ارزش معاملات خرد سهام نیز افت کرد و با کاهش 24 درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم 3 هزار و 100 میلیارد تومان رسید که 55 درصد از کل معاملات بازار را شامل می‌شود.

امروز نمادهای «فولاد»، «فارس» و «شپدیس» بیشترین تأثیر را در افت شاخص کل داشتند و «برکت»، «کالا» و «وامید» بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص داشتند.

در فرابورس نیز نمادهای «آریا»، «بپاس» و «زاگرس» بیشترین تأثیر کاهنده را بر شاخص کل فرابورس داشتند و «فجهان»، «اتکای» و «کگهر» بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص داشتند.

در جدول پرتراکنش‌ترین نمادهای بورس خودرو صدرنشین است و خپارس و خساپا در رتبه‌های بعدی هستند. در فرابورس نیز نمادهای فرابورس، فجهان و گدنا پرتراکنش‌‌ترین نمادها هستند.

در پایان معاملات ‌روز شنبه، 98 نماد رشد قیمت داشتند که 63 نماد بورسی و 35 نماد فرابورسی بودند. همچنین 392 نماد کاهش قیمت داشتند که 286 نماد بورسی و 106 نماد فرابورسی بودند. به عبارت دیگر، 20 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 78 درصد بازار افت قیمت داشتند.

در پایان معاملات شنبه ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز چهارشنبه 116 درصد افزایش یافت و 229 میلیارد تومان شد. ارزش صف‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته 49 درصد افت کرد و در رقم 53 میلیارد تومان ایستاد.
 

امروز نماد شتوکا (شرکت توکا رنگ فولاد سپاهان) با صف‌ خرید 8 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از شتوکا، نمادهای قلرست (شرکت قند لرستان) و قهکمت (شرکت قند هکمتان) بیشترین صف خرید را داشتند.

بیشترین صف فروش نیز به سدبیر (شرکت سرمایه گذاری تدبیرگران فارس و خوزستان) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 28 میلیارد تومانی داشت. پس از سدبیر، نمادهای وسخوز (شرکت سرمایه گذاری استان خوزستان) و غدشت (شرکت دشت مرغاب) بیشترین صف فروش داشتند.
ئیس کمیته بازار سرمایه مجلس خاطر نشان کرد: با توجه به حمایت هایی که دولت برای بازار سرمایه در نظر دارد می توان انتظار داشت که قدری آرامش بازار برگردد که دولت نمونه آن را در لایحه بودجه ۱۴۰۱ آورد. لازمه رسیدن به این هدف آن است که تمام ارکان مرتبط در بازار در وهله اول شناخت عمیقی از مشکلات پیدا کنند.

در همین رابطه علی حیدری کارشناس بازار سرمایه گفت: هیئت مدیره ای که چند ماه است کارش شروع شده، هنوز به شناخت و عمق مشکلات بازار سرمایه پی نبرده پس طبیعتا نمی تواند راهکاری برایش تعریف کند. ضمن آنکه تعریف راهکار از مواردی است که باید در برنامه خود داشته باشد. آن سازمان به عنوان رکن اصلی ناظر بر بازار سرمایه درگیر حواشی است که متأسفانه آن حواشی اجازه نمی دهد کار اصلی اش را دنبال کند. پس اگر به همین شکل بخواهد ادامه پیدا کند در این دولت هم اتفاقات تلخ را مثل دولت قبل در بازار سرمایه شاهد خواهیم بود. از طرفی دیگر اگر رویکردهای اعلامی براساس واقعیت باشند و رخ دهد، نکات مثبتی را برای بازار به دنبال خواهد داشت.

وی افزود: اگر شاخص بورس از سقف یک میلیون و ۴۰۰ بگذرد شاید بتوان تأثیرات مثبت تری را در بازار سرمایه شاهد باشیم چون این سقف مقاومی است.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: بازار سرمایه قبل از هر چیزی به تزریق اعتماد نیاز دارد. دولت در تلاش است با تزریق نقدینگی به صندوق تثبیت بازار آرامش ایجاد کند. این آرامش در صورتی ایجاد می شود که قبل از هر چیزی اعتماد به بازار تزریق شود. به همین منظور به دنبال آن هستند که سایر بازارهای موازی با بازار سرمایه را ناامن یا محدود کنند. نمونه آن بازار رمزارزهاست که خیلی از مردم در این بازار پر ریسک سرمایه گذاری انجام داده اند.

حیدری ادامه داد: یکی از مهمترین عوامل کمک به بازار سرمایه علاوه بر تزریق اعتماد نظارت دقیق و عمیق بر بازار سرمایه است. شاید در گذشته سازمان بورس برای هر ۱۰ سهم به یک ناظر نیاز داشت اما امروز برای هر سهم حتی شاید به ۱۰ ناظر نیاز دارد تا بتواند آن را کنترل کند. متأسفانه برخی از سهامداران بزرگ ما در بازار راه های فرار نظارت ها را متوجه شده و از این نظارت ها شانه خالی کرده که همین باعث سلب آسایش در بازار سرمایه می شود.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: